Kulcsszó keresés /


Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

  • 2023. november 15.

India sokak számára egy misztikus, távoli ország, amiről általában először a fűszeres ízek, illatok, a meditáció, a jóga, a sokszínűség és a hatalmas ünneplések jutnak eszünkbe. Idén világszerte november 12-én ünneplik az indiai újévet, a Diwalit. A hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepén minden a fényekről és az emberi kapcsolatokról szól. Ranjeet Singh Dhillon, Magyarországon élő indiai üzletember mesélt az ünnepi szokásokról és az indiai modern street foodról

olvass tovább

Fészküket kereső tyúkok a Generali Gyerek Szigeten

  • 2023. június 08.

A Hajógyári-sziget újra benépesül június 16-tól három napra, a programban pedig lesz Halász Judit, Gryllus Vilmos, Poronty Cirkusz, bűvész, kézműves foglalkozások, bábszínház, sportprogram, állatsimogató, gasztronómiai játszótér, és ez még nem minden… Az idén egy, hosszú hétvégét átívelő Gyerek Sziget Fesztiválba sűrítették a szervezők a programok sorát, megannyi élményt kínálva kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

olvass tovább

Gourmet: új lendület a gasztronómiában

  • 2023. május 20.

Míg tavaly az „örökség” témáját járhattuk körül a hazai gasztronómia legátfogóbb eseményén, idén az „új generáció” kerül a középpontba június 2-4. között a Millenárison, az MBH Bank Gourmet Fesztiválon. A magyar vendéglátás legismertebb képviselőinek bemutatása, és a több mint száz kiállító változatos étel-, desszert- és italkínálata mellett - a programok sűrűjében - a különböző művészeti ágak és a gasztronómia közös metszéspontjainak világában is elkalandozhatunk. A rendezvény névadó szponzora idén az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével létrejött MBH Bank.

olvass tovább

Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

  • 2023. március 21.

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az „Új generáció”.

olvass tovább

A Hard Rock Hotel bemutatja Star Chalet-ra keresztelt téli mesevilágát

  • 2022. december 01.

A kuckózós időszak közeledtével Star Chalet-ra keresztelt téli csodaországában várja magával ragadó gasztronómiai élménnyel vendégeit a Hard Rock Hotel Budapest, ahol a kandalló duruzsoló tüze mellett kortyolgathatjuk majd a lélekmelengető habos forrócsokit, vagy a hotel hideg napokra megálmodott, különleges italspecialitását, 2022 november 25-től egészen 2023 február 15-ig.

olvass tovább

Amit a gasztroenterológiáról tudni érdemes

  • 2022. szeptember 22.

Napjaink egyik leggyakoribb egészségügyi problémáját a gyomor és bélrendszeri panaszok jelentik. A Medcity Egészségközpont gasztroenterológus szakorvosával arról beszélgettünk, hogy mi áll ennek a növekvő tendenciának a hátterében és melyek azok a gasztroenterológiával kapcsolatos kérdések, amit érdemes tudnunk.

olvass tovább

Egy hullámhosszon Idén először: indul a TEDxBalaton!

  • 2022. augusztus 11.

Szeptember 10-én Balatonfüreden (a Szabadidő és Konferenciaközpontban) igazi TED-es élményre számíthatunk: olyan aktuális és forró témák kerülnek a terítékre, mint a fenntarthatóság, a jövő közlekedése, technológiai fejlesztések és inspiráló emberi élettörténetek. Közös bennük, hogy mind a Balatonhoz kapcsolódnak, de hatásuk és tanulságaik globálisan érvényesek. Mindannyian tanulhatunk belőlük, tőlük, egymástól. Ez a TED üzenete: tudásmegosztás, kapcsolódás, tanulás, nem véletlen, hogy a TED előadások nézettsége több százmillióig is felkúszik olykor. Az első TEDxBalaton szervezői igazi intellektuális dzsemborit ígérnek, az előadások között és után a gasztro programokon vagy hajnalig tartó bulin lehetőség lesz kapcsolódni, beszélgetni, és jobban megismerni egymást, és izgalmasnak ígérkezik a VJ FORTEPAN strandfotó kiállítás is.

olvass tovább

Az egreses töltött káposzta eredete

  • 2022. május 17.

„Az örökség számomra a családi múltat, a családi hagyományokat jelenti" mondja Mautner Zsófia, gasztronómiai szakíró, aki a Gourmet fesztiválok mindegyikén részt vett, mint műsorvezető és így lesz ez idén is. A május 27-29 között a Millenárison zajló fesztivál témája az örökség lesz, ennek kapcsán kérdeztük Zsófit.

olvass tovább