Férfiszempont: Létezik tökéletes társ?
„Egy nő legyen szajha az ágyban, tündér a konyhában és úrinő a társaságban. Esetenként persze a konyhában is lehet szajha...”
olvass tovább„Egy nő legyen szajha az ágyban, tündér a konyhában és úrinő a társaságban. Esetenként persze a konyhában is lehet szajha...”
olvass továbbAz biztos, hogy mindenből a legjobbat kínálja idén a gasztrofesztiválok legjobbika, a Gourmet, május 17-20 között, a Millenárison. De hogy pontosan mit is kóstolhatunk a csúcsgasztronómia fellegvárában, nézzük, csemegézzünk a kínálatból. Az idei fő téma a gombóc, a kaviár és a pezsgő, de mindenki hozza a saját konyhájának legízletesebb falatjait is. Nyitás 17-én 17 órakor.
olvass továbbNégy napig az ínyenceké a MOM Park – a Gasztro Napok nyitóeseményén Mautner Zsófi vezetésével megtudhattuk, hogy mik az idei nyár legizgalmasabb alapanyagai a konyhánkban.
olvass továbbEzekre az ételekre a legtöbben autentikus mexikói ételekként gondolnak, pedig ezek sokkal inkább az amerikai és a mexikói határ mentén kialakult konyha gasztronómiai remekei. A legtöbbnek természetesen az alapja a tortilla, illetve chilit, koriandert, lime-ot, babot, avokádót és kukoricát többnyire tartalmaznak. Íme az öt legfinomabb tex-mex étel, amit mindenképpen meg kell kóstolnod!
olvass továbbIdén már negyedik alkalommal indul a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! Ezúttal nyolc zenekar és előadó - a Dope Calypso, a Jónás Vera Experiment, a Konyha, a Lóci játszik, a Mörk, Petruska, Sena és a The Qualitons - verseng a rendkívül rangos díjakért.
olvass továbbMájus 26. és május 28. között rendezik az ukrajnai Ogyesszában a Paprika Fest-et, ahol három napon keresztül mutatkozik be Magyarország kultúrája, különös hangsúlyt fektetve a zenére, a néptáncra és a kulináris élvezetekre.
olvass továbbEgy olyan desszert, ami csokoládét, Nutellát és banánhabot is tartalmaz, egészen biztosan hamar mindenki kedvence lesz. Ráadásul az elkészítéséhez sem kell különösebben nagy konyhai tapasztalat, és csak a legalapvetőbb eszközökre lesz szükségünk. Tökéletes megkoronázása lehet egy hétvégi ebédnek.
olvass továbbA nyári forma a konyhában készül. Korunk nagy kérdései: az élet értelme, hogy mire gondolhat a nő és az, hogyan lehetne minél kevesebb munkával olyan testet varázsolni a strandra, amit már fejben régen elképzeltünk magunknak, de valahogy sosem sikerült megvalósítanunk.
olvass továbbElektromos hajtású autózás és a Konyhakiállítás elsőre talán két egymástól távol álló dolognak tűnhet, de nem akkor ha a Kenwood is szerepel a történetben. Az angol konyhai eszközöket gyártó cég idén rendhagyó módon demonstrálta Titanium XL készülékének erejét, és egy 700 kilogrammos Mini autót húztak el kizárólag a konyhai robotgép motorjával.
olvass továbbHa igazán el akarsz merülni egy-egy ország konyhájának ízvilágában, ne háromfogásos menüket rendelj elegáns éttermekben, én az utcai pavilonokban árult finomságokra esküszöm. Első ránézésre talán bizarrnak tűnhetnek ezek az ínyencségek, de ízük garantáltan kárpótolni fog mindennemű optikai hátrányért.
olvass továbbÍme két tuti recept, ha fel akarjuk gyorsan dobni a hétköznap estéket, de nem szeretnénk órákat a konyhában tölteni!
olvass továbbImádjuk az ázsiai konyhát, de állandóan étteremben enni vagy rendelni nem kimondottan pénztárcabarát. Egy eredetileg csirkével készült, könnyű receptet osztunk meg most veletek tofuval, a vegetáriánusoknak is kedvezve. A tofut ropogósra kell pirítani, egy kis ázsiai szósszal nyakon önteni, párolt zöldségekkel tálalni, és máris kész az egészséges vacsora.
olvass továbbEgy izgalmas gasztro hidat épít a Gellért Söröző az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével a lengyel és magyar kulinária között, melynek érdekessége, hogy ezúttal ismert hazai szakácsok lengyel étkeket készítenek, míg lengyel kollégáik a magyar konyha remekeit álmodják az asztalra. S hogy mi sül ki belőle, megtudjuk szeptember 16-17-én a Danubius Hotel Gellért nemrég felújított sörözőjében. Vasárnap pedig a közkedvelt Sunday Brunch készül autentikus lengyel fogásokkal a Gellértben.
olvass továbbHa szereted az indiai konyhát, azért, ha még nem próbáltad, akkor azért kell mindenképpen kipróbálnod az alábbi ételeket. Az indiaiak szeretnek változatos fűszerezésű és állagú ételeket készíteni, ezeket az ínycsiklandozó falatokat pedig kár lenne kihagynod. Ha igazán bátor vagy, te magad is nekiveselkedhetsz otthon, ha ennél kényelmesebb vagy, akkor irány felfedezni a város legjobb indiai éttermét! Aztán mi is kérjük a tippeket, hogy mit hol érdemes megkóstolni!
olvass továbbBudapest egyik legkedveltebb találkozóhelyére, az Oktogonra igazi olasz hangulat érkezik, hiszen mától itt lehet megkóstolni a BELLOZZO szívvel-lélekkel készített itáliai ízeit. A street food kultúrára építő étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen dolgoz fel látványkonyhájában.
olvass továbbA lakaást kivakarni a piszokból nem a legszórakoztatóbb dolog, amit el tudunk képzelni, mégis te vagy a szerencsés, akinek meg kell csinálnia, ha csak nem arisztokratának születtél. De mi van akkor, ha te egész nap inkább csak fetrengenél, közben a mosatlan pedig ott kiabál a konyhapulton? Mi megtaláltuk a megoldást.
olvass továbbAmikor beköszönt a kánikula, sokan szembesülnek azzal, hogy kevesebb étellel is beéri a szervezetük, és a könnyebb fogásokat választják szívesebben. Nyáron a természet nagyon sok ízes, lédús gyümölccsel elkényeztet bennünket, de azért néha bizony kell valami tartalmasabb étel is a gyomorba. Nem kell feltétlenül óriási lakomákra gondolni, de a tápanyagbevitel szempontjából jó, ha ügyesen sakkozunk a fehérje-szénhidrát párossal. Ám akkor sincs veszve minden, ha a húst nem szívesen tesszük a tányérunkra.
olvass továbbMostanság időről-időre felüti a fejét egy-egy slágertermék, amit aztán unalomig sulykol a trend. Szerintem, ha helyén kezeljük ezeket, sokkal jobban fogjuk értékelni, nem várunk tőlük többet, mint amik…
olvass továbbAz első tavaszi napsugarakat kihasználva kedves barátnőmmel, Esztivel, aki, ha gasztronómiáról van szó meglehetősen kritikus, és kevésbé kedves, úgy döntöttünk, hogy egy napra kirúgunk a hámból, elpártolunk a szokásos, unalmas munkahelyi étkezdétől, és kipróbálunk egy nemrégiben nyílt éttermet a belváros szívében. A frekventált helyen található B40 Wok&Walknak minden téren beszélő neve van, hiszen az ötödik kerületben, a Bajcsy Zsilinszky út 40. szám alatt található, és a hely (egyik) specialitása a vendégek által kiválasztott alapanyagokból készülő thai wok ételek, melyet akár elvitelre is rendelhetnek. A B40 kínálatában azonban nem csak a thai fúziós konyha remekeivel találkozhatunk, hanem az olasz ízek szerelmesei is válogathatnak házi tortellinikből, de leveseket, wrapokat, tavaszi tekercseket is kóstolhatunk.
olvass továbbLátványkonyhával, tradicionális bajor ételekkel és hamisítatlan Oktoberfest hangulattal vár mindenkit a megújult Paulaner Sörház. Az átalakított belsőtér mellett az étlapon is felfedezhetünk néhány újdonságot: a látványkonyhában faszénen sült grill húsok és halak készülnek, valamint sokkal szélesebb desszertkínálat várja a vendégeket.
olvass tovább