Kulcsszó keresés /


Milyen macska lenne a kedvenc kávéd?

  • 2016. március 28.

Elképzelhetetlen, hogy a nap egy jó erős espresso vagy egy finom cappuccino nélkül induljon? És ha a kedvenc kávéfajtád macska lenne, hogyan nézne ki? Erre adott választ az orosz illusztrátor, Elena Efremova. Jöjjenek a kávécicák!

olvass tovább

Szekszárdi palack

  • 2015. szeptember 22.

Szeptember közepén válnak elérhetővé az első, szekszárdi palackba töltött borok. A borvidék nevét magán viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek.

olvass tovább

A kialvatlanság következményei - ezekre számíthatsz

  • 2015. szeptember 19.

Életünk folytonos rohanásból áll. Ehhez rengeteg energiára van szükség, viszont alig jut időnk pihenni a számtalan elfoglaltság mellett. Hiszen ma már egész nap elérhetőek vagyunk online, és a több műszakos munkavégzés is elterjedt. Mindenki tudja, mennyire fontos az alvás, ám sokszor hajlamosak vagyunk elhanyagolni ezt a tevékenységet. Most megtudhatod, milyen kockázatokkal jár, ha elblicceled a pihenést!

olvass tovább

Itt a nagy dobás!

  • 2015. szeptember 05.

A legendás Fat Mo’s brand három új taggal bővül ősszel, ezúttal egy kávézó és egy zenekar és egy weboldal is ezt a nevet viseli, természetesen a Fat Mo’s minőségben!

olvass tovább

Starbucks kávékisokos

  • 2015. április 07.

1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.

olvass tovább

Új útmutató ételallergiásoknak – a Mentes és Finom védjegy

  • 2015. április 03.

A közeljövőben egy új jelölés segít eligazodni az ételallergiásoknak az allergénmentes élelmiszerek útvesztőjében. A Mentes és Finom emblémát éttermek, cukrászdák, pékségek, kávézók vagy pizzériák ajtóin is láthatjuk majd. A védjegy garanciát ad arra, hogy a betérő vendég biztosan allergénmentes ételekből választhat. A védjegy kiötlőjével, dr. Babai Lászlóval beszélgettünk.

olvass tovább

Ízek és kávék

  • 2014. május 26.

Édes vagy száraz, testes vörös, könnyű fehér vagy egy különleges rosé? Borok esetében a legtöbben már rutinosan döntünk, de kevesen tudják, hogy kávét is hasonló körültekintéssel választhatsz.

olvass tovább

Kávétrendek 2014-ben

  • 2014. február 13.

Az egyszerű és gyors megoldások helyett az olyan étel és ital lesz a sikk, amit lassan, saját kézzel készítünk. Míg a slow food már elterjedt jelenség, a kávé geekek csak most ébredeznek. Fontos szempont lesz a fenntarthatóság és egyre népszerűbbek a mutatós kütyük. Többek között ilyen nemzetközi trendek gyűrűzhetnek be hazánkba is, amelyekről február végén André Hoinkis nemzetközi kávészakértő tart előadást a VinCE Budapest Wine Show-n.

olvass tovább