Sült csokoládékrémes tart
Csupacsoki! Csodás! Imádom a pitéket, mert olyan szépen lehet őket díszíteni és annyiféleképpen elkészíthetőek.
olvass továbbCsupacsoki! Csodás! Imádom a pitéket, mert olyan szépen lehet őket díszíteni és annyiféleképpen elkészíthetőek.
olvass továbbBorongós őszi napokon, ha egy kis színre vágyom, ezzel a salátával könnyen a tányéromra varázsolhatom. A vajhal igazán könnyen elkészíthető alapanyag, bátoritok mindenkit hogy próbálja ki, ha valaki nincs nagy barátságban a halakkal, csirkével is elkészítheti nyugodtan a salátát. Sőt hús nélkül is nagyon finom.
olvass továbbPár hete a kezembe akadt egy híres francia cukrász szakácskönyve. Abban találtam ezt a receptet. Nem voltam elsőre biztos benne, hogy a grapefruit és a körte párosítás nyerő lesz, de ahogy meséltem erről a pitéről a barátaimnak mindenki azonnal meg akarta kóstolni. Igy győzött az édességimádók tömege. Megsütöttem! És nagyon jó döntés volt!
olvass továbbAz iskolakezdés nemcsak a füzetek és ceruzák beszerzéséről szól, hiszen ilyenkor újraindul a szülők egyik mindennapos kihívása: mit tegyünk a gyerekek uzsonnásdobozába, hogy ne csak egészséges legyen, hanem tényleg örömmel is egyék meg? Íme 4+1 egyszerű tipp a Ramatól, amelyekkel feldobhatjuk a csemegéket.
olvass továbbBevallom, mikor először találkoztam a szilvaleves és a pisztáciás morzsába forgatott gombóc párosával, legfőképp az étel gyönyörű színe ragadott magával. Szemet gyönyörködtető étel.
olvass továbbA nagy nyári hőségben mindenkinek jól esik meginni egy finom, hűsítő koktélt. Rengeteg fajtája létezik, ezért hoztunk is néhány receptet.
olvass továbbIlyenkor nyáron érdemes kihasználni, hogy rengeteg zöldség és gyümölcs is elérhető a piacokon. Kiváló alkalom arra, hogy a mindennapi táplálkozásunkba belevigyük a smoothiekat is. Gyors, tápláló, nagyon finom és igazi energiabomba! Hoztunk néhány receptet!
olvass továbbHamarosan itt a Húsvét, így lassan érdemes kikísérletezni a húsvéti recepteket, hogy az ünnep alkalmával megfelelő és mennyei finomságok kerüljenek az asztalra. Ennek fejében, egy olyan kalács receptjét hoztam el Nektek, amit már most érdemes kipróbálnotok, hiszen több, mint valószínű, hogy a jól bevált receptek közé fog tartozni!
olvass továbbEgyszerű, könnyed desszertet kerestek az ünnepi asztalra? Higgyétek el, ez a pavlova remek választás lesz. Ropogós, habos, légies, gyümölcsös, krémes…. Minden benne van, amit csak kívánhatunk egy ünnepi desszerttől.
olvass továbbA dobostortát Dobos C. József pesti cukrászmester alkotta meg 1884-ben. Célja az volt, hogy a kor elmaradott hűtési technikái ellenére is olyan süteményt hozzon létre, ami sokáig tárolható.
olvass továbbA tavasz hamarosan átadja helyét a napsütötte nyárnak, ami egyet jelent a jeges kávék időszakával. Ez remek alkalmat nyújt egy kis kísérletezéshez, amelyben a gyümölcsök édes és frissítő zamata találkozik a kávé erőteljes aromájával, hogy merész ízkombinációkat létrehozva tegyék még felejthetetlenebbé a nyári napkezdést vagy épp a fesztelen kikapcsolódást. A kávékészítés szakértőjeként a Krups összegyűjtött három meglepő gyümölcsös kávés italreceptet, amelyeket otthon is kényelmesen elkészíthetünk.
olvass továbbHa nem hagyományos receptekben gondolkozunk, akkor érdemes kipróbálni az amerikai típusú palacsinta receptjét. Elhoztunk most nektek egy igazán laktató napindító reggelit, melyet az eper csak külön szintre emel. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
olvass továbbHamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.
olvass továbbEgy újabb inspiráló tartalmat hoztam Nektek, a heti lendület megragadása érdekében. Mivel, már November vége van és ezáltal egyre hidegebb, így egy kis benti tevékenységre ösztönözlek Titeket. Na meg amúgy is imádok új receptek után kutatni!
olvass továbbMindenki örök gyerekkori kedvencét sokkal egyszerűbben elkészítheted, mint gondolnád. Ha nem is vagy tipikus konyhatündér, ennek a pofonegyszerű receptnek köszönhetően garantáltan elkészítheted, akár a családnak is.
olvass továbbA vajas csirke világszerte az egyik legnépszerűbb indiai étel. Titka a hosszú és türelmes főzési időben és a különleges fűszerkombinációban rejlik. Somanat, az Indigo Express séfje most veled is megosztja tökéletes indiai vajas csirke receptjét, ami alapján otthon is elkészítheted ezt a sokak által kedvelt ételt.
olvass továbbA smoothiekat mindenki imádja, hiszen egészségesek, táplálóak és nagyon finomak is. Nem is lenne rossz ötlet a mindennapi táplálkozásunkba beépíteni. Elhoztunk most 5 isteni receptet, ha kedvet kaptatok volna az elkészítéséhez.
olvass továbbHa hétvégére egy ínycsiklandozó ebéddel szeretnél kedveskedni a családodnak, akkor Jeong Kwan eredeti saját receptjét szívből ajánljuk.
olvass továbbImádom, amikor tavasszal megyek autóval a Mecsek kanyargós útjain, az ablak letekerve, a zene szól, süt a nap és érzem a medvehagyma illatát. Ez az illatos kis növény egész Európában elterjedt, a nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát, nálunk főleg a Mecsekben. Cikkünkben három mennyei medvehagymás finomság receptjét is megadjuk.
olvass továbbMagyarországon az utóbbi időben újra divatos lett a vendéglátásban dolgozni, aminek több oka is van. Reflektorfénybe kerültek séfek, hiszen egyre több műsor szól a konyhatudományokról, online felületek ontják magukból a recepteket, és számottevő azon kapcsolódó szakmák száma, ami ehhez köthető. Tulajdonképpen nevezhetjük divathullámnak, de rengeteg társadalmi és gazdasági oka is van ennek.
olvass tovább