Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
 - Mi történik a héten?  2025.11.17-23.

Mi történik a héten? 2025.11.17-23.

Autó & Motor - Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Autó & Motor
 - Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

 - Köszönöm, ég veled!

Köszönöm, ég veled!

Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Életérzés - Az egészség a szájnál kezdődik

Az egészség a szájnál kezdődik

Életérzés
Autó & Motor - A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

Autó & Motor
Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Stylenews - Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Stylenews
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával,...

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal

  • 2020. augusztus 25.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával,...

Mivel idén nyáron nem mehetünk távoli vidékekre nyaralni, igy a nyaralást kell idehozni. Ázsia a konyhádban! Ezek a tekercsek igazi jolly jokerek! Nyáron mindent bele lehet tenni, ami a kertben terem vagy amit a piacon „levadászol” aznap. A gyerkőcök is biztosan szívesen fogyasztják, hisz olyan viccesek és színesek. De ha a csajok péntek este átmennek hozzád, akkor is nyerő választás.


Hozzávalók (4 személyre):


Ötfűszeres kacsacomb:

2 db kacsacomb
1 teáskanál kínai ötfűszer keverék*
150 ml szójaszósz
5 gerezd zúzott fokhagyma 
víz

Pirított tofu:

100 g füstölt tofu
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál szezámolaj

Marinált vörös káposzta:

200 g vörös káposzta 
200 ml víz
200 g cukor
150 ml almaecet
1 teáskanál só
Mogyorószósz:
3 evőkanál mogyoróvaj
0.75 ml kókusztej
Fél teáskanál reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma 
1 evőkanál szójaszósz
1-2 teáskanál limelé

További hozzávalók a tekercshez:
rizslap
rizstészta (cérnametélt)
sárga és piros pritamin paprika (csíkokra vágva)
uborka (csíkokra vágva)
avokádó (vékony szeletek)
retek (vékony szeletek)
menta- és korianderlevél 
fekete szezámmag (sima is lehet)
tojás (omlettnek sütve, téglalapra vágva)
ehető virágok (árvácska, begónia, kamilla, rózsaszirom)

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal -  -  - ázsiai ételek, ázsiai receptek, gasztronómia,

Fotó kredit: Baka Szabolcs 

Kacsa: A kacsacombokat átmossuk és egy tűzálló tálba helyezzük őket. Összekeverjük a kínai ötfűszer keveréket a zúzott fokhagymával és a szójaszósszal. A keveréket ráöntjük a combokra, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje őket, fóliával lefedve kb. 1,5 órát sütjük 170 fokon. Ha megpuhult a hús leöntjük róla a levet és még pirítunk rajta egyet a sütőben. A kihűlt combokról lefejtjük a húst.

Tofu: A tofut rudacskákra vágjuk, forró serpenyőbe kevés olajat hevítünk, melyen elkezdjük piritani őket. Ha egy kicsit már megpirultak rájuk kanalazzuk a többi hozzávalót és ezzel együtt befejezzük a pirítást.

Vörös káposzta: A káposztát felcsíkozzuk, befőttes üvegbe tesszük. A marináló léhez összekeverjük a többi hozzávalót és ráöntjük a lilakáposztára. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk, de a legjobb ha egy egész éjszakát marinálódik.

Mogyorószósz: A mogyorót összeturmixoljuk a kókusztejjel, majd a többi hozzávalóval.

Tekercsek: A risztésztát forró vízbe helyezzük kb. 5 percre és leszűrjük. Keressünk egy akkora edényt, melyben szépen elférnek a rizslapok az áztatáshoz, továbbá fektessünk ki egy nedves konyharuhát a munkaasztalra. A hozzávalókat készítsük ki magunk elé és jöhet a tekercselés kedvünk szerint.

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal -  -  - ázsiai ételek, ázsiai receptek, gasztronómia,

Fotó kredit: Baka Szabolcs 

A rizslapot (egyesével) helyezzük a hideg vízbe kb. 30 másodpercre, majd helyezzük át a nedves konyharuhára, kedvünk szerint töltsük meg és tekerjük fel (nem a konyharuhával együtt kell, az csak arra szolgál, hogy nedvesen tartsuk őket). A kész tekercseket a mogyorószósszal, szójaszósszal, aprított korianderrel és mentával tálaljuk.

JEGYZET:
*Kínai ötfűszer keverék: csillagánizs, szegfűszeg, szecsuáni bors, fahéj, édesköménymag


  • ázsiai ételek ázsiai receptek gasztronómia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t! - Stylelife, divat, életmód, stílus
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
  • Stylelife
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - Stylelife, divat, életmód, stílus
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
  • Stylelife
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
Heti Top 10A hét legjobb írásai
Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II. - Stylelife, divat, életmód, stílus
Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.
  • Stylelife
Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod
  • Keresd a nőt!
Kinek akarok megfelelni? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
Kinek akarok megfelelni?
  • Keresd a nőt!
Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni
Sült csokoládékrémes tart
Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít
Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt
Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat
Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat
Kihagyhatatlan őszi Martini recept

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Legolvasottabb írások

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Kinek akarok megfelelni?

    Kinek akarok megfelelni?

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Sült csokoládékrémes tart

    Sült csokoládékrémes tart

    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít

    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít

    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt

    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia