A spenót, mint ősi praktika
Emlékszel Popeye-re? És arra emlékszel-e, hogy a fickó vérszegény, vitaminhiányos vagy satnya lett volna, mint egy párolt spenótlevél? Nem véletlen.
olvass továbbEmlékszel Popeye-re? És arra emlékszel-e, hogy a fickó vérszegény, vitaminhiányos vagy satnya lett volna, mint egy párolt spenótlevél? Nem véletlen.
olvass továbbKutatások bizonyítják, hogy a különböző szeletelési technikák nem kizárólag a gyümölcsök, zöldségek kinézetében és ízében eredményeznek különbséget, de a tápanyagok felszívódásában is. A mesteri munkához persze egy jó késre, valamint sok-sok gyakorlásra is szükségünk van. Íme, néhány tipp!
olvass továbbEgy igazi nőnek nem illik leragadni a citromos sörnél vagy a vodka-narancsnál. Egy elegáns bárpultnál állva pedig, ahol számtalan mennyei koktél közül választhat, miért is tenné? Most megmutatjuk, melyik az a 7 finom koktél, amely nemcsak finom, de stílusos is!
olvass továbbA csajos nyári estéknek van egy semmihez sem fogható hangulata. Barátnőinknek elmondhatjuk a gondjainkat, örömeinket, és mi is meghallhatjuk az ő életükben történő eseményeket, a lelkükben végbemenő változásokat. A koktélok előtt azonban néha szükségünk van némi energiára, amelyet a klasszikus kávé italokon túl a különleges hűsítők is jelenthetnek. Múlt héten a Nespresso-nak hála egy nem mindennapi koffeinbombás délutánban lehetett részünk, így cikkünkben most a legjobb kávés receptekkel érkezünk hozzátok!
olvass továbbHa szereted az indiai konyhát, azért, ha még nem próbáltad, akkor azért kell mindenképpen kipróbálnod az alábbi ételeket. Az indiaiak szeretnek változatos fűszerezésű és állagú ételeket készíteni, ezeket az ínycsiklandozó falatokat pedig kár lenne kihagynod. Ha igazán bátor vagy, te magad is nekiveselkedhetsz otthon, ha ennél kényelmesebb vagy, akkor irány felfedezni a város legjobb indiai éttermét! Aztán mi is kérjük a tippeket, hogy mit hol érdemes megkóstolni!
olvass továbbA pezsgőt mindenki szereti, ráadásul könnyen be is szerezhető. A megfelelő hőmérsékleten (4-7°C) fogyasztva magában is nagyon kellemes, de miért ne bolondítsuk meg egy kicsit? Íme, 4 nagyon egyszerűen elkészíthető recept:
olvass továbbA szilveszteri bulik utánozhatatlan hangulatát a jó társaság, a zene, az újév izgalma és persze az alkohol mellett a szépen megterített asztal finomságai is garantálják a meghívott barátok, családtagok számára. Na, de a másik oldalról, a házigazda szemszögéből nézve igen sok melóval jár egy ilyen szilveszteri party megszervezése. Ha a zenéről gondoskodtak, a ház is teli van konfettivel és girlandokkal, még mindig ott a nagy kérdés: mit adjak enni a töménytelen mennyiségű alkohol mellé a vendégeknek? Íme, 4 nem mindennapi vendégváró ötlet, szilveszteri házigazdákak!
olvass továbbBudapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.
olvass továbbImmár második alkalommal rendezik meg a hazai cukrászatok és sütemény manufaktúrák kétnapos seregszemléjét a II. Sütemény és Tortafesztivált. A tavalyi hétvégén közel hétezren látogattak ki a fesztiválra, ahol 40 meghívott cukrász remekeit kóstolhatta meg a közönség. Idén a Millenáris D épülete ad otthont november 21-22-én a II. Sütemény és Tortafesztiválnak, ami kiállítás és vásár is egyben.
olvass továbbA japán gasztronómia annyira színes és különleges, hogy a most bemutatott ételek kiválasztása nagyon nehéz feladatnak bizonyult. Meg is éheztem a cikk írása közben, jobb lesz, ha én is összeütök valamit ezek közül!
olvass továbbIzgalmas programsorozattal várja a japán kultúra és gasztronómia iránt érdeklődőket a Sushi Sei étterem. Finom ételekkel, origamival és furoshikivel, azaz karácsonyi ajándékcsomagolással is készülnek a szervezők Mi biztosan ott leszünk!
olvass továbbÁlmodozni a legjobb! Ami még annál is jobb egy nagyon rossz napnak a vége, mikor hazamehetek (este 9kor, jobb esetben) és a hétvégi inspirációból merítve főzőcskézhetek. Most hétvégén például kóstoltam sült paprika krémlevest és úgy gondoltam, hogy ilyen-olyan ízzel kombinálva még jobb lehet, szóval ki kellett próbálnom. Ennek az eredményét olvashatjátok most...
olvass továbbEzen a héten kerül megrendezésre a 9. Országos Étterem Hét, melynek keretein belül vasárnapig Magyarország legjobb éttermeiben fogyaszthatsz 3 fogásos ebéd- és vacsoramenüket fix áron.
olvass továbbKi ne szeretné a hamburgert? Ahogy e sorokat írom, én is egy sajtburgerről ábrándozom. David Rotter sztárséf is hasonló érzéseket táplál a bucis csodák iránt, és megteremtette a világ legfinomabb hamburgerét, ami nem csak a különleges hozzávalók miatt lesz extravagáns, de még otthon is elkészíthető.
olvass továbbAz újabb nyári forró hétvége kétség kívül nem a „húsleves rántott hússal” vasárnapi klasszikus ideje lesz. A hőségben sem nehéz ételeket fogyasztani, sem pedig a sütőt – túl hosszú időre - bekapcsolni nem esik jól. Varga Dóra, a Budai Allergiaközpont dietetikusa ezért könnyű, gyorsan elkészíthető, gluténérzékenyek számára is fogyasztható menüsort ajánl a hétvégére.
olvass továbbA kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.
olvass továbbValljuk be, sokan rajongunk a klasszikus olasz ízekért! Ezúttal egy olyan húsos receptet hozunk nektek, amelyet tésztával (spagetti javaslunk), és könnyed salátával is bátran tálalhattok. A sajt és a szósz miatt pedig garantált, hogy a gyerekek is imádni fogják!
olvass továbbAmikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.
olvass továbbEgy nyári parti attól lesz igazán emlékezetes, ha mindent szabályt megszegünk. Ez inspirálta a Moët & Chandon házat, amikor megalkotta a világ első jégkockával kínált champagne-át, amely idén nyáron Magyarországon is bemutatkozik. A Moët Ice Iméprial a luxus új generációját képviseli; friss és modern, minden elemében a nyárról szól.
olvass továbbVégre itt van minden idők, legalábbis az idei nyár kedvenc brownie receptje! Egy tökéletes édesség, ahol keveredik az édes lágyság, a darabos, markáns keksszel. Ezzel a desszerttel garantáltan hódítani fogsz vendégeid körében!
olvass tovább