Kulcsszó keresés /


Megint a dán Noma a világ legjobb étterme

  • 2011. április 19.

Ismét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.

olvass tovább

VinCE 2011

  • 2011. március 29.

Idén már második alkalommal költöztek be egy hétvégére (2011.március 19-20.) a hazai és külföldi borászok, borkereskedők, és a gasztronómia képviselői a budapesti ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal patinás épületébe. A VinCE 2011 minden részletében megtervezett professzionális boresemény a borvilág, a gasztronómia, a borkereskedelem és a borszerető közönség számára.

olvass tovább

Borzsongás Villányban

  • 2011. március 25.

Sokrétű és minőségi programokkal várják a Villányi borvidékre érkező borbarátokat a tavaszi borzsongás nevű rendezvény szervezői. Április 29. és május 1-je között a tánc, a zene, a gasztronómia kedvelői találkozhatnak számos remek előadóművésszel, és persze számos borásszal.

olvass tovább

Magyar gasztroforradalom

  • 2011. március 16.

A magyar gasztroforradalomban elévülhetetlen szerepe van a gasztroblogoknak. Az alábbiakban röviden mutatjuk be három kedvenc bloggerünket.

olvass tovább

Babel Delicat Étterem

  • 2011. március 10.

A budapesti Babel Delikat Étterem a belvárosi Szarka utcában csodálatos gasztronómiai, sőt, bátran mondhatjuk majd minden érzékszerv számára különleges meglepetésekkel szolgál a fine dining ínyenc közönsége számára, immáron három éve.

olvass tovább

Magyar nemzeti szakácskönyv

  • 2010. január 04.

Ritkán ajánlunk a gasztronómia rovatban könyvet (eddig még soha - szerk.), de most úgy éreztük kivételt kell tennünk, ezzel a csodálatos, újra kiadott könyvvel. József nádor egykori udvari szakácsának egyetlen műve ez, mely eredetileg "Legújabb Magyar Szakács Könyv" címen jelent meg a 19. század elején.

olvass tovább

Nem csak Wiener Schnitzl

  • 2009. november 05.

A magyar konyhához ezer szállal kötődő osztrák gasztronómiáról keveset tudunk, pedig lenne mit. És nem csak a közös gyökerek, de a remek ízek miatt is.

olvass tovább

Képlet

  • 2009. június 17.

Általános és középiskolai élményeink egyik meghatározója materializálódik ebben a címben. Kinek remegő lábak, kinek fokozódó hasnyálmirigy termelésének formájában. Egy biztos, a Képlet jónak ígérkezik, igyekszik, s talán sikerül áttörnie a katasztrófafilmek skatulyáját.  

olvass tovább