Kulcsszó keresés /


A legjobb Woody Allen filmek

  • 2024. január 17.

A zsidó családba született Woody Allen a New York-i Egyetemen megbukott az első filmes vizsgáján, azonban hamar kiderült, hogy nem ez a tehetség és siker mércéje. Végérvényesen 1977-ben írta be magát a filmtörténelembe, mikor Geroge Lucas és Steven Spielberg elől happolta el az Oscar-díjat az Annie Hall rendezéséért. Egy csokorba szedtük a legjobb filmjeit, nehéz volt válogatni.

olvass tovább

Az eltitkolt Woody Allen film

  • 2014. február 03.

Immáron több mint 20 éve annak, amikor 1993-ban attól volt hangos a média, hogy Woody Allen szexuálisan zaklatta örökbe fogadott lányát, Dylan Farrowt. A botrány Mia Farrow-val való viharos szakításukat kísérte. A legendás filmrendezőt végül a legfelsőbb bíróság ártatlannak nyilvánította, de gyermekeivel csak szigorú felügyelet mellett találkozhatott. Allen mindvégig tagadta bűnösségét az ártatlanság védelmére hivatkozva.

olvass tovább

Kék virág, piros tüske

  • 2013. szeptember 05.

Történet a nagyravágyó nőről, aki lassan de biztosan fullad bele a csillogó, mázas hazugságba, mindabba, ami körülveszi. Mese arról, hogyan omlik össze az önbecsapás fényes palotája.

olvass tovább

Mozikban: Éjfélkor Párizsban

  • 2011. november 14.

Az Éjfélkor Párizsban című, legújabb Woody Allen alkotást nagy elragadtatással fogadta a sajtó. A film sokak szerint sokkal lendületesebb és frissebb, mint amit az eddigi Woody Allen filmektől megszoktunk.

olvass tovább

Sztárok otthonai - Woody Allen

  • 2010. február 09.

Woody Allen (azaz Allen Stewart Konigsberg), 1935-ben született New Yorkban, nem mai csirke hát, nézzünk körül kicsit a házban, ahová nemrég költözött (exneveltlányával izé) feleségével, Soon-Yi Previn-nel és két lányukkal.

olvass tovább