Szalma Lili

2015 novembere óta jelennek meg írásaim a magazinnál, szívesen írok humoros hangnemben, így könnyedebb írásokat sokszor olvashattok tőlem. Emellett igyekszem követni a divat és szépségápolás trendjeit, az aktualitásokat, hogy ezeket hitelesen tudjam számotokra közvetíteni. A lélekhangok rovatban megjelent cikkeim esetén általában a saját életem tapasztalataiból merítek, és fogalmazom szavakba a gondolataimat kapcsolatokról, illetve a női lét nehézségeiről és szépségeiről egyaránt.

Ezért szeretek nagycsaládban élni

Ha nagycsaládban élsz (értsd, több testvéred van, mint 1 vagy kettő), az emberek általában úgy néznek rád, mint egy ufóra. Jönnek a „Jézusom, én még azt az egyet se viselem el”, vagy a „Van egyáltalán szabad perced így?” kezdetű mondatok, amit általában nem tudok két percben megválaszolni. Ezért jó, hogy van lehetőségem írni, így most végre ki tudom fejteni: miért imádom, hogy nagy a családom.

olvass tovább

Pozitív testkép? Nem lehetetlen!

Ha van dolog, ami igaz szinte minden nőre, az az, hogy soha nincsenek megelégedve a külsejükkel. Ez ugyanakkor nem zárja ki azt, hogy legyen egy egészséges önbizalmunk, hogy pozitív testképpel rendelkezzünk. Összegyűjtöttük, hogy szerintünk mik azok az apró lépések, amik elvezethetnek ahhoz, hogy ha nem is száz százalékosan elégedetten, de magabiztosan lépj ki az utcára minden nap.

olvass tovább

Mi van, ha a férfi nem ünnepli a Valentin-napot?

Úgy veszem észre, évről évre egyre nagyobb feneket kerítünk a Valentin-napnak, de a nők elvásásainak sokszor tényleg nem könnyű megfelelni. Így aztán nem meglepő, hogy a férfiak közül sokan nem feltétlen vannak oda mindezért (azaz, legszívesebben nagy ívben tennének erre az ünnepnapra).

olvass tovább

Az utóbbi idők legelterjedtebb sminkbakijai

A smink azért igazán hasznos dolog a nők életében, mert magabiztosságot ad, kiemeli az arcunk előnyös részeit, feldobja a megjelenésünket. De nagyon könnyen áteshetünk a ló túloldalára, amikor elkezdünk követni egy smink trendet, de a kivitelezés nem tökéletes. Így nem, hogy javítanának, csak rontunk a kinézetünkön. Most azokat a tipikus, mostanság elterjedt hibákat vesszük nagyító alá, amik sok esetben nevetségessé teszik a nőket, de amikből tanulni is éppúgy lehet!

olvass tovább

Tanácsok a mai tizenéveseknek

A környezetemben mindenhol azt tapasztalom, a fiatal, tizenéves lányok ma már sokkal korábban szerzik meg azokat a tapasztalatokat, amikhez még a mi anyáinknak, vagy nekünk hosszú évek kellettek. Mivel van húgom, nővérként talán kötelességem, hogy elmondjam neki, mi az, amit én megtanultam ezekben az éveimben, hogy mit csinálnék másként, vagy mi az, amit egyszerűen csak rossz szemmel nézek a mai tizenévesek körében.

olvass tovább

10 + 1 dolog, amit imádtunk ebben a filmben

A 10 dolog, amit utálok benned című filmet hiába láttuk mindannyian legalább tucatszor, az az igazán jó benne, hogy a filmbeli mondatok és tanulságok még mindig érvényesek legtöbbünk szerelmi életére. Ezért összegyűjtöttük azokat a pillanatokat a filmből, amikből még ma is sokat tanulhatunk, amik miatt imádjuk ezt az örök klasszikust.

olvass tovább

Sminkelj úgy, mint Kylie Jenner

Ha követed a 19 éves celeblány Instagramját, vagy csak többször megakadt már a szemed a tökéletesnek tűnő arcán és fotóin, eláruljuk: a sminkréteg alatt valószínűleg ő sem egy teljesen tökéletes, angyali szépség. De sminkelni nagyon tud (és nem mellékesen sok az ideje), a napi rutinjából pedig talán Neked is jól jöhet egy-két trükk a mindennapokra.

olvass tovább