STYLELIFE / Utazás


Seprűnyélen az isteni Garbo?

  • 2015. november 16.

Az ünnepi időszakban boszorkányos Luca-napi programokkal, filmcsillag-túrákkal,édes finom fika-szünetekkel vár Stockholm, ahol akár még az ünnepekre is bevásárolhatsz!

olvass tovább

Japán nemzeti ünnepek

  • 2015. november 08.

A japán fesztiválok ugyanolyan ünnepi alkalmak, mint nálunk a piros betűs napok. Számos ünnep gyökere egészen régre visszanyúlik, de sok fesztiválon már annyit alakítottak, hogy egy kicsit sem hasonlít a múltbéli valójához. Lássuk a leghíresebbeket!

olvass tovább

Amerikából jöttem, avagy az öt legjobb dolog az USA-ban, kicsit másképp

  • 2015. szeptember 22.

Most nem fogok útmutatót nyújtani a keleti part látványosságaihoz, egyfajta Mit és mit ne nézz meg, ha Amerikában jársz zsebkönyvként szolgálva. Nem fogom betűkké formálni véleményemet sem a szabadtéri moziról a Central Parkban, sem a latino Miamiról, sem arról, hogy a Top of the Rock Observatory miért éri meg jobban, mint az Empire State Building – ezeket talán majd egy másik írásban. Ez alkalommal egy túlon túl szubjektív, élményalapú beszámolót olvashattok az Amerikában töltött három hónapomról.

olvass tovább

A pocsolyák párhuzamos világa

  • 2015. szeptember 10.

Guido Gutierrez Ruiz az Instagram profiljával (@guigurui) azt szeretné elérni, hogy az emberek lássák, nem kell professzionális fényképezőgépét ahhoz, hogy szép képeket készíts. Elég egy okostelefon. Sok ember nem szereti az esőt, de az utána maradó pocsolyákban Guido megtalálta a szépséget. Minden alkalommal, amikor pocsolyát lát, lefotózza a benne rejlő párhuzamos világot.

olvass tovább

A világ madártávlatból

  • 2015. augusztus 25.

Elképzelted már, hogy milyen lehet a felhők között repülni, és úgy nézni a világra? Ez a gondoalt az orosz fotós csapat, az AirPano, fejében is megfordult. A csapat egész évben a világot járja, hogy madártávlatból fotózhassa le a legszebb városokat. "Bár a legtöbbször helikopterből fotózunk, szoktunk még repülőgépből, hőlégballonból vagy távirányítású helikopterből." A képek különlegessége még, hogy a weboldalukon 360 fokos irányba megtekinhetőek, amitől olyan érzésünk támad, mintha tényleg madarak lennénk.

olvass tovább

9 gyönyörű görög sziget

  • 2015. augusztus 17.

Görögországba a válság és a gazdasági nehézségek ellenére is özönlenek a turisták. Miután végigjártuk az összes nagyvárost, látványosságot és utcai árust, érdemes olyan helyekre is eltévedni, amit akár még a GPS is nehezen talál meg!

olvass tovább