Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylelife - Mi történik a héten?  2025.12.08-14.

Mi történik a héten? 2025.12.08-14.

Stylelife
Autó & Motor - Elektromos forradalom a Gibraltár árnyékában - Dél-Andalúz kaland az új Toyota bZ4X-szel

Elektromos forradalom a Gibraltár árnyékában - Dél-Andalúz kaland az új Toyota bZ4X-szel

Autó & Motor
 - Ex-akták - Mit gondolnak a nők, és mit a férfiak?

Ex-akták - Mit gondolnak a nők, és mit a férfiak?

Rendezvények - Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

Rendezvények
 - Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Egy köszönömmel és egy kérek szépennel bármit elértek

Stylenews - Berobbantak a mászósportok és egyre többet költünk túrázásra is: hazai outdoor körkép a 35 éves Mountextől

Berobbantak a mászósportok és egyre többet költünk túrázásra is: hazai outdoor körkép a 35 éves Mountextől

Stylenews
Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával,...

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal

  • 2020. augusztus 25.
  • Fodor Mariann Fodor Mariann
  • Komment
  1. Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával,...

Mivel idén nyáron nem mehetünk távoli vidékekre nyaralni, igy a nyaralást kell idehozni. Ázsia a konyhádban! Ezek a tekercsek igazi jolly jokerek! Nyáron mindent bele lehet tenni, ami a kertben terem vagy amit a piacon „levadászol” aznap. A gyerkőcök is biztosan szívesen fogyasztják, hisz olyan viccesek és színesek. De ha a csajok péntek este átmennek hozzád, akkor is nyerő választás.


Hozzávalók (4 személyre):


Ötfűszeres kacsacomb:

2 db kacsacomb
1 teáskanál kínai ötfűszer keverék*
150 ml szójaszósz
5 gerezd zúzott fokhagyma 
víz

Pirított tofu:

100 g füstölt tofu
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál szezámolaj

Marinált vörös káposzta:

200 g vörös káposzta 
200 ml víz
200 g cukor
150 ml almaecet
1 teáskanál só
Mogyorószósz:
3 evőkanál mogyoróvaj
0.75 ml kókusztej
Fél teáskanál reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma 
1 evőkanál szójaszósz
1-2 teáskanál limelé

További hozzávalók a tekercshez:
rizslap
rizstészta (cérnametélt)
sárga és piros pritamin paprika (csíkokra vágva)
uborka (csíkokra vágva)
avokádó (vékony szeletek)
retek (vékony szeletek)
menta- és korianderlevél 
fekete szezámmag (sima is lehet)
tojás (omlettnek sütve, téglalapra vágva)
ehető virágok (árvácska, begónia, kamilla, rózsaszirom)

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal -  -  - ázsiai ételek, ázsiai receptek, gasztronómia,

Fotó kredit: Baka Szabolcs 

Kacsa: A kacsacombokat átmossuk és egy tűzálló tálba helyezzük őket. Összekeverjük a kínai ötfűszer keveréket a zúzott fokhagymával és a szójaszósszal. A keveréket ráöntjük a combokra, majd felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje őket, fóliával lefedve kb. 1,5 órát sütjük 170 fokon. Ha megpuhult a hús leöntjük róla a levet és még pirítunk rajta egyet a sütőben. A kihűlt combokról lefejtjük a húst.

Tofu: A tofut rudacskákra vágjuk, forró serpenyőbe kevés olajat hevítünk, melyen elkezdjük piritani őket. Ha egy kicsit már megpirultak rájuk kanalazzuk a többi hozzávalót és ezzel együtt befejezzük a pirítást.

Vörös káposzta: A káposztát felcsíkozzuk, befőttes üvegbe tesszük. A marináló léhez összekeverjük a többi hozzávalót és ráöntjük a lilakáposztára. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk, de a legjobb ha egy egész éjszakát marinálódik.

Mogyorószósz: A mogyorót összeturmixoljuk a kókusztejjel, majd a többi hozzávalóval.

Tekercsek: A risztésztát forró vízbe helyezzük kb. 5 percre és leszűrjük. Keressünk egy akkora edényt, melyben szépen elférnek a rizslapok az áztatáshoz, továbbá fektessünk ki egy nedves konyharuhát a munkaasztalra. A hozzávalókat készítsük ki magunk elé és jöhet a tekercselés kedvünk szerint.

Színes nyári tekercsek tofuval, Ötfűszeres kacsával, mogyoró- és szójaszósszal -  -  - ázsiai ételek, ázsiai receptek, gasztronómia,

Fotó kredit: Baka Szabolcs 

A rizslapot (egyesével) helyezzük a hideg vízbe kb. 30 másodpercre, majd helyezzük át a nedves konyharuhára, kedvünk szerint töltsük meg és tekerjük fel (nem a konyharuhával együtt kell, az csak arra szolgál, hogy nedvesen tartsuk őket). A kész tekercseket a mogyorószósszal, szójaszósszal, aprított korianderrel és mentával tálaljuk.

JEGYZET:
*Kínai ötfűszer keverék: csillagánizs, szegfűszeg, szecsuáni bors, fahéj, édesköménymag


  • ázsiai ételek ázsiai receptek gasztronómia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Fodor Mariann

Mióta az eszemet tudom a gasztronómia fontos részét képezi az életemnek. Kisgyerekként mindig a főzős újságok hasábjait bújtam, a tévében a szakács műsorokat vadásztam. Ezen szenvedélyemnek sok éven keresztül csak hobbiként éltem, családom és barátaim nem kis örömére. Majd 2019-ben megszületett az elhatározás, hogy professzionális szinten szeretnék a gasztronómiával foglalkozni, igy beiratkoztam a Culinary Institute of Europe Kulináris művészetek képzésre. Ezzel egy új szakasza kezdődött az életemnek, melynek egy fejezetébe jelen oldal hasábjain keresztül pillanthattok be. Jó kalandozást kívánok! Főzzetek, kóstoljatok, egyetek, hisz ez mind csodálatos!

Szólj hozzá a cikkhez

Kapcsolódó cikkek
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t! - Stylelife, divat, életmód, stílus
Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
  • Stylelife
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással - Stylelife, divat, életmód, stílus
Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
  • Stylelife
Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára
Heti Top 10A hét legjobb írásai
A mennydörgő víz - Niagara - Stylelife, divat, életmód, stílus
A mennydörgő víz - Niagara
  • Stylelife
10 módja annak, hogy egy boldogabb, egészségesebb kapcsolatot alakítsunk ki a társunkkal - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
10 módja annak, hogy egy boldogabb, egészségesebb kapcsolatot alakítsunk ki a társunkkal
  • Keresd a nőt!
Férfiszempont: Ma már nem a szem a lélek tükre - Életérzés, divat, életmód, stílus
Férfiszempont: Ma már nem a szem a lélek tükre
  • Életérzés
A képesség, hogy átérezzük a másik ember helyzetét - Miért fontos az empátia?
Kognitív terápia? Ezek a módszerek segíthetnek megküzdeni a stresszes helyzetekkel
Miért pont ő? – A szerelem logikája, amit a pszichológia is alátámaszt
Stresszmentesen az ünnepek alatt : Tippek a nyugodt karácsonyi készülődéshez
Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt
Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!
Mi történik a héten? 2025.12.08-14.

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

    Legolvasottabb írások

    A mennydörgő víz - Niagara

    A mennydörgő víz - Niagara

    10 módja annak, hogy egy boldogabb, egészségesebb kapcsolatot alakítsunk ki a társunkkal

    10 módja annak, hogy egy boldogabb, egészségesebb kapcsolatot alakítsunk ki a társunkkal

    Férfiszempont: Ma már nem a szem a lélek tükre

    Férfiszempont: Ma már nem a szem a lélek tükre

    A képesség, hogy átérezzük a másik ember helyzetét - Miért fontos az empátia?

    A képesség, hogy átérezzük a másik ember helyzetét - Miért fontos az empátia?

    Kognitív terápia? Ezek a módszerek segíthetnek megküzdeni a stresszes helyzetekkel

    Kognitív terápia? Ezek a módszerek segíthetnek megküzdeni a stresszes helyzetekkel

    Miért pont ő? – A szerelem logikája, amit a pszichológia is alátámaszt

    Miért pont ő? – A szerelem logikája, amit a pszichológia is alátámaszt

    Stresszmentesen az ünnepek alatt : Tippek a nyugodt karácsonyi készülődéshez

    Stresszmentesen az ünnepek alatt : Tippek a nyugodt karácsonyi készülődéshez

    Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

    Manga Panda - Lexus Rz 300e Teszt

    Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

    Ez a sorozat visszarepít a belle époque-ba – nézzük, mit érdemes tudni erről az időszakról!

    További cikkek

    Legendás autók

    Legendás autók

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia