Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Cool-Túra - Filmajánló: Air – Harc a legendáért 2023

Filmajánló: Air – Harc a legendáért 2023

Cool-Túra
 - Kutatások szerint a nárcisztikusok direkt próbálnak féltékennyé tenni

Kutatások szerint a nárcisztikusok direkt próbálnak féltékennyé tenni

Cool-Túra - 'Míg én a fehér por, te a szívószál.' – társadalmi és szociális kinyilatkoztatás Punnany Massif szemmel, alig 12 év után

'Míg én a fehér por, te a szívószál.' – társadalmi és szociális kinyilatkoztatás Punnany Massif szemmel, alig 12 év után

Cool-Túra
Autó & Motor - Mint a jó bor - Ford Kuga ST-Line FHEV

Mint a jó bor - Ford Kuga ST-Line FHEV

Autó & Motor
Én - Top szakállfazon férfiaknak

Top szakállfazon férfiaknak

Én
Autó & Motor - Elektromos autózás belépő, BMW módra – BMW iX1 xDrive30

Elektromos autózás belépő, BMW módra – BMW iX1 xDrive30

Autó & Motor
Cool-Túra - Ismét Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Ismét Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Cool-Túra
Stylelife - 4+1 tipp, ha szeretnénk biztonságban tudni a kütyüinket

4+1 tipp, ha szeretnénk biztonságban tudni a kütyüinket

Stylelife
  1. STYLELIFE
  2. Anyu süt: zöldcitromos sajttorta

Anyu süt: zöldcitromos sajttorta

  • 2016. december 27.
  • Komment

A sütemények divatja is változik. Régen senki nem eresztette volna el a jó kis tömény csokitortát, a Dobost, meg a Rákóczi-túróst, a franciakrémesről nem is beszélve. Persze ezeket ma is imádjuk, de azért a modern kor divatja mindenkihez elért.


Anyu süt: zöldcitromos sajttorta - STYLELIFE -  - anyakanyar, anyu süt, recept, sajttorta,

Talán a nagyvilági hangzás okozza, hogy a New Yorki sajttorta rendkívül népszerű, és egyre több sütibolt vagy cukrászda kínálja már évek óta ezt is, illetve sokan próbálkoznak vele otthon. Ha emlékeztek esetleg, volt egy ilyen Jóbarátok-epizód, ahol egy eltévedt sajttorta annyira megbabonázta Rachelt és Chandlert, hogy összevesztek azon, ki egyen többet az elcsent finomságból. Lehet, hogy a hihetetlen népszerűséghez ez is hozzátett egy adaggal? A sajttorta egyébként érdekes műfaj. Eleve van sütés nélküli és sütött változata, készülhet túróból, mascarponéból, van, aki joghurtot használ hozzá. A klasszikus recept krémsajtot igényel, és nem is akármilyet. Álljon most itt, amit már teszteltünk, kipróbáltunk a Chefparade Főzőiskola sütiműhelyében. Hogy citromot vagy lime-ot használunk hozzá, azt variálhatjuk, mi most zöldcitrommal ajánljuk a receptet. Egy szuperkönnyű nyári édesség, persze télen is ugyanolyan finom!

Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)

160 gr zabkeksz

60 gr szobahőmérsékletű vaj

250 gr Philadelphia krémsajt

100 gr porcukor

2 tojás

1 tojás sárgája

50 gr tejszín

50 gr tejföl

1 lime leve

½ citrom héja

1 tk keményítő

Elkészítése: Egy mozsárban vagy egyéb alkalmas edényben összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a puha vajjal. 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük, amíg a krém készül. A krémsajtot simára keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd egyesével a tojásokat és sárgáját is, mindegyiket alaposan elkeverve a krémben. Mehet bele a tejszín, tejföl és a lime leve és a citrom reszelt héja. A végén pedig az egy teáskanálnyi étkezési keményítő. Kivesszük a hűtőből a tortaformát, kívülről két rétegben becsomagoljuk alufóliával, majd beleöntjük a masszát. A formát egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és 2-3 centi magasságig felöntjük forró vízzel. Így megy a 180 fokra előmelegített sütőbe, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra és a tortát kb. 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül kicsit remegős. Akkor lesz igazán jó, ha 1 napra hűtőbe tesszük, utána lehet szépen szeletelni majd. Ahogy látjátok, egyedül a tortaforma becsomagolása és vízbe helyezése a szokatlan momentum az elkészítésben, ettől lesz, hogy a torta igazából szinte inkább “fő” mint sül. Ha a tetejére villával szép mintákat húzunk, úgy fog megsülni, tálalásnál pedig kedvünkre dekorálhatjuk akár citromkarikákkal, akár pedig egy sebtében főzött  gyümölcsöntettel. Piros bogyós gyümölcsökből készült öntet a legjobb hozzá, ha nincs már friss a piacon, akkor a fagyasztóból is előkaphatunk egy-két marékkal, hozzá kevés cukor és 10 perc alatt remek öntetet készíthetünk. Jó étvágyat!

                                                                                                                                    Szerző: Anyakanyar

  • anyakanyar anyu süt recept sajttorta

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
    • Stylelife
    Isteni epres amerikai palacsinta reggelire - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Isteni epres amerikai palacsinta reggelire
    • Stylelife
    Epres mini cheesecake
    Kókusztejes karotta krémleves baconnel
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    A nárcisztikus kapcsolat három szakasza - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    A nárcisztikus kapcsolat három szakasza
    • Keresd a nőt!
    Nem a kapcsolatotokban kételkedsz, hanem saját magadban - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Nem a kapcsolatotokban kételkedsz, hanem saját magadban
    • Keresd a nőt!
    Az elme megtrükközése - így próbál behálózni egy igazi manipulátor - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Az elme megtrükközése - így próbál behálózni egy igazi manipulátor
    • Keresd a nőt!
    „Te most akkor miért és kinek öltöztél így ki?” – avagy így veszi el a társadalom a nő autentikus énjét
    Engem is vert apám, mégis ember lett belőlem - Mérgező szülők
    Férfiszempont: Az orgazmus a materiális világban megélt egyik legintenzívebb élmény
    'Míg én a fehér por, te a szívószál.' – társadalmi és szociális kinyilatkoztatás Punnany Massif szemmel, alig 12 év után
    Hozzászoktunk az elutasításhoz és már mi is ezt tesszük magunkkal
    Filmajánló: Air – Harc a legendáért 2023
    Tényleg szükséged van arra az emberre, aki bánt téged?

    Kapcsolódó cikkek

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Isteni epres amerikai palacsinta reggelire

    Isteni epres amerikai palacsinta reggelire

    Epres mini cheesecake

    Epres mini cheesecake

    Kókusztejes karotta krémleves baconnel

    Kókusztejes karotta krémleves baconnel

    Mangós sajttorta recept

    Mangós sajttorta recept

    Áfonyás sajttorta recept

    Áfonyás sajttorta recept

    További cikkek

    4+1 tipp, ha szeretnénk biztonságban tudni a kütyüinket

    4+1 tipp, ha szeretnénk biztonságban tudni a kütyüinket

    5 helyzet, amikor egy okosotthon eszköz igazán jól jön!

    5 helyzet, amikor egy okosotthon eszköz igazán jól jön!

    Max Verstappen a Heineken® 0.0 új nemzetközi nagyköveteként indul a 2023-as futamokon

    Max Verstappen a Heineken® 0.0 új nemzetközi nagyköveteként indul a 2023-as futamokon

    Egyszerű tanácsok a jó erőnléthez és a produktivitáshoz

    Egyszerű tanácsok a jó erőnléthez és a produktivitáshoz

    Ez történik az emberi szervezettel, ha abbahagyod az alkohol fogyasztást

    Ez történik az emberi szervezettel, ha abbahagyod az alkohol fogyasztást

    A káromkodás rendben van?

    A káromkodás rendben van?

    Legolvasottabb írások

    A nárcisztikus kapcsolat három szakasza

    A nárcisztikus kapcsolat három szakasza

    Nem a kapcsolatotokban kételkedsz, hanem saját magadban

    Nem a kapcsolatotokban kételkedsz, hanem saját magadban

    Az elme megtrükközése - így próbál behálózni egy igazi manipulátor

    Az elme megtrükközése - így próbál behálózni egy igazi manipulátor

    „Te most akkor miért és kinek öltöztél így ki?” – avagy így veszi el a társadalom a nő autentikus énjét

    „Te most akkor miért és kinek öltöztél így ki?” – avagy így veszi el a társadalom a nő autentikus énjét

    Engem is vert apám, mégis ember lett belőlem - Mérgező szülők

    Engem is vert apám, mégis ember lett belőlem - Mérgező szülők

    Férfiszempont: Az orgazmus a materiális világban megélt egyik legintenzívebb élmény

    Férfiszempont: Az orgazmus a materiális világban megélt egyik legintenzívebb élmény

    'Míg én a fehér por, te a szívószál.' – társadalmi és szociális kinyilatkoztatás Punnany Massif szemmel, alig 12 év után

    'Míg én a fehér por, te a szívószál.' – társadalmi és szociális kinyilatkoztatás Punnany Massif szemmel, alig 12 év után

    Hozzászoktunk az elutasításhoz és már mi is ezt tesszük magunkkal

    Hozzászoktunk az elutasításhoz és már mi is ezt tesszük magunkkal

    Filmajánló: Air – Harc a legendáért 2023

    Filmajánló: Air – Harc a legendáért 2023

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2023 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia