Papp Attila

Nyolc éve foglalkozom írással, jelenleg szabadúszó vagyok, szerzői álnéven jelennek meg regényeim, valamint cikkeim és verseim különféle irodalmi lapokban. Amióta az eszemet tudom, foglalkoztat a lélek. Úgy gondolom, a harmonikus és kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen az önismeret, ehhez pedig górcső alá kell vennünk az érzéseinket. Írásaimban igyekszem olyan hétköznapi témákat boncolgatni, amelyek bár jelen vannak a közbeszédben, mégis több figyelmet érdemelnek.

Kilépni a traumák árnyékából

Bármikor kibillenhetünk, ha a traumák árnyékában próbálunk létezni, bármennyire is jól funkcionáló életvitelt folytassunk. Az elfojtás egy bizonyos pontig működőképes szerep, valamelyest háttérbe tudjuk szorítani a múltat, ám erre építeni sosem kifizetődő – és előbb-utóbb hiba csúszik a rendszerbe.

olvass tovább

Férfiszempont: Januári gondolatkavalkád

Valóban 2021 a messiás? Sokan ettől az évtől várják a változást, holott ez az ívesen kanyarított dátum, ez a kedvesnek tűnő, rejtélyes szám, ez a sötétben megbúvó gonosz – vagy épp távoli angyal – távolságtartó jószág, tőle, ha tehetjük, semmit ne várjunk.

olvass tovább

A depresszió nem csak belső ügy

Egyedül nem élhetjük túl a legnehezebbet, bármennyire is tragikus kijelentés. A gyógyulás nem csak rajtunk múlik, hanem több pillérre épül. Olyan, mint egy sok ezer darabos kirakós. Lehet, ha segítség nélkül vágunk bele, a végére sem érünk.

olvass tovább