Kulcsszó keresés /


Lecsó újragondolva – a nyár esszenciája egy tányéron

  • 2025. augusztus 17.

A lecsó a magyar konyha igazi ikonja: egyszerű, sokoldalú és mindig szezonban van. De vajon hogyan lehet a klasszikusból olyan fogást varázsolni, ami méltó egy stílusos nyári asztalhoz? Mutatjuk a receptet, amelyben megmarad a hagyományos ízvilág, de egy kis csavarral elegáns élménnyé válik.

olvass tovább

Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

Könnyű, mint a tavaszi szellő – Egészséges ebéd 20 perc alatt

  • 2025. május 23.

Ahogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.

olvass tovább

5 tipp az egészségtudatos étkezéshez

  • 2023. július 24.

Szerencsére egyre többen érzik a fontosságát a mindennapokban az egészségtudatos étkezésnek és figyelnek oda arra, hogy mi kerül a tányérra. Az egészséges táplálkozást pedig már rövid távon is meghálálja a szervezet: sokkal jobb lehet a közérzet, erősödik az immunrendszer, így pedig a betegségekkel szemben is ellenállóbbak leszünk. Hogy ne vesszünk el a sok tanács és éppen aktuális divat diéták között, ha most fogunk bele egy egészségesebb életmód kialakításába, érdemes egy, a témában jártas szakember tanácsait követni.

olvass tovább

Expressz lazac édes salátával

  • 2017. március 19.

Számtalanszor előfordul, hogy nincs időm főzni a rohanó hétköznapokban, mégis összedobok valamit otthon, hogy ne az éttermek napi menüjét fogyasszam a héten immáron negyedik alkalommal. Általában a leggyorsabb utat választom, ami összeegyeztethető az egészséges életmóddal, így kerül a tányéromra az esetek többségében a csirkemell rizs kombó. Ha te is figyelsz az alakodra, a gyors, egyszerű receptek híve vagy, mégis szeretnél némi izgalmat csempészni a holnapi ebédedbe, imádni fogod az alábbi receptet.

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

Nyári könnyedség a konyhában is, húsmentes élvezetek

  • 2015. július 29.

Amikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.

olvass tovább