Kulcsszó keresés /


Egy évig építettem: Scania - Gottwald autódaru

  • 2014. augusztus 22.

Az egyik legkomolyabb és legtovább tartó (kb egy évig építettem) kamionomat szeretném bemutatni az olvasóknak. Ez a makettem se úgy készült, hogy megláttam, és azt mondtam, hogy ezt meg kell építeni, hanem folyamatosan érlelődött bennem az ötlet, a gondolat.

olvass tovább

Kicsiny Járművek Kánaánja-Jászberényi makett verseny

  • 2014. június 30.

Úgy gondolom, méltán nevezhetem ezt a rendkívül hangulatos és családias versenyt a járművek Kánaánjának. Mint múltkori írásomban említettem Magyarországon több ízben rendeznek makett versenyeket. Mindegyik versenynek vannak kiemelt kategóriái. Ez a verseny a járművekről híres. Itt látható a legtöbb kisméretű jármű. Különböző méretarányokban és különböző kategóriákban.

olvass tovább

Expedíció egy Renault lakóautóval

  • 2014. június 12.

Az eddigi makettjeim alapján gondolom, nem lepődik meg senki, hogy most sem egy doboz makett kerül terítékre, hanem egy egyedi építés. A most bemutatásra kerülő kamion alapja egy régi Heller gyártású G Renault.

olvass tovább

A zongorista

  • 2014. február 26.

Talán kezdhetném úgy az írásomat, hogy ez az egyik legkomolyabb hangvételű, elkészült diorámám. Nagyon sok fejtörést okozott és rengeteg éjszakai munkát.

olvass tovább

Másfélmilliós makett: Bugatti Veyron

  • 2011. július 04.

Nem csak luxussportkocsik gyártásában, hanem makettek készítésében is jeleskedik a Bugatti, a márkánál minden megrendelő megkapja saját autójának kicsinyített mását. A GT Spirit internetes szakportál a világcsúcsot felállító Veyron Super Sport makettjéről készített rövid összeállítást: a lap szerint a makett tökéletesen pontos mása az eredetinek, a készítő Amalgam szénszálas anyagokat is felhasznált.

olvass tovább

II. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál

  • 2010. november 12.

A makettfesztivál témája a tervezői tevékenység és a kultúra, valamint a múzeumok kapcsolata, illetve a tervezés és makettezés újdonságai. A fesztiválon, amelyen egész Európából több mint 70 iroda vesz részt és állítja ki makettjeit, az olyan kiemelkedő épületek mellett, mint Shigeru Ban Metz-i Pompidou múzeuma vagy a Christian Kerez által tervezett varsói MoMA, a legfontosabb hazai múzeumtervek és pályázatok is bemutatásra kerülnek.

olvass tovább