Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylelife - Mi történik a héten?    2025.09.15-21.

Mi történik a héten? 2025.09.15-21.

Stylelife
Én - Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Bemutatkozik a BOSS Bottled Beyond

Én
 - 7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

7 wellness tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

Autó & Motor - Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

Autó & Motor
 - Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

Hogyan menti meg a párkapcsolatokat a hálás gondolkodás?

 - Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindenki sérül egy háromszöghelyzetben - Ezt tanítja egy szeretői kapcsolat

Mindent egymásért - Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Minden problémára három megoldás van: elfogadás, változtatás, elengedés - Buddhista tanítások a léleknek

Mindent egymásért
 - Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

Szeresd a nőt a helyes módon, és meglátod erősebb lesz, mint valaha

  1. Süsd meg életed rántott húsát!

Süsd meg életed rántott húsát!

  • 2014. április 19.
  • Komment

Ahhoz, hogy igazán finom és ropogós rántott húst tudj varázsolni, Bereznay Tamás mesterszakács segítségével gyűjtöttük össze a legfontosabb tippeket és praktikákat.


Egyik kedvenc séfünktől korábban is lestünk már el konyhai fortélyokat, és most is sokat tanultunk tőle. Engedd meg, hogy átnyújtsuk a tökéletes rántott hús titkait!

Előkészületek

Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,


•    A hús előkészítésénél a vastagabb szeleteket érdemes kicsit kiklopfolni, hogy a rostok felpuhuljanak. Nem szükséges ehhez húsklopfolót használni, elég lehet, ha egy kés nyelével vagy az öklöddel ütögeted meg kissé a húst. A lényeg, hogy a szálirányra merőlegesen klopfolj és fólia alatt a konyha tisztaságáért.
•    Ha igazán ízletes szeleteket akarsz, akkor klopfolás előtt sózd, borsozd a húst.
•    Fontos, hogy a tojást jól verd fel panírozás előtt, különben nyúlós, ragacsos marad.
•    A felvert tojásba ne tegyél sót.
•    A lisztet szitáld át és csak finomlisztet használj erre a célra.
•    Lehetőleg házi zsemlemorzsát használj. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kenyér- és zsemlemaradékokat sütőben kiszárítani, majd kézi reszelővel lereszelni, végül átszitálni.
•    A zsemlemorzsába keverhetsz reszelt citromhéjat, parmezán sajtot, apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet vagy tök-, napraforgó- és szezámmagot. Ebben az esetben a nagyobb darabokat nyomkodd rá a tojással már bevont húsra, mert nem elég, ha csak megforgatod a keverékben.


Panírozás

Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,

•    A lisztbe forgatás után jól rázd le a húsról a felesleges lisztet, különben nem tapad rá a tojás.
•    A tojást is alaposan csorgasd le a húsról, mielőtt a zsemlemorzsába tennéd.
•    A zsemlemorzsában csak éppen hogy járasd meg a húst, nem kell nyomkodni. Csak annyi zsemlemorzsa kerüljön rá, amennyit magától felvesz, különben nagyon sok marad majd az olajban!


Sütés

Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,


•    Fontos, hogy az olaj jól bírja a hőt sütés közben, hogy ne égjen meg az étel, ezért válassz minőségi olajat. (A Vénusz például kihozott most egy Omega-9-ben gazdag, kifejezetten rántott ételek készítéséhez fejlesztett sütőolajat 2 literes kiszerelésben! Ez nem habzik, nem ég és ezáltal nincs is szaga a sütés alatt.)
•    A rántott hús mélysütéssel készül, vagyis mindig bő olajat használj. Azért fontos a legalább tízszeres mennyiség, hogy a hú ne hűtse le az olajat! Egy ideális vékonyságú rántott hús sütési ideje 2-2 perc oldalanként.
•    Nagyon fontos az olaj hőmérséklete – akkor ideális, ha mindenütt egyformán serceg, de nem bugyborékol. A túl forró olaj megégeti a panírt, a nem elég melegben pedig inkább fő, mint sül a hús. A hőmérsékletét tesztelheted egy kis panírdarabbal: ha serceg, akkor mehet bele a hús.
•    A vastagabb húsokat (pl. a csirkecombot) 10 percig kell sütni úgy, hogy az első 5 percben fedő alatt, majd a fordítás után fedő nélkül, hogy a panír ropogós legyen.

bontottcsirke.blog.hu

  • Bereznay Tamás rántott hús Vénusz Sütőolaj

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Süsd meg életed rántott húsát! - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Süsd meg életed rántott húsát!
    • Az én konyhám
    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek
    • Az én konyhám
    Sonkák, ízek, arcok
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Szeretlek, csak nem úgy - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Szeretlek, csak nem úgy
    • Keresd a nőt!
    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent
    • Keresd a nőt!
    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen
    • Keresd a nőt!
    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?
    Azok a tipikus vidéki dolgok
    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!
    A bűbáj herceg és a királylányok
    A Nő csábít, a Férfi hódít
    Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV
    Az életünk útitársai – hogyan találjuk meg önmagunkat mások tükrében?

    Kapcsolódó cikkek

    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek

    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek

    Sonkák, ízek, arcok

    Sonkák, ízek, arcok

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Szeretlek, csak nem úgy

    Szeretlek, csak nem úgy

    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent

    Amikor egy nő megedződik lelkileg már nem tesz meg mindent

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    4 lifehack, amely segít abban, hogy az életed egyszerűbben és produktívabban menjen

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Azok a tipikus vidéki dolgok

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    Őszi Italok: Töltsük meg a poharainkat a szezon legfinomabb ízeivel!

    A bűbáj herceg és a királylányok

    A bűbáj herceg és a királylányok

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    A Nő csábít, a Férfi hódít

    Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

    Európának már lehet, hogy késő felkötni a gatyát? - Jaecoo 7 PHEV

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia