Kulcsszó keresés /


Ha nincs kiút kifelé, akkor csak befelé van

Szeretjük azt hangoztatni, hogy a múlttal nem kell foglalkozni, hogy ami volt, elmúlt, meg, hogy minden csoda három napig tart. Biztosan csak a pszichológusok valami furcsa fétise az, hogy folyton a gyerekkorunkban akarnak vájkálni, holott mi már rég felnőttünk. Mégis mi a fene köze lenne már annak, hogy milyenek voltak a szüleink, ahhoz, hogy nem funkcionálunk túl jól a jelenben?

olvass tovább

A meditáció formái kezdőknek

Napjainkban egyre jobban felértékelődik a meditáció, ami az elme elcsendesítésének gyakorlata. A bennünket érő ingerek az utóbbi évtizedben még inkább megsokszorozódtak az okos eszközökön végzett multitasking miatt, így agyunk folyamatosan dolgozik, sosem pihen. Emiatt egyre több embernél jelentkezik a kimerültség például alvási nehézség, zaklatottság, vagy ingerlékenység formájában. Ezek hosszútávon komoly szellemi és fizikai tüneteket képesek produkálni, ám meditációval hatékonyan kezelhetjük a problémát. Ebben a cikkben eloszlatjuk a meditációt körülvevő homályt, hogy lássátok, ti magatok is képesek vagytok bárhol, bármikor meditálni!

olvass tovább

5 biztos jele annak, hogy a majdnem kapcsolat sosem lesz több annál, ami...

  • 2025. április 12.

A majdnem kapcsolatok a legrosszabbak, mert sosem lehetsz biztos benne, hogy a másik mennyire látja komolyan a kapcsolatotokat. Sosem vagy biztos benne, hogy megéri-e az idődet, vagy a múltad része kell, hogy legyen. De hogy segítsünk kitalálni, íme néhány konkrét jele annak, hogy a majdnem kapcsolatodból valószínűleg nem lesz több, akármennyit is vársz, vagy akármennyi második esélyt is adsz:

olvass tovább

Renais Gin – Emma Watson prémium ginkülönlegessége már Magyarországon is elérhető

  • 2025. április 09.

Egy új, figyelemre méltó szereplő tűnt fel a prémium ginvilág színpadán: a Renais Gin, amely egyszerre ötvözi a francia borászat kifinomultságát és a brit ginkészítés hagyományait. A Watson család, élén a világhírű színésznővel, Emma Watsonnal és testvérével, Alex Watsonnal, egy olyan italt alkotott meg, amely nem csupán különleges ízvilágával, hanem eredettörténetével és fenntartható szemléletével is kitűnik a tömegből.

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.04.07-13.

  • 2025. április 08.

Ahogy a hónapról szóló videóban is említettem, április nem bővelkedik fényszögkapcsolatokban… az a kevés viszont segít, hogy azt a pár utolsó, régi, idejétmúlt működést elhagyhassuk végre és elkezdhessen kirajzolódni az új. A héten az ÚJ-hoz való viszonyunk, az azt építő folyamatok aktívabb fokozatba kapcsolnak, cserébe bekapcsolhat bennünk egy adag bizonytalanság is.

olvass tovább

Idén 25 éves a Tropicárium!

  • 2025. március 25.

A budapesti Tropicarium és Óceanárium már 25 éve kápráztatja el látogatóit lenyűgöző vízi és egzotikus élővilágával. A jubileum alkalmából Farkasdi Thomas, a létesítmény vezetője és tulajdonosa mesélt nekünk az elmúlt negyed évszázad legizgalmasabb pillanatairól, a fejlődés mérföldköveiről és arról, milyen különleges meglepetésekkel készülnek az ünnepi évre.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Mi történik a héten? 2025.03.17-23.

Ezen a héten a főszerep a tolató bolygó-párosunké lesz, akik szépen elkezdenek visszatáncolni azokra a fényszögekre, amiken a közelmúltban végig mentek. A hetet színesíti a tavaszi nap-éj egyenlőség is, így jelezvén, hogy itt a tavasz és az új kezdet is kezd szépen-lassan kibontakozni.

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Katonás elegancia - Lexus NX350h Overtrail

  • 2025. február 05.

A Lexus NX350h Overtrail nem csupán egy autó, hanem egy megnyilvánulása az extrém stílusnak, a precízségnek és a funkcionalitásnak. Olyan, mint egy díszegyenruha: formális, de erőteljes, elegáns, de határozott. Ahogy a díszegyenruha is magában hordozza a katonai keménység és a ceremoniális elegancia keverékét, úgy az NX350h Overtrail is ötvözi a terepjárókra jellemző robusztusságot a luxusjárművek kifinomultságával. Kitérünk az all terrain (minden terepen használható) gumiabroncsok előnyeire és hátrányaira is, mivel ezek kulcsfontosságúak az autó teljesítményének megértéséhez.

olvass tovább