ÉN


D, mint D-vitamin

  • 2018. január 27.

A D-vitamin. Egyesek szerint csodaszer. Mások ezt már évtizedek óta mondják. Megint mások komoly, multicentrikus vizsgálatokat végeztek, és ezzel bizonyították a D-vitamin hasznát. De a nagy többség, beleértve a nagyon lassan reagáló, magas tehetetlenségű állami szerveket (nemcsak kicsiny hazánkban) kígyót, békát kiáltottak rá. Szinte méregként kezelték, szedését jelentősen korlátozva. De hol tartunk ma?

olvass tovább

A férfi nem szexmasina

Sok nő tévesen azt gondolja, a férfi csupán két lábon járó tesztoszteron-halmaz, és túltengő potencia. A férfiasság kiváló karakterisztikus jegyeit azonban nem csupán a méret, vagy a szexuális teljesítőképesség adja meg. Bár valljuk be, az ebbéli hiányosság nagyon is tudatformáló tényező tud lenni. A történelem folyamán a férfi lehetett akár messze földön híres gyógyító, hadvezér, zseni, vagy feltaláló, a férfiasság csorbáját semmilyen más életterületen szerzett tapasztalat nem tudta, és nem is tudja a mai napig kiküszöbölni.

olvass tovább

A természet patikája

  • 2018. január 12.

Tudtátok, hogy a mai modern gyógyszeripar alapját is a gyógynövények képezik? A kozmetikai- és szépségiparról nem is beszélve. Melyek is ezek a gyógynövények? Tulajdonképpen minden olyan növény, aminek a népi hit vagy az orvostudomány gyógyító hatást tulajdonít. A gyógyerő általában a növények gyökerében, szárában, levelében vagy virágában rejtőzik, amit különböző módon tudunk kivonni.

olvass tovább

Hova tűnt a férfiakból a férfiasság?

  • 2017. december 29.

Egy jelenség, amire felfigyeltünk nőtársaimmal: míg mi az idő haladtával egyenesen arányosan leszünk egyre érettebbek, kifinomultabbak, tapasztaltabbak, úgy férfitársaink a szellemi fejlődésük tekintetében mintha egy ponton megrekednének, sőt onnan lefelé ívelő tendenciát mutatnának e téren. Amíg mi lányok szép lassan nőkké érünk, addig a férfiakat egy szint után inkább már csak kisfiúkként tarthatjuk számon?

olvass tovább

Kis női határozó - Szótár férfiaknak

  • 2017. december 17.

Valljuk be, hogy nem mindig könnyű rajtunk kiigazodni. Amiket mondunk, vagy kijelentünk, ahhoz gyakran kellene egy értelmező kéziszótár, hogy az ellenkező nem is megértse, mit is szeretnénk valójában. Van egy jó hírünk: írtunk egy ilyet a teljesség igénye nélkül. Lehet folytatni a sort. Persze nem kell annyira komolyan venni (de).

olvass tovább

8 dolog, amivel egy férfi kivívhatja egy nő tiszteletét

Míg a nők többsége a szerelem halhatatlan mivoltában hisz, addig a férfiak – ugyan hisznek az igaz szerelemben – a kapcsolat motorjaként a kölcsönös tiszteletet tartják számon. Egy férfinak ugyanis szüksége van a szeretett nő tiszteletére, elismerésére és támogatására ahhoz, hogy elégedett, kiegyensúlyozott és magabiztos legyen otthon és társaságban is.

olvass tovább