Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
 - Mi történik a héten?  2025.11.17-23.

Mi történik a héten? 2025.11.17-23.

Autó & Motor - Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Autó & Motor
 - Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

 - Köszönöm, ég veled!

Köszönöm, ég veled!

Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Életérzés - Az egészség a szájnál kezdődik

Az egészség a szájnál kezdődik

Életérzés
Autó & Motor - A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

Autó & Motor
Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Stylenews - Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Stylenews
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Egy csésze presszókagyló rendel

Egy csésze presszókagyló rendel

  • 2012. november 03.
  • Komment

Különleges mediterrán kávés recept a világ egyik legjobb szakácsától.


A nemzetközi konyhaművészet ifjú csillagaként emlegetett olasz-argentin Mauro Colagreco rendkívüli kreativitással, merőben egyedi módon használja a nyersanyagokat. Modern, ötletes alkotásai 2012-ben a második Michelin-csillagot is elnyerték a Cote d’Azur-ön, Mentonban működő étterme, a Mirazur számára.
A francia gasztronómiához való értékes hozzájárulásáért a Francia Kulturális Minisztérium A művészet és az irodalom lovagja címmel tűntette ki Maorót. Mauro még hazájában, Argentínában választotta önkifejezése eszközéül a főzést, ami szamara szinte természetes volt, hiszen olyan családban nőtt fel, amely mindig is sokra tartotta a kiváló ételt. Mivel az utazás is szenvedélyévé vált, bebarangolta hazáját, sőt Latin-Amerikát es a karibi szigetvilágot is, ahol számtalan íz világot és kulináris hagyományt ismert meg.

Egy csésze presszókagyló rendel -  -  - +++++Michelin-csillag, +++++polenta, +++++San+Pellegrino, ++++Mauro+Colagreco, +++Cote+d%E2%80%99Azur, ++Gault+Millau, +k%C3%A1v%C3%A9, kagyl%C3%B3,
Egy csésze presszókagyló rendel -  -  - +++++Michelin-csillag, +++++polenta, +++++San+Pellegrino, ++++Mauro+Colagreco, +++Cote+d%E2%80%99Azur, ++Gault+Millau, +k%C3%A1v%C3%A9, kagyl%C3%B3,

2006-ban vette át a Le Mirazur éttermet, amely már hat hónappal ezután bekerült a Gault Millau gasztronómiai kalauzba, elnyerve az Év Felfedezettje díjat, amit alig tíz hónap elteltével a Guide Michelin első csillaga követett. 2008-2009-ben a Gault Millau neki ítélte az Év Konyhafőnöke díjat. 2012-ben a San Pellegrino listáján a Mirazur a világ 24. legjobb éttermeként szerepel. A folyamatos tanulás es felfedezés során Mauro különlegesen kreatív gasztronómiai stílust alkotott, amit a mediterrán konyhaművészet legjobb hagyományaival ötvözött. Mauro tehát megvalósította álmát: a Le Mirazur csodálatos világán keresztül tökéletesen képes kifejezni kreatív szellemiségét.

Marinált kagyló kukoricakrémmel és Crealtóval

Hozzávalók
4 nagy fésűkagyló (Mi az a fésűkagyló?)
80 ml (2 kapszula) Crealto (Mi az a Crealto?)
7 g vaj
30 g aprított fehér (más néven saláta) hagyma
2 g só
140 g morzsolt, főtt kukorica
200 g főzőtejszín
50 ml tej
9 g polenta
10 g fagyasztott kukorica
madársaláta levelek
30 cl olaj (a sütéshez)

Egy csésze presszókagyló rendel -  -  - +++++Michelin-csillag, +++++polenta, +++++San+Pellegrino, ++++Mauro+Colagreco, +++Cote+d%E2%80%99Azur, ++Gault+Millau, +k%C3%A1v%C3%A9, kagyl%C3%B3,
Egy csésze presszókagyló rendel -  -  - +++++Michelin-csillag, +++++polenta, +++++San+Pellegrino, ++++Mauro+Colagreco, +++Cote+d%E2%80%99Azur, ++Gault+Millau, +k%C3%A1v%C3%A9, kagyl%C3%B3,


Elkészítés
Vedd ki a kagylót a héjából és tisztítsd meg, vágd négy egyforma részre, és tedd egy jól zárható, vákuumcipzáras zacskóba a kihűlt Crealto eszpresszóval. Zárd le a zacskót és pácold 2,5 órán keresztül. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és hirtelen pirítsd meg az apróra vágott hagymát, sózd, add hozzá a kukoricaszemeket, végül öntsd alá a tejet és a tejszínt.
Alacsony hőmérsékleten főzd 15 percig. Ezután töltsd át egy keverőtálba, és turmixold össze egy botmixerrel, amíg lágy krémet kapsz.
Főzd 20 percig a polentát 50 ml vízben alacsony hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett. Vedd ki a lábosból és tedd sütőpapírra. Állítsd a sütőt 55 fokra, és szárítsd a polentát 7 órán keresztül. Ha kész, vedd ki a sütőből, és a keményre száradt köretet törd apró darabokra.
Olajsütőben 200 fokos olajban süsd a darabokat, amíg sercegni kezdenek.
Az utolsó lépések
Vedd ki a pácból a kagylót. Tegyél egy kanál kukoricakrémet és 4 negyedelt kagylót egy kerek leveses tányérba. Helyezd mellé a polenta chipset, néhány szem kukoricát és a madársaláta leveleket.

Egy csésze presszókagyló rendel -  -  - +++++Michelin-csillag, +++++polenta, +++++San+Pellegrino, ++++Mauro+Colagreco, +++Cote+d%E2%80%99Azur, ++Gault+Millau, +k%C3%A1v%C3%A9, kagyl%C3%B3,


  • Michelin-csillag polenta San Pellegrino Mauro Colagreco Cote d’Azur Gault Millau kávé kagyló

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Egy csésze presszókagyló rendel - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Egy csésze presszókagyló rendel
    • Az én konyhám
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II. - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.
    • Stylelife
    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni
    • Keresd a nőt!
    Sült csokoládékrémes tart
    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt
    Ott van az otthon, ahol vár valaki
    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat
    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat
    Kihagyhatatlan őszi Martini recept
    Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Sült csokoládékrémes tart

    Sült csokoládékrémes tart

    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt

    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt

    Ott van az otthon, ahol vár valaki

    Ott van az otthon, ahol vár valaki

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia