Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylenews - ROBERT PATTINSON AZ 1664 MÁRKANAGYKÖVETE LETT

ROBERT PATTINSON AZ 1664 MÁRKANAGYKÖVETE LETT

Stylenews
Autó & Motor - Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Predator 2, egy igazi ragadozó - BMW S1000RR 2025-ös frissítése

Autó & Motor
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Kalandra fel! – BMW X3 30e xDrive PHEV

Kalandra fel! – BMW X3 30e xDrive PHEV

Autó & Motor
Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
Stylenews - Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

Bonjour, Budapest! – Megnyílt Magyarország első IZIPIZI márkaboltja a MOM Parkban

Stylenews
  1. Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel?

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel?

  • 2013. március 28.
  • Komment

Budapest orosz ékkövében ez nem kérdés. Mint 2001 óta minden évben, idén is a TOP 10-es listán, azaz Magyarország legjobb 10 fine-dining étterme között szerepel az Arany Kaviár.


Az Arany Kaviár tulajdonosai 2011-ben megkapták a Best of Budapest „Év Éttermesei”-nek járó különdíjat, Molnár Attilát pedig 2012-ben az „Év Vendéglősé”-nek választotta a Vendéglátók Ipartestülete.  A Gault Millau Étteremkalauz 2010 óta egy szakács sapkával jutalmazza érdemeiket, a Michelin Guide pedig 2009 óta idén is ajánlja és nevét adja az Arany Kaviár Étterem fáradságos munkájához.


Van Budapesten egy csuda hely, amelyet a külföldi útikalauzok is kiemelt helyen említik.  A budai Vár alatt 1986-ban nyílt egy aprócska hely Vörös Kaviár néven. A családi vállalkozásként induló üzlet mostani nevét 1990-ben kapta, tulajdonosai, Molnár Attila és Nyíri Szása pedig 1996 óta vezetik sikeresen az Arany Kaviár Éttermet. Kezdetektől fogva a mai napig szívvel-lélekkel és állandó személyes jelenlétükkel igazgatják az étterem életét.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,
Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


Attila, a tulajdonos-üzletvezető igazi vendéglátós dinasztia sarja, aki maga is egész életét a gasztronómiának és a vendéglátásnak szentelte; Szása, a tulajdonos-séf pedig hivatása és származása okán még szó szerint (is) vérében hordozza az orosz kultúrát és kulináriát.


Az étterem tehát több mint két évtizede van jelen a magyar gasztronómia sokszínű palettáján, közben természetesen fejlődtek és megújultak a termékek, szolgáltatások, de az étterem is többször bővítésre került. 2002-ben egy teljes körű felújításon esett át, így 48 fősre bővült a vendégtér, majd 2008 tavaszán egy exkluzív belső kert, a Champagne-terasz megnyitásával további 32 fővel nőtt a hely befogadóképessége.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


Az étterem berendezése a korabeli cári hangulatot, a fényűző nagypolgári érát idézi. Az enteriőr egyidejűleg dekoratív és kényelmes, a légkör egyszerre meghitt és ünnepies. A lakásból kialakított étterem zegzugos termei tökéletesen elegyítik a meleg otthonosságot a díszes eleganciával. A helyszín kiváló mindazok számára, akik szeretnének egy kicsit elbújni a világ elől egy romantikus vacsora erejéig; azoknak, akik nyugodt, diszkrét környezetben szeretnének elfogyasztani egy fontos üzleti ebédet vagy vacsorát; illetve azoknak, akik zavartalanul, barátságos légkörben kívánnak eltölteni néhány jó hangulatú órát családjukkal, szeretteikkel. Utóbbiakra remek alternatívát kínál az étterem 16 fős félreeső különterme.


Az étterem miliője és konyhája a robosztus cári pompát ötvözi a modern elegancia könnyedségével, és ezzel finoman teremti meg a tökéletes egyensúlyt az érzékek számára. Ennek megfelelően az étlap egyik alappillérét a tradicionális orosz fogások adják, amik méltón és hűen reprezentálják a klasszikus cári konyhát. A koncepció az, hogy az ételeket a hagyományos orosz receptek szerint, azok hangulatát megtartva, a mai kornak megfelelő konyhatechnológiával és alapanyaggal készítik el. Az ételeket nem megújítják, hanem jobbá teszik.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


 A kínálat másik sarokköve a tengeri és édesvízi friss halas ételek széles skálája, illetve az ezekből összeállított változatos menü. A hazai halválaszték prémium minőségét és egész éves elérhetőségét a haltelepekkel való szoros együttműködés garantálja; a gondosan válogatott tenger gyümölcsei pedig a strasbourgi halpiacról kerülnek beszerzésre.


Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,
Az étlap harmadik és egyik legfontosabb eleme pedig a Kaviár Gourmet Menü, illetve maga a Kaviárlap, amely az étterem saját készítésű és forgalmazású kaviárjait és az ezekkel készült fogásokat sorakoztatja fel, ezzel mutatva be a kaviár sokoldalú gasztronómiai felhasználhatóságát. Az Arany Kaviár Gourmet Selection névre keresztelt válogatás 2010 óta méltán képviseli és közvetíti az étterem értékeit annak falain belül és kívül is. A „magyar kaviár” 2011-ben debütált sikeresen a nemzetközi piacon.  Lyonban, a legnagyobb és legnevesebb vendéglátóipari kiállításon, a SIRHA-n világhírű séfek kóstolták az Arany Kaviár termékét.


A francia-orosz impressziónak megfelelően kiemelkedő az étterem champagne- és vodkaválasztéka, valamint szamovártea kínálata. Mindezek mellett figyelemre méltó a magyar és külföldi különlegességeket felvonultató borlap, amelynek prezentálásban két sommelier áll a vendégek szíves rendelkezésére. Az étterem büszke a több mint 200 féle borból álló kollekciójára, amelyet előszeretettel bővít különleges évjáratokkal, egyedi reserve tételekkel. Mindemellett pedig a sommelier-k szívügyüknek tartják, hogy saját maguk kutassák fel a hazai kézműves borászok pincéinek legjavát. Hernyák, Rókusfalvy, Takács Lajos, Bussay, Merfelsz, Malatinszky, Kovács Nimród, Ráspi, Berta és megannyi jó név az ország minden borkészítő szegletéből. Külön örömünkre szolgált, hogy a különleges alapossággal összeállított szelekcióban egyik személyes kedvencünkkel, a Balaton-felvidéki 2HA Szőlőbirtok és Pincészet rizlingjével és roséjával is találkoztunk.

Az Arany Kaviár kínálatában különösen fontos szerepet játszanak a halas ételek is, amelyek  6 fogásos menüként is választhatóak, de természetesen fogásonként is meg lehet kóstolni őket. Húsvét hetében különösen sokan választják akár a Pisztrángfilét cékla variációkkal, akár az Óriás garnélát chilivel, kazah curry mártással, persze mindezt a házilag pácolt és füstölt halas vegyes ízelítő után és a Kókusz parfé licsi sorbettel nevű fantasztikus desszert előtt.

Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? -  -  - Arany Kaviár, fine dining Budapest,


Az étterem egyik legkedveltebb szolgáltatása az Orosz Ünnepi Asztal, amely négy fő részére rendelhető, és felejthetetlen élményt nyújt a vendégeknek. A hagyományoknak megfelelően itt egyszerre kerül az asztalra valamennyi előétel, majd főétel és desszert, hogy mindenki kedvére kóstolgasson a földi javakból. A hangulatot ezen ünnepi asztaloknál egy üveg jó orosz Russian Standard Original Vodka alapozza meg. Az ételek kínálatában pedig egymást érik a finomságok, így például a halas vegyes ízelítő házilag pácolt és füstölt halakból, a húsos pirázskik és pelmenyik után jöhetnek a finom levesek, majd a Sztroganoff gróf eredeti receptje alapján készült bélszíncsíkok, vagy éppen egy különleges halétel, és zárul az ebéd a vegyes házi édességekkel, amelyek még órák múltán is mosolyt csalnak a kóstolóik arcára.


Asztalt kapni nem egyszerű, ezért a foglalás erősen ajánlott. Addig pedig gyakorold kitartóan, hogy mondják oroszul, egészségünkre: Na zdarovje!

  • Arany Kaviár fine dining Budapest

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel? - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Mihez együk a kókusz parfét licsi sorbettel?
    • Az én konyhám
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Véletlenszerű találkozások nincsenek - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Véletlenszerű találkozások nincsenek
    • Keresd a nőt!
    Az elmulasztott lehetőségek utcája - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Az elmulasztott lehetőségek utcája
    • Keresd a nőt!
    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Lépj ki a nyomorúság-gyárból
    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok
    Párkapcsolat vagy szimbiózis?
    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni
    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál
    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj
    Miért szerepel minden listán a megfelelési kényszer?

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Véletlenszerű találkozások nincsenek

    Véletlenszerű találkozások nincsenek

    Az elmulasztott lehetőségek utcája

    Az elmulasztott lehetőségek utcája

    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?

    Hogyan szeretnek az egyes csillagjegyek?

    Férfiszempont: Lépj ki a nyomorúság-gyárból

    Férfiszempont: Lépj ki a nyomorúság-gyárból

    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok

    Férfiszempont: Egy ideig van az, hogy vágyakoztok

    Párkapcsolat vagy szimbiózis?

    Párkapcsolat vagy szimbiózis?

    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni

    Amikor végre lezárul benned egy fejezet és tovább tudsz lépni

    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál

    Férfiszempont: A jó szerelem inspirál

    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj

    Néha jobb egy kicsit hátralépni és magadra fókuszálni ahhoz, hogy társra találj

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia