Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylelife - Mi történik a héten?  2025.11.10-16.

Mi történik a héten? 2025.11.10-16.

Stylelife
Autó & Motor - Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Autó & Motor
 - Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Életérzés - Az egészség a szájnál kezdődik

Az egészség a szájnál kezdődik

Életérzés
Autó & Motor - A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

Autó & Motor
Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Stylenews - Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Stylenews
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Sztívia mánia

Sztívia mánia

  • 2012. április 27.
  • Komment

Egyre nagyobb a szerelem a Dél-Amerikában őshonos növénnyel, amely kétszázszor édesebb és egészségesebb, mint a cukor. Újabb remek receptet teszteltünk.


Most, hogy már a Nestea zöld teák is 30%-kal kevesebb cukrot tartalmaznak a természetes eredetű, kalóriamentes édesítő felhasználásának köszönhetően, kipróbáltuk, mit tudunk még sütni sztíviával. Az ismert cukrász, Papp Emese vezényletével almás-fahéjas kosárkákat készítettünk.

Sztívia mánia -  -  - almás-fahéjas kosárkák, Nestea, sztívia,



Próbáld ki te is otthon, és fél óra alatt egy egész vendégségnek elegendő desszertet kapsz, csökkentett cukortartalommal.


Hozzávalók kb. 18-20 db-hoz

Sztívia mánia -  -  - almás-fahéjas kosárkák, Nestea, sztívia,

Tészta
15 dkg liszt
10 dkg vaj (puha)
5 dkg gyümölcscukor
1 db tojássárgája

Töltelék
3 db alma (hámozva, szeletelve)
1 citrom héja és kevés leve
2 dkg vaj
1 csipet őrölt fahéj
2-3 csepp sztívia
1 evőkanál keményítő
0,5 dl víz

Díszítés
4 dkg szeletelt pörkölt mandula

Elkészítés

A tészta
1. A tészta hozzávalóit, kivéve a tojást, morzsold össze egy tálban.
2. A tojássárgáját hozzáadva gyúrd tésztává.
3. Nyújtsd a tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, és szaggass akkora korongokat belőle, amellyel ki tudod bélelni azokat a kis kosár alakú

Sztívia mánia -  -  - almás-fahéjas kosárkák, Nestea, sztívia,
sütőformákat. A maradék tésztát gyúrd össze újra és használd fel.
Emese tippje: nyújtás közben időnként lisztezz alá a tésztának és a formákból se felejtsd ki a „tapadás gátlót”!
4. A kosárkák alját szurkáld meg, hogy ne ázzon majd el a tészta és 15 percre a tedd a hűtőbe egy tálcán pihenni.
5. A sütőt ezalatt melegítsd elő 180 fokra és a kosárkákat süsd ki világosbarnára.

A töltelék
1. Az almákat hámozd meg, majd szeleteld fel.
2. Melegítsd fel a barnacukrot a fahéjjal együtt a vajon egy serpenyőben.
3. Az almát add hozzá a citromhéjjal és a sztíviával együtt, majd ízesítsd a citromlével.
4 A keményítőt keverd el a vízzel, majd add az almához.
5 Borítsd ki kosárkákat a formákból, töltsd meg őket a töltelékkel és szórd a tetejükre a mandulát.
Emese tippje: az ilyen formákat csak végső esetben kell elmosni. Amíg nem muszáj használd újra és újra őket, hogy minden, ami beléjük kerül, az ki is kerüljön belőlük – lehetőleg egy darabban.

  • almás-fahéjas kosárkák Nestea sztívia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Természetes édesítők - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Természetes édesítők
    • Keresd a nőt!
    Sztívia mánia - , divat, életmód, stílus
    Sztívia mánia
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II. - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.
    • Stylelife
    8 ok, amiért szeretjük a fahéjat - Stylelife, divat, életmód, stílus
    8 ok, amiért szeretjük a fahéjat
    • Stylelife
    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod
    • Keresd a nőt!
    Kinek akarok megfelelni?
    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni
    Sült csokoládékrémes tart
    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít
    Ott van az otthon, ahol vár valaki
    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat
    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kapcsolódó cikkek

    Természetes édesítők

    Természetes édesítők

    További cikkek

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A nap elengedhetetlen része - Kávé

    A spenót, mint ősi praktika

    A spenót, mint ősi praktika

    Mitől menő a szürke marha?

    Mitől menő a szürke marha?

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Főzz tökéletes ebédet 9 perc alatt!

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Vapiano nagyhatalom lettünk

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Whiskyben úsztatott pisztráng

    Legolvasottabb írások

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    8 ok, amiért szeretjük a fahéjat

    8 ok, amiért szeretjük a fahéjat

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Kinek akarok megfelelni?

    Kinek akarok megfelelni?

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Sült csokoládékrémes tart

    Sült csokoládékrémes tart

    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít

    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít

    Ott van az otthon, ahol vár valaki

    Ott van az otthon, ahol vár valaki

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia