Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.09.15-21.

Mi történik a héten? 2025.09.15-21.

Stylelife
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
 - 7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

Autó & Motor - Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Autó & Motor
 - Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

 - Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
 - Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

  1. STYLELIFE
  2. Bereznay Tamás trükkjei

Bereznay Tamás trükkjei

  • 2012. szeptember 05.
  • Komment

A sztárséf mondta, mi csináltuk – és persze ellestük azokat a fortélyokat, amelyeket te is könnyedén hasznosíthatsz otthon.


Abból az alkalomból, hogy a Vénusz napraforgóolaj 60 éve piacvezető a magyar háziasszonyok körében, a tévéből és könyvei borítójáról is jól ismert szakács irányításával három olyan receptet készítettünk el, amelyhez jó minőségű olaj kell.  

Bereznay Tamás trükkjei - STYLELIFE -  - ++Bereznay+Tam%C3%A1s, +receptek, V%C3%A9nusz+napraforg%C3%B3olaj,


Füstölt pisztráng saláta almával, dióval és zellerrel

Hozzávalók: 10 dkg füstölt pisztráng, 3-4 zellerszár, 1 db zöldalma, 4 szem aszalt szilva, 1 marék dió
A majonézhez: 2 tojás sárgája, 2 dl olaj, 1 tk dijoni mustár, csipet só, fél citrom leve, fehérbors, porcukor,  2 ek tejföl

A tojást a mustárral elkeverjük és lassan hozzáöntve az olajat, habverővel simára keverjük. Ízesítjük a többi hozzávalóval. A zöldségeket és a diót metéltre vágjuk és belekeverjük a dresszingbe. Tálalásnál a tetejére tesszük a füstölt pisztrángot.

A fortély, amelytől látványosabb lesz a kezdet: Az előétel vagy saláta készítésekor fordíts külön figyelmet a hatásos tálalásra. Mi magvas barna kenyeret vágtunk háromszögformára, és erre tettük rá a salátánkat. A megpirított szendvicskenyér is megteszi, a lényeg, hogy így látványosabb és teljesebb is lesz az előétel.

Bereznay Tamás trükkjei - STYLELIFE -  - ++Bereznay+Tam%C3%A1s, +receptek, V%C3%A9nusz+napraforg%C3%B3olaj,


Borjúkaraj bazsalikomos kecskesajttal és sütőben sült zöldségekkel

Hozzávalók: 80 dkg borjúkaraj, 1 csokor bazsalikom, tengeri só, 15 dkg kecskesajt, 2 szál sárgarépa, gyökér, paszternák, olaj, esetleg zsálya, kakukkfű, rozmaring, 3 dkg margarin

A zöldségeket megtisztítjuk, ha kell, hosszában félbevágjuk. Zsírpapírral bélelt tepsire fektetjük, megszórjuk sóval, friss fűszernövényekkel és meglocsoljuk olajjal. Forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A karajt 4 egyforma szeletre vágjuk. Kevés olajon mindkét felén elősütjük, majd enyhén megsózzuk. A kecskesajtot elkeverjük az apróra vágott bazsalikommal és kevés margarinnal. 160 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük.

Bereznay Tamás trükkjei - STYLELIFE -  - ++Bereznay+Tam%C3%A1s, +receptek, V%C3%A9nusz+napraforg%C3%B3olaj,



A fortély, amelytől minden puha lesz: A nem szárnyas húsokat süsd elő olajban, hogy rövid sütési idő után is biztosan omlós ételt vegyél majd ki a sütőből. A zöldség legegyszerűbb elkészítési módja, ha sütőpapíron sütjük forró sütőben. Így semmit nem veszít az ízéből, mégis minden finom omlós lesz – csak arra kell figyelni, hogy a zöldségek a vágott, egyenes felületükkel feküdjenek a tepsire. Még fordítani sem szükséges őket!

Bereznay Tamás trükkjei - STYLELIFE -  - ++Bereznay+Tam%C3%A1s, +receptek, V%C3%A9nusz+napraforg%C3%B3olaj,



Lágy csokoládétorta narancsos mascarponéval

Hozzávalók tortához: 225 g olaj, 375 g sötét nádcukor, 2 tojás, 1 tk vanília kivonat, 100 g étcsokoládé, 200 g liszt, csipet só, fahéj, 1 tk szódabikarbóna, 2,5 dl forró víz
Hozzávalók a krémhez: 10 dkg mascarpone, 1 db narancs, 1 ek vanília aroma

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az olajat, a cukrot, a vaníliát, a tojást habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a csokoládét. Ezután váltakozva adjuk hozzá és keverjük bele a forró vizet és a lisztet. Margarinnal kikent, liszttel szórt őzgerinc-formába töltjük. 190 fokon 30 percig, majd 175 fokon 15 percig sütjük. A mascarpone krémet összekeverjük a narancs lereszelt héjával és a vanília aromával, majd tálalásnál egy gombócnyit a tortaszelet mellé helyezünk.

Bereznay Tamás trükkjei - STYLELIFE -  - ++Bereznay+Tam%C3%A1s, +receptek, V%C3%A9nusz+napraforg%C3%B3olaj,



A fortély, amelytől minden a megfelelő állagú lesz: A csokoládé folyamatos felügyeletet igényel, mert vízfürdő felett is képes odakapni. Ha nagyobb vendégségre készülsz, és több formát teszel a sütőbe, akkor figyelj a készülék falához közelebb lévő sütire, mert az könnyebben megéghet. Teszteld a süti belsejének állagát egy hosszú hústűvel; ha már nem folyós, kész van.

Bereznay Tamás trükkjei - STYLELIFE -  - ++Bereznay+Tam%C3%A1s, +receptek, V%C3%A9nusz+napraforg%C3%B3olaj,



És a fortély, amely általánosságban kell a főzéshez: „Légy merész! A bátorság az egyetlen, amire mindenképpen szükség van a konyhában” – bíztat mindenkit Bereznay.

bontottcsirke.blog.hu

  • Bereznay Tamás receptek Vénusz napraforgóolaj

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Bereznay Tamás trükkjei - Gasztronómia, divat, életmód, stílus
    Bereznay Tamás trükkjei
    • Gasztronómia
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Szeretlek, csak nem úgy - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Szeretlek, csak nem úgy
    • Keresd a nőt!
    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent
    • Keresd a nőt!
    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen
    • Keresd a nőt!
    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?
    Azok a tipikus vidéki dolgok
    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!
    A bűbáj herceg és a királylányok
    A Nő csábít, a Férfi hódít
    Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV
    Az életünk útitársai – hogyan találjuk meg önmagunkat mások tükrében?

    További cikkek

    Zeppelin óra: az egyik legférfiasabb márka a karórák világában – fedezze fel most!

    Zeppelin óra: az egyik legférfiasabb márka a karórák világában – fedezze fel most!

    Tökéletes megoldások a modern életstílushoz

    Tökéletes megoldások a modern életstílushoz

    Kertészkedés a testi és lelki egészségért: így fogj hozzá!

    Kertészkedés a testi és lelki egészségért: így fogj hozzá!

    Barkácsolás stílusosan: kiegészítők, melyekkel feldobhatod a műhelyed

    Barkácsolás stílusosan: kiegészítők, melyekkel feldobhatod a műhelyed

    Ez történik az emberi szervezettel, ha abbahagyod az alkohol fogyasztást

    Ez történik az emberi szervezettel, ha abbahagyod az alkohol fogyasztást

    4+1 tipp, ha szeretnénk biztonságban tudni a kütyüinket

    4+1 tipp, ha szeretnénk biztonságban tudni a kütyüinket

    Legolvasottabb írások

    Szeretlek, csak nem úgy

    Szeretlek, csak nem úgy

    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent

    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    A bűbáj herceg és a királylányok

    A bűbáj herceg és a királylányok

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

    Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia