Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylelife - Mi történik a héten?  2025.12.08-14.

Mi történik a héten? 2025.12.08-14.

Stylelife
Autó & Motor - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Autó & Motor
Body & Sport - A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

A Bajnokok Ligájában versenyez tovább Magyarország erős embere

Body & Sport
Mindent a szemnek - Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Ezt a 10 filmet várják a legjobban a magyar nézők 2026-ban

Mindent a szemnek
Rendezvények - Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Rendezvények
 - Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Megkóstoltuk a japánok kedvencét!

Megkóstoltuk a japánok kedvencét!

  • 2015. november 06.
  • Kafra Dóra
  • Komment

Zen hetünk kapcsán szerkesztőnk titokban tesztelt egy autentikus japán éttermet. Hősiesen evett és mindent kipróbált. Beszámolójából kiderül, hogy tényleg finom-e a nyers hal és hogy jól lehet-e lakni vele?


Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Nagy rajongója vagyok a japán ételeknek, mert egészségesek, finomak és nem utolsó sorban gyönyörűek, így rettentően örültem a feladatnak! (Persze a szerkesztőség rántott húson szocializálódott fele is örült, hogy megúszta, pedig nem is sejtik miről maradnak le!) Izgalmasabb lett volna, ha egészen Japánig kell utaznom, de most be kellett érnem a budapesti kínálattal. Választásom a Sushi Sei étteremre esett, mert régen törzsvendég voltam, de bevallom, már ezer éve nem próbáltam. Elvileg baj nem lehet, mert emlékeimben egy autentikus és nem horror-drága étterem képe élt. Na de lássuk a medvét! Illetve a halat...

Az ablakon át, egy óra késéssel ...

Az asztalfoglalásnál nagyon kedvesen felvilágosítottak, hogy az étterem új helyre költözött, ne ijedjek meg a lezárt Bécsi út miatt és pontos instrukciót adtak, milyen hátsó utcán trükközhetem ki az építkezést és hogyan állhatok be a garázsba. Yesss. Van szabad asztal, van parkoló, kedvesek, vacsorapartner bélbolyhai beizzítva,  irány az étterem!

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

A képgalériáért kattints a fotóra!

Az antré finoman szólva is brutális volt, mert álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz közlekedni Óbudán. Diszkréten egy órát késtünk, hosszú és kimerítő lezárások és kacskaringók után jutottunk el a trükkös utcáig, de a zilált idegállapotunkban nem találtuk meg a garázst. (Természetesen 200 métert kellett volna már csak gurulni ...) A kézifékes-spontán megállás után a hátsó utca felől, hegymászó technikával ereszkedtünk le tűsarkainkon és mint utólag kiderült, a főbejárat helyett hátulról, a terasz felőli bejáraton át érkeztünk. (Tényleg megzavart minket az útlezárás.) A kalandos megérkezést azonban kompenzálta a látvány: az új helyszín tényleg pazar. Elegáns, kellemes és szerencsére nem annyira autentikus, hogy zokniban, földön ülve kelljen enni. (Nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de én mindig zavarban vagyok az ilyen helyzetektől. Utálom, ha furcsa pózban, kényelmetlenül kell enni, főleg ha még a cipőt is le kell venni, mert hát kinek van ideje mindig ugyanolyan pár zoknit találni a reggeli rohanásban.)

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Az étterem tényleg lenyűgöző lett, már nem az a "gyors-étterem", ami hajdanán volt, hanem egy vadiúj, diszkrét, elegáns szuperkörnyezet. Ráadásul a látványkonyhánál felfedeztem egy régi ismerős arcot: Seichii Kusumoto-t, akiről az étterem a nevét  is kapta. A csodálatos főszakács egyébként Osakából, a világ étel-fővárosából érkezett hozzánk még 20 évvel ezelőtt, mint az első japán séf és nevéhez fűződik a Sushi Sei jellegzetes és egyedi ízvilága is. Speciális receptúrák alapján alkot, isteni szószokat és ételeket készít, amit tényleg csak ebben az étteremben kóstolhatunk. Osaka ízei egyébként is eltérnek az átlag japán ízektől, úgyhogy az egyediség tényleg garantált.

Kristálytiszta és vajpuha ízek 

A bőséges választékból nagy nehezen sikerült csak rendelnünk, de míg várakoztunk megtudtuk, hogy folyamatos kulturális programokkal várják az érdeklődőket, ráadásul a legnagyobb örömünkre épp egy aktuális Kokeshi baba kiállításra csöppentünk. 

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

A Kokeshi babák ámulatából hirtelen egy másikba estünk, amikor megérkeztek az ételeink. Hatalmas adagok és hihetetlen tálalás. Továbbá megtudtuk azt is, hogy az étkészlet magán gyűjtemény, egyenesen Japánból. A képen látható kis(!!!) adag Sei Nabe levessel kezdtük, amit ketten sem bírtunk megenni, az íze pedig leírhatatlanul finom volt. Ha nagyon költői akarok lenni, akkor úgy jellemezném, hogy az udon tészta úgy simult a szájpadlásunkra, mint a selyem. A Sei Nabe egyébként az egyedi Sei-szósztól, valamint a kiváló minőségű alapanyagoktól olyan finom. Az udon tésztát is autentikus forrásokból szállítják, azért ilyen omlós. A mellé szervírozott kimchi pedig szintén páratlan. Már az első fogást megkönnyeztük és még csak most jött a java! (A gondolattól újra összefut a nyál a számban...)

    

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Fel se fért a fotóra a sok finomság, amit ettünk...

A pincér kedvesen mosolygott az első sokk-hatás láttán és megjegyezte, hogy valóban nagyok az adagok. Azoknak, akik több félét szeretnének kipróbálni, szívből ajánlják a házhozszállítós változatot is, ahol kisebb méretekkel dolgoznak a könnyebb és gyors fogyasztás érdekében. Mivel egy autentikus sushizóban nem maradhat ki a nyers hal, ezért természetesen berendeltünk még egy komplett bento-t,  "néhány" sushit, nigirit és sashimit is és egyúttal megkóstoltuk a japánok egyik kedvenc ételét -  ami egyben az egyik legdrágább japán hal is -  a hamachi-t (sárgafarkú sügér). Ez a hamachi nigiri tényleg mestermű. Elegánsan és finoman, rizs ágyon "várja a végzetét"  a tökéletesre szelt friss, nyers hal, vékony sisho levéllel átkötve, amit japán magokból termelnek. Nehéz szavakkal leírni azt az ízt amit éreztem, de a vacsorapartnerem is és én is szinte egyszerre fogalmaztuk meg az érzést, hogy: kristálytiszta és vajpuha.  Tökéletes és mennyei.

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Ez a kristálytiszta íz végigkísérte az összes fogást, egyáltalán nem éreztünk a halakon semmilyen mellék-hal ízt, ami a tökéletes minőségnek és frissességnek köszönhető. Az alapanyagokat egyébként nagyon szigorú szabályok szerint válogatják, csak autentikus és tökéletes forrásból származhatnak, továbbá azt is megtudtuk, hogy hogyan lehet egy tapintásból megérezni, hogy mennyire friss a lazac. Sok japán étteremben ettem már, de minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy ennek a tökéletes minőségnek köszönhetően, itt ettem a legfinomabb lazac sashimit. Ha lehetne, mától minden nap ezt enném. Ráadásul legfőbb forrása az omega 3-nak, ezért szépít, fiatalít, okosít!

A vacsoránkat jó pár óra alatt sikerült elfogyasztani, kisebb nagyobb pihenőkkel, de nagyon megérte. A végén pedig bevállaltuk még a ház specialitásait is: a  zöld teából készült sajttortát, házi málnaszósszal és a zöld teás tiramisut. Szerencsére a desszert egy divatos, fúziós világkonyhát tükrözött, valódi Sushi Sei specialitást. (Zárójelben megjegyezném, hogy az autentikus  japán édesség egy picit más, az európai emberek számára idegen ízvilágú desszertjeik vannak.) A desszertről így csak annyit tudok írni, hogy telitalálat. Könnyű volt, friss, üdítő és -  bár tudom, hogy unalmas, de  -  tökéletes!

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Tetszik a hely szelleme, a gondos odafigyelés, a házi szószok, lekvárok, még a kávé kísérő kis linzer is egyedi komponálású, egyedi házi lekvárral készült csoda. A kiszolglás kedves, udvarias, figyelmes, külön kérésre egyéb specialitásokat is készítenek mint a Kaiseki menü és külön kérésre szeparált teremben is fogyaszthat egy nagyobb társaság. Ideális szülinapra, vagy üzleti tárgyalásra is. Kedves gesztus a gyerekeknek kialakított játszósarok is, ahol a picik kiélhetik kreativitásukat, míg a nagyok elmerülnek a gasztrokultúrában.  Nagyon szimpatikus volt továbbá az a  "pálcika-segítő kis kütyü", ami megkönnyíti a japán étkezést, segítségével még az is kedvet kap, aki még soha nem evett pálcával. 

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Összegzés 

Bár nem volt könnyű eljutni* az étteremig, de az élmény mindent megért! Tökéletes, mint egy igazi haiku. A nyers hal pedig tényleg mennyei és rettentően laktató. Ezen felül pedig a japán konyha széles kínálatában kiemelt fontossággal bírnak a meleg ételek is.Szívből ajánljuk annak is a helyet, aki még nem kóstolt sushit, garantált a szerelem!

Nagyon köszönjük még egyszer ezt az élményt a Sushi Sei étteremnek!


*Jó hír, hogy december 23-án végleg átadják a Bécsi utat, így csak addig kell kibírni a kommandózást! 

Megkóstoltuk a japánok kedvencét! -  -  - autentikus, étterem, finom, japán, kipróbáltuk, sushi, sushi sei,

Fontosabb információk az étteremről: 

Online asztalfoglalás

Házhozszállítás 

A Sushi Sei Facebook oldala 

  • autentikus étterem finom japán kipróbáltuk sushi sushi sei

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Kafra Dóra

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Előkelő helyeken az Alelí és a Bibo Budapest a szakma szerint – Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Előkelő helyeken az Alelí és a Bibo Budapest a szakma szerint – Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa
    • Stylenews
    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről
    • Stylenews
    Miért az autentikus, egyenes emberek azok, akikkel érdemes kapcsolódni?
    20 dolog, amit jó, ha tudsz, mert utálják a pincérek
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    Nem jó egyedül - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Nem jó egyedül
    • Keresd a nőt!
    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Ma már nem a szem a lélek tükre
    Mi történik a héten? 2025.12.08-14.
    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával
    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!
    Légy stílusos szilveszterkor és újévkor a WITTCHEN-nel
    Szelfi, design, magány: a modern emberekről szól kissmiklos legújabb kiállítása
    Itt találtam meg önmagam

    Kapcsolódó cikkek

    Előkelő helyeken az Alelí és a Bibo Budapest a szakma szerint – Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa

    Előkelő helyeken az Alelí és a Bibo Budapest a szakma szerint – Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa

    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

    Miért az autentikus, egyenes emberek azok, akikkel érdemes kapcsolódni?

    Miért az autentikus, egyenes emberek azok, akikkel érdemes kapcsolódni?

    20 dolog, amit jó, ha tudsz, mert utálják a pincérek

    20 dolog, amit jó, ha tudsz, mert utálják a pincérek

    Egyedülálló magyaros Stylegasztro, vagy interaktív múzeum egy étteremben?

    Egyedülálló magyaros Stylegasztro, vagy interaktív múzeum egy étteremben?

    Japán párkapcsolati szokások

    Japán párkapcsolati szokások

    Legolvasottabb írások

    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni

    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni

    Nem jó egyedül

    Nem jó egyedül

    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?

    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?

    Férfiszempont: Ma már nem a szem a lélek tükre

    Férfiszempont: Ma már nem a szem a lélek tükre

    Mi történik a héten?  2025.12.08-14.

    Mi történik a héten? 2025.12.08-14.

    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

    Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

    Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

    Légy stílusos szilveszterkor és újévkor a WITTCHEN-nel

    Légy stílusos szilveszterkor és újévkor a WITTCHEN-nel

    Szelfi, design, magány: a modern emberekről szól kissmiklos legújabb kiállítása

    Szelfi, design, magány: a modern emberekről szól kissmiklos legújabb kiállítása

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia