Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Autó & Motor - Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

Autó & Motor
 - Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

Kibe szeret bele a férfi? Kihez marad hűséges a nő?

 - A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

A Tissot ikonikus PRX és Seastar kollekciók órái

Utazás - Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

Utazás
Utazás - Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

Utazás
 - Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Autó & Motor - Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

Autó & Motor
 - Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

  1. Süsd meg életed rántott húsát!

Süsd meg életed rántott húsát!

  • 2014. április 19.
  • Komment

Ahhoz, hogy igazán finom és ropogós rántott húst tudj varázsolni, Bereznay Tamás mesterszakács segítségével gyűjtöttük össze a legfontosabb tippeket és praktikákat.


Egyik kedvenc séfünktől korábban is lestünk már el konyhai fortélyokat, és most is sokat tanultunk tőle. Engedd meg, hogy átnyújtsuk a tökéletes rántott hús titkait!

Előkészületek

Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,


•    A hús előkészítésénél a vastagabb szeleteket érdemes kicsit kiklopfolni, hogy a rostok felpuhuljanak. Nem szükséges ehhez húsklopfolót használni, elég lehet, ha egy kés nyelével vagy az öklöddel ütögeted meg kissé a húst. A lényeg, hogy a szálirányra merőlegesen klopfolj és fólia alatt a konyha tisztaságáért.
•    Ha igazán ízletes szeleteket akarsz, akkor klopfolás előtt sózd, borsozd a húst.
•    Fontos, hogy a tojást jól verd fel panírozás előtt, különben nyúlós, ragacsos marad.
•    A felvert tojásba ne tegyél sót.
•    A lisztet szitáld át és csak finomlisztet használj erre a célra.
•    Lehetőleg házi zsemlemorzsát használj. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kenyér- és zsemlemaradékokat sütőben kiszárítani, majd kézi reszelővel lereszelni, végül átszitálni.
•    A zsemlemorzsába keverhetsz reszelt citromhéjat, parmezán sajtot, apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet vagy tök-, napraforgó- és szezámmagot. Ebben az esetben a nagyobb darabokat nyomkodd rá a tojással már bevont húsra, mert nem elég, ha csak megforgatod a keverékben.


Panírozás

Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,

•    A lisztbe forgatás után jól rázd le a húsról a felesleges lisztet, különben nem tapad rá a tojás.
•    A tojást is alaposan csorgasd le a húsról, mielőtt a zsemlemorzsába tennéd.
•    A zsemlemorzsában csak éppen hogy járasd meg a húst, nem kell nyomkodni. Csak annyi zsemlemorzsa kerüljön rá, amennyit magától felvesz, különben nagyon sok marad majd az olajban!


Sütés

Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,
Süsd meg életed rántott húsát! -  -  - Bereznay Tamás, rántott hús, Vénusz Sütőolaj,


•    Fontos, hogy az olaj jól bírja a hőt sütés közben, hogy ne égjen meg az étel, ezért válassz minőségi olajat. (A Vénusz például kihozott most egy Omega-9-ben gazdag, kifejezetten rántott ételek készítéséhez fejlesztett sütőolajat 2 literes kiszerelésben! Ez nem habzik, nem ég és ezáltal nincs is szaga a sütés alatt.)
•    A rántott hús mélysütéssel készül, vagyis mindig bő olajat használj. Azért fontos a legalább tízszeres mennyiség, hogy a hú ne hűtse le az olajat! Egy ideális vékonyságú rántott hús sütési ideje 2-2 perc oldalanként.
•    Nagyon fontos az olaj hőmérséklete – akkor ideális, ha mindenütt egyformán serceg, de nem bugyborékol. A túl forró olaj megégeti a panírt, a nem elég melegben pedig inkább fő, mint sül a hús. A hőmérsékletét tesztelheted egy kis panírdarabbal: ha serceg, akkor mehet bele a hús.
•    A vastagabb húsokat (pl. a csirkecombot) 10 percig kell sütni úgy, hogy az első 5 percben fedő alatt, majd a fordítás után fedő nélkül, hogy a panír ropogós legyen.

bontottcsirke.blog.hu

  • Bereznay Tamás rántott hús Vénusz Sütőolaj

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Süsd meg életed rántott húsát! - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Süsd meg életed rántott húsát!
    • Az én konyhám
    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek - Az én konyhám, divat, életmód, stílus
    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek
    • Az én konyhám
    Sonkák, ízek, arcok
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Hova tűnt a férfiak szeretete? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Hova tűnt a férfiak szeretete?
    • Keresd a nőt!
    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?
    • Keresd a nőt!
    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés
    • Keresd a nőt!
    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van
    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.
    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range
    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő
    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!
    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Kapcsolódó cikkek

    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek

    Rántott hús legek: pizza méretű és negyvenezer forintos bécsi szeletek

    Sonkák, ízek, arcok

    Sonkák, ízek, arcok

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    Hova tűnt a férfiak szeretete?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    A boldogság tényleg egy döntés csak, amit meghozol?

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ne dobd el, javítsd meg - Kapcsolatok, ahol megéri az újrakezdés

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Ha nem vagy rendben, hidd el, az is rendben van

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Mi történik a héten? 2025.06.09-15.

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Európai felfedező - Az új Ford Explorer Extended Range

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Fent a csúcson – Bentley Continental GT avagy a dicső múlt és a jövő

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Indul az utazási szezon - csomagoljon stílusosan a WITTCHEN-nel!

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Horvátország továbbra is a magyarok kedvence

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia