Kulcsszó keresés /


Ez a baj veled, ha kárörvendő vagy

  • 2011. december 27.

Ha valaki mások szerencsétlenségeinek képes örülni, még ha csak titokban is, az azt jelenti, hogy önmagával van baja, vagyis alacsony az önértékelése – állítják a holland Leiden Egyetem kutatói. – Ha valakit élvezettel tölt el a más kára, akkor a másik balszerencséjében számára van valami pozitív – mondta Wilco W. van Dijk, a kutatás vezetője.

olvass tovább

Mitől függ, hogy mire emlékezünk?

  • 2011. november 08.

Az emlékezet bonyolult dolog, és számos tényező képes befolyásolni. Gyakran csak benyomásokat bírunk felidézni egy korábban történt eseményről, amit aztán olyan emlékekkel töltünk ki, melyek esetleg soha meg sem történtek – nemrégiben néhány kutató egy olyan módszert dolgozott ki, amellyel el lehet választani egymástól a valós és a hamis emlékeinket.

olvass tovább

Bebizonyosodott, hogy a kávézás egy nagy humbug!

  • 2011. szeptember 26.

Egy nemrégiben megjelent tanulmány szerint nem kell aggódnunk, ha véletlenül koffeinmentesre cseréljük ki a kávét a főzőben. Amíg ugyanis azt hisszük, hogy a koffeines kávét isszuk, valószínűleg ennek megfelelően reagálunk. Ez azt jelenti, hogy ugyanúgy boldogabbá és mentálisan éberebbé válunk, mint ha egy adag méregerős feketelevest gurítottunk volna le.

olvass tovább

Gyógyszert fejlesztenek ki az őszülés ellen

  • 2011. szeptember 07.

Hamarosan egy olyan gyógyszert fejlesztenek ki a kutatók, amely valószínűleg alkalmas lesz a folyamatos stressz miatt kialakult betegségek kezelésére, sőt akár a kora őszülés ellen is hatásos lehet. A túl sok stressz hatására adrenalin termelődik a szervezetünkben, amely hosszú távon a haj őszülését, sőt súlyosabb esetekben akár rákot is okozhat – ezt állítják amerikai kutatók.

olvass tovább

A Playboy - sztori

  • 2011. július 30.

Ha közvélemény - kutatást tartanának a világ legkülönbözőbb országaiban élő férfiak között az általuk ismert angol szavakról, a Playboy minden bizonnyal igen előkelő helyezést érne el.

olvass tovább