A sörfogyasztás pozitív hatásai
A sörről gyakran a sörhas és részeges melákok jutnak az eszünkbe. Ám sok jó hatása is van- lássunk néhányat.
olvass továbbA sörről gyakran a sörhas és részeges melákok jutnak az eszünkbe. Ám sok jó hatása is van- lássunk néhányat.
olvass tovább2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.
olvass továbbAz olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.
olvass továbbA szakképzettséget nem igénylő munkakörökben öt és félszeresére nőtt a munkaerőhiány az elmúlt tíz évben. Egyes szektorokban olyan mértékű hiány van jelenleg, ami soha nem tapasztalt kihívások elé állítja a vállalatokat. „Az elmúlt egy évben bejelentett ipari fejlesztésekkel további közel 28 ezer új munkahely jön létre. Az ország potenciális munkaerő-tartaléka mintegy 300 ezer fő a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján, de ez a mutató regionálisan eltérő értékeket mutat. A munkaerő-tartalékot aktivizálni kell elsősorban az iskolázottság növelésével és a gyermeket nevelő anyák munkaerőpiacra történő visszatérésének további támogatásával. Emellett pedig a magyar munkahelyek megtartásához jelenleg elengedhetetlen a külföldi munkavállalók behozatala” - emeli ki Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.
olvass tovább