Kulcsszó keresés /


Sör mi több: ma ünnepeljük a sör világnapját

  • 2015. augusztus 07.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége kezdeményezésére most először ünnepelték a Sör Világnapját Magyarországon. A Sörszövetség „Sör mi több” eseménysorozata keretében, hagyományteremtő szándékkal csatlakozott a nemzetközi ünnephez. Az eredetileg Amerikából indult világnap alkalmából szakértők grill és barbecue különlegességeket, valamint velük harmonizáló sörfajtákat párosítottak.

olvass tovább

Mi is a meditáció valójában?

  • 2015. július 28.

A meditációról olvasni olyan, mintha egy finom ünnepi étel ízéről olvasnánk. Szép és jó, de ha az ízlelőbimbóknak nem jut semmi, akkor nincs személyes tapasztalat sem, akkor hiába jó a szakácskönyv. Ha nincs személyes tapasztalat, nincs meditáció sem, mert akkor csak a kívánság, esetleg a kíváncsiság marad. Az igazi meditációt nem lehet szavakkal leírni. Először is azért, mert az emberi nyelvben nincsenek rá szavak; nem tudjuk leírni a belső csend különböző fajtáit, és az azt kísérő érzéseket. Másodszor pedig azért, mert minden ember másként éli meg azt az állapotot, amelyben a gondolatai mögé próbál visszavonulni. A meditáció nem olyan recept, amely minden esetben, mindenki számára ugyanazt az ízt hozza össze.

olvass tovább

Zsigmond Vilmos szobát kapott születésnapjára

  • 2015. június 25.

Habsburg Ottó, Richard Nixon és Andrew-Lloyd Webber után immár a magyar származású, Oscar-díjas operatőrről, Zsigmond Vilmosról is lakosztályt neveztek el a Danubius Hotel Gellértben. A névadó ceremónián, a 85. születésnapját a szállodában ünneplő művész személyesen is jelen volt.

olvass tovább

Pablo Picasso, a 160 centis óriás

  • 2015. április 27.

Pablo Picasso (1881-1973) Spanyolország délnyugati csücskében, Andalúziában látja meg a napvilágot. Apja tanár, ügyesen fest. A legenda szerint miután felismeri fia tehetségét, ünnepélyesen átadja neki az ecsetet, és attól a naptól egyetlen képet sem készít.

olvass tovább

Starbucks kávékisokos

  • 2015. április 07.

1200 éve része napi rituálénknak, több népcsoport szertartással ünnepli a kávézást, megannyi eljárással számos különféle kávéitalt kérhetünk és készíthetünk otthon is. Sokan a feketére esküsznek, de van, aki inkább tejjel issza az eltérő régiókból származó, a más és más pörkölésű kávébabokból készült frissítőket. A Starbucks kávémestere, Rauzer Zoltán a legfőbb különbségeket mutatja be a kávéfajták és régiók között, emellett a Starbucks tavaszi kávékülönlegességéről, a közepesen erős diós, kakaós ízű Peru-ról mesél.

olvass tovább

Klasszikus vagy újhullámos?

  • 2014. december 08.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál idén nyolcvan kiállítóval nyitott meg, újdonságként már a Zrínyi utcán is forró, gőzölgő ételeket és italokat kínálnak az árusok. A tradicionális hazai ízek mellett street food, a forralt bor mellett kreatív forró koktélok találhatóak a választékban, ahogy a tér és a környék legjobb bárjai, éttermei is izgalmas téli koktélokkal készültek fel a belvárosba érkező vendégek fogadására.

olvass tovább

Csobot Adélék lázasan készülődnek az ünnepekre

  • 2014. november 25.

Csobot Adél és Molnár Andi indította a karácsonyi szezont: a cserfes énekesnő és a dzsungel királynője kapcsolta fel az Arena Plaza karácsonyi fényeit, majd bele is merültek egy közös karácsonyi shoppingolásba. Adél és Andi már ünnepi lázban égnek: amellett, hogy feltérképezték a legújabb divatot, ajándékot is kerestek az Arenában.

olvass tovább