Kulcsszó keresés /


Hajóroncsok a szárazföldön

  • 2010. május 11.

Egy egész iparág működik lassan az elsüllyedt hajóroncsok felkutatásán, ugyanakkor hasonlóan érdekes élményt nyújthat, ha olyan hajókat keresünk fel, melyek "csupán" félig süllyedtek el, vagy egykori gazdáik szándékosan hagyták el egy elhagyatott parton...

olvass tovább

Lamborghini Reventón

  • 2010. április 19.

Az autógyártásban, és különösen a sportkocsigyártásban egyre fontosabb a minél könnyebb és erősebb anyagok használata. A Lomborghini cég már ma is komoly pénzeket ölnek az extra könnyű anyagok kutatásába.

olvass tovább

Betonszék bambusz ülőkével - Christel Hadiwibawa

  • 2010. január 19.

A fenntartható design körében folytatott, Honours névre hallgató kutatási projekt részeként született meg a P1 és P2 székek formaterve. Christel Hadiwibawa, ausztrál designer a Canberra School of Art munkatársaként tervezte meg az ázsiai építészet hagyományait hordozó, betonból, bambuszból és ültetvényről származó faanyagból készült bútorokat. A hazaszállításukhoz azért kell némi energia...

olvass tovább

General Motors Hy Wire- a jövő autója

  • 2009. december 07.

"Az évtized vége előtt jól használható, megfizethető tüzelőanyagcellás járműveket fogjuk forgalomba bocsátani. A Hy-wire formájában innovatív, vezethető járműbe építettük be a ma rendelkezésre álló technikát. Mérete és súlya megfelel a jelenlegi luxuskocsikénak."- mondta Larry Burns, a GM kutatási, fejlesztési és tervezési alelnöke.

olvass tovább

Új Clinique Youth Surge SPF 15 Age Decelerating Moisturizer

  • 2009. február 23.

A szirtuinok aktivitását vizsgáló kutatások kimutatták, hogy a bőr sejtciklusai kritikus fontossággal bírnak a bőr fiatalosságának megőrzése szempontjából. A Clinique a szirtuin technológiát vette alapul egy olyan forradalmi eljárás kifejlesztésekor, mely lelassítja az öregedés látható jeleinek megjelenését és serkenti a természetes sejtregenerálódást.

olvass tovább

Eltűnt Steve Fossett

  • 2007. szeptember 10.

Eltűnt Steve Fosset amerikai pilóta gépe Nevada állam fellett, és jelenleg is folyik utána a kutatás, közölte az amerikai repülési hatóság kedden.

olvass tovább