Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Autó & Motor - Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Autó & Motor
Mindent a szemnek - Michael Jackson relikvia érkezett a Madame Tussauds Budapestbe

Michael Jackson relikvia érkezett a Madame Tussauds Budapestbe

Mindent a szemnek
 - A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

Autó & Motor - Autóval Európában nyáron: pórul járhatunk, ha megszokásból vezetünk

Autóval Európában nyáron: pórul járhatunk, ha megszokásból vezetünk

Autó & Motor
 - Az ölelés értéke

Az ölelés értéke

Autó & Motor - Ez már mindennek a teteje! – BMW M 1000 XR teszt

Ez már mindennek a teteje! – BMW M 1000 XR teszt

Autó & Motor
Autó & Motor - Gen-E,  a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát

Gen-E, a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát

Autó & Motor
Utazás - Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Utazás
Utazás - Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Utazás
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.06.30-07.06.

Mi történik a héten? 2025.06.30-07.06.

Stylelife
 - Ray-Ban x A$AP Rocky: új korszak a napszemüveg-divatban

Ray-Ban x A$AP Rocky: új korszak a napszemüveg-divatban

 - Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

  1. Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel?

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel?

  • 2013. március 28.
  • Komment

Budapest orosz ékkövében ez nem kérdés. Mint 2001 óta minden évben, idén is a TOP 10-es listán, azaz Magyarország legjobb 10 fine-dining étterme között szerepel az Arany Kaviár.


Az Arany Kaviár tulajdonosai 2011-ben megkapták a Best of Budapest „Év Éttermesei”-nek járó különdíjat, Molnár Attilát pedig 2012-ben az „Év Vendéglősé”-nek választotta a Vendéglátók Ipartestülete.  A Gault Millau Étteremkalauz 2010 óta egy szakács sapkával jutalmazza érdemeiket, a Michelin Guide pedig 2009 óta idén is ajánlja és nevét adja az Arany Kaviár Étterem fáradságos munkájához.


Van Budapesten egy csuda hely, amelyet a külföldi útikalauzok is kiemelt helyen említik.  A budai Vár alatt 1986-ban nyílt egy aprócska hely Vörös Kaviár néven. A családi vállalkozásként induló üzlet mostani nevét 1990-ben kapta, tulajdonosai, Molnár Attila és Nyíri Szása pedig 1996 óta vezetik sikeresen az Arany Kaviár Éttermet. Kezdetektől fogva a mai napig szívvel-lélekkel és állandó személyes jelenlétükkel igazgatják az étterem életét.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,
Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


Attila, a tulajdonos-üzletvezető igazi vendéglátós dinasztia sarja, aki maga is egész életét a gasztronómiának és a vendéglátásnak szentelte; Szása, a tulajdonos-séf pedig hivatása és származása okán még szó szerint (is) vérében hordozza az orosz kultúrát és kulináriát.


Az étterem tehát több mint két évtizede van jelen a magyar gasztronómia sokszínű palettáján, közben természetesen fejlődtek és megújultak a termékek, szolgáltatások, de az étterem is többször bővítésre került. 2002-ben egy teljes körű felújításon esett át, így 48 fősre bővült a vendégtér, majd 2008 tavaszán egy exkluzív belső kert, a Champagne-terasz megnyitásával további 32 fővel nőtt a hely befogadóképessége.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


Az étterem berendezése a korabeli cári hangulatot, a fényűző nagypolgári érát idézi. Az enteriőr egyidejűleg dekoratív és kényelmes, a légkör egyszerre meghitt és ünnepies. A lakásból kialakított étterem zegzugos termei tökéletesen elegyítik a meleg otthonosságot a díszes eleganciával. A helyszín kiváló mindazok számára, akik szeretnének egy kicsit elbújni a világ elől egy romantikus vacsora erejéig; azoknak, akik nyugodt, diszkrét környezetben szeretnének elfogyasztani egy fontos üzleti ebédet vagy vacsorát; illetve azoknak, akik zavartalanul, barátságos légkörben kívánnak eltölteni néhány jó hangulatú órát családjukkal, szeretteikkel. Utóbbiakra remek alternatívát kínál az étterem 16 fős félreeső különterme.


Az étterem miliője és konyhája a robosztus cári pompát ötvözi a modern elegancia könnyedségével, és ezzel finoman teremti meg a tökéletes egyensúlyt az érzékek számára. Ennek megfelelően az étlap egyik alappillérét a tradicionális orosz fogások adják, amik méltón és hűen reprezentálják a klasszikus cári konyhát. A koncepció az, hogy az ételeket a hagyományos orosz receptek szerint, azok hangulatát megtartva, a mai kornak megfelelő konyhatechnológiával és alapanyaggal készítik el. Az ételeket nem megújítják, hanem jobbá teszik.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


 A kínálat másik sarokköve a tengeri és édesvízi friss halas ételek széles skálája, illetve az ezekből összeállított változatos menü. A hazai halválaszték prémium minőségét és egész éves elérhetőségét a haltelepekkel való szoros együttműködés garantálja; a gondosan válogatott tenger gyümölcsei pedig a strasbourgi halpiacról kerülnek beszerzésre.


Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,
Az étlap harmadik és egyik legfontosabb eleme pedig a Kaviár Gourmet Menü, illetve maga a Kaviárlap, amely az étterem saját készítésű és forgalmazású kaviárjait és az ezekkel készült fogásokat sorakoztatja fel, ezzel mutatva be a kaviár sokoldalú gasztronómiai felhasználhatóságát. Az Arany Kaviár Gourmet Selection névre keresztelt válogatás 2010 óta méltán képviseli és közvetíti az étterem értékeit annak falain belül és kívül is. A „magyar kaviár” 2011-ben debütált sikeresen a nemzetközi piacon.  Lyonban, a legnagyobb és legnevesebb vendéglátóipari kiállításon, a SIRHA-n világhírű séfek kóstolták az Arany Kaviár termékét.


A francia-orosz impressziónak megfelelően kiemelkedő az étterem champagne- és vodkaválasztéka, valamint szamovártea kínálata. Mindezek mellett figyelemre méltó a magyar és külföldi különlegességeket felvonultató borlap, amelynek prezentálásban két sommelier áll a vendégek szíves rendelkezésére. Az étterem büszke a több mint 200 féle borból álló kollekciójára, amelyet előszeretettel bővít különleges évjáratokkal, egyedi reserve tételekkel. Mindemellett pedig a sommelier-k szívügyüknek tartják, hogy saját maguk kutassák fel a hazai kézműves borászok pincéinek legjavát. Hernyák, Rókusfalvy, Takács Lajos, Bussay, Merfelsz, Malatinszky, Kovács Nimród, Ráspi, Berta és megannyi jó név az ország minden borkészítő szegletéből. Külön örömünkre szolgált, hogy a különleges alapossággal összeállított szelekcióban egyik személyes kedvencünkkel, a Balaton-felvidéki 2HA Szőlőbirtok és Pincészet rizlingjével és roséjával is találkoztunk.

Az Arany Kaviár kínálatában különösen fontos szerepet játszanak a halas ételek is, amelyek  6 fogásos menüként is választhatóak, de természetesen fogásonként is meg lehet kóstolni őket. Húsvét hetében különösen sokan választják akár a Pisztrángfilét cékla variációkkal, akár az Óriás garnélát chilivel, kazah curry mártással, persze mindezt a házilag pácolt és füstölt halas vegyes ízelítő után és a Kókusz parfé licsi sorbettel nevű fantasztikus desszert előtt.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


Az étterem egyik legkedveltebb szolgáltatása az Orosz Ünnepi Asztal, amely négy fő részére rendelhető, és felejthetetlen élményt nyújt a vendégeknek. A hagyományoknak megfelelően itt egyszerre kerül az asztalra valamennyi előétel, majd főétel és desszert, hogy mindenki kedvére kóstolgasson a földi javakból. A hangulatot ezen ünnepi asztaloknál egy üveg jó orosz Russian Standard Original Vodka alapozza meg. Az ételek kínálatában pedig egymást érik a finomságok, így például a halas vegyes ízelítő házilag pácolt és füstölt halakból, a húsos pirázskik és pelmenyik után jöhetnek a finom levesek, majd a Sztroganoff gróf eredeti receptje alapján készült bélszíncsíkok, vagy éppen egy különleges halétel, és zárul az ebéd a vegyes házi édességekkel, amelyek még órák múltán is mosolyt csalnak a kóstolóik arcára.


Asztalt kapni nem egyszerű, ezért a foglalás erősen ajánlott. Addig pedig gyakorold kitartóan, hogy mondják oroszul, egészségünkre: Na zdarovje!

  • Arany Kaviár fine dining Budapest

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel?
    • Az én konyhám
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Nyári gyümölcsös galette recept - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Nyári gyümölcsös galette recept
    • Stylelife
    Ezért káros egész nap a mobilod kijelzőjét nézni - Hight tech, divat, életmód, stílus
    Ezért káros egész nap a mobilod kijelzőjét nézni
    • Hight tech
    Gen-E,  a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát - Autó & Motor, divat, életmód, stílus
    Gen-E, a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát
    • Autó & Motor
    Mi történik a héten? 2025.06.30-07.06.
    5 nyári ital, amitől úgy érzed magad, mintha vakáción lennél
    Autóval Európában nyáron: pórul járhatunk, ha megszokásból vezetünk
    Nyár és olvasás – miért ilyenkor tudunk a legjobban elmélyülni a könyvekben?
    Hogyan válhatsz a saját életed múzsájává?
    JENNIFER LOPEZ MEGOSZTOTTA OLDALAIN A MAGYAR FLASHMOBOT!
    Most mutasd meg, mit tudsz a volán mögött!

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Nyári gyümölcsös galette recept

    Nyári gyümölcsös galette recept

    Ezért káros egész nap a mobilod kijelzőjét nézni

    Ezért káros egész nap a mobilod kijelzőjét nézni

    Gen-E,  a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát

    Gen-E, a városi nagymacska – Kipróbáltuk az elektromos Ford Pumát

    Mi történik a héten? 2025.06.30-07.06.

    Mi történik a héten? 2025.06.30-07.06.

    5 nyári ital, amitől úgy érzed magad, mintha vakáción lennél

    5 nyári ital, amitől úgy érzed magad, mintha vakáción lennél

    Autóval Európában nyáron: pórul járhatunk, ha megszokásból vezetünk

    Autóval Európában nyáron: pórul járhatunk, ha megszokásból vezetünk

    Nyár és olvasás – miért ilyenkor tudunk a legjobban elmélyülni a könyvekben?

    Nyár és olvasás – miért ilyenkor tudunk a legjobban elmélyülni a könyvekben?

    Hogyan válhatsz a saját életed múzsájává?

    Hogyan válhatsz a saját életed múzsájává?

    JENNIFER LOPEZ MEGOSZTOTTA OLDALAIN A MAGYAR FLASHMOBOT!

    JENNIFER LOPEZ MEGOSZTOTTA OLDALAIN A MAGYAR FLASHMOBOT!

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia