Kulcsszó keresés /


Évek óta hiába várunk rá! - most megújulhat a Blaha?

  • 2013. május 29.

Már három évvel ezelőtt azzal foglalkozott a sajtó, hogy 2011 tavaszára megújulhat a Blaha Lujza tér. Akkoriban úgy szóltak a hírek, hogy a több mint százmillió forintos beruházást a volt sajtószékház helyére luxusszállót és üzletközpontot építő cég finanszírozza. Az álom valósággá válhat, ugyanis kiszivárogtak az új Blaha látványtervei.

olvass tovább

2001 Ürodesszeia a Balenciaga-tól

  • 2011. április 12.

Nicolas Ghesquière óriási sci-fi rajongó lehetett, mert az általa tervezett tavaszi férfi kollekció letisztult stílusjegyei, sarkos megjelenése számunkra csak egy dolgot jelenthet: Ghesquière Arthur C. Clarke könyveken nőtt fel.

olvass tovább

Öltönytrend a Dunhilltől: éltanuló divat

  • 2011. március 04.

Kim Jones-t, a Dunhill főmuftiját láthatóan az angol gentleman feltámasztásának célja vezérli. Nemes cél, támogatjuk is benne, ám továbbra is vakarja az oldalunkat egy mélyből feltörő kétség, csak mi érezzük úgy, hogy Jones a gentleman-ig nem, sokkal inkább az érettségiző osztály legjobb diákjáig jutott.

olvass tovább

Elgurult a gyógyszer: szokatlan férfitrendek 2011 tavaszán

  • 2011. február 25.

Bár a férfitrendek területén lassabban és megfontoltabban haladnak a tervezők, a tavalyi év során számos dizájner tolla megszaladt, és elképesztőbbnél elképesztőbb kreációk születtek. A mostani gyűjtés célja az, hogy lássuk ezeket is, hiszen az utcán biztosan nem fogunk velük találkozni. Elvégre a farsang sem tart örökké.

olvass tovább

London Fashion Week, fiatalok lendületben

  • 2010. szeptember 21.

A London Fashion Week negyedik napja, bár nem hozott olyan neveket mint az előzőek, mégis igen színvonalasra sikerült. Főleg fiatalokat tudunk kiemelni, akik számos előremutató kollekciót terveztek 2011 tavaszára. Így például David Koma-t, Holly Fulton-t, Mark Fastot, vagy épp Christopher Kane-t.

olvass tovább

Michael Kors 2011 tavasz/nyár

  • 2010. szeptember 16.

Michael Kors tavasz/nyári kollekciója laza, elegáns, miközben végtelenül egyszerű. A tervező pontosan belőtte, mi kell 2011 tavaszán, nyarán a nőnek és férfinak. Egyszerű szabás, tiszta vagy épp letisztult színek, közérthető darabok.

olvass tovább

Perry Ellis 2011 tavasz/nyár

  • 2010. szeptember 14.

Győztes csapaton ne változtass. Tartja a régi, de nagyon is bölcs sportközmondás, vagy inkább közhely. Úgy látszik így ez a Perry Ellis háza táján is, hiszen a legendás tervező márkája úgy látszik leragadt valahol a Friderikusz show-k és művirágok között, valahol a hamisítatlan kilencvenes évek elején...

olvass tovább

New York Fashion Week, Lacoste 2011 tavasz/nyári kollekció

  • 2010. szeptember 13.

A Lacoste idén nagy változásokat él meg, hiszen fő tervezője, Christophe Lemaire a napokban igazolt a Hermés-hez, így a márka a jövő évi, 2011 őszi/téli kollekciója (2011 február) már valóban az újdonság erejével fog hatni. Addig is azonban még Lemaire utolsó munkáinak egyikét láthatjuk, a New York Fashion Week-en.

olvass tovább

Címlapon: A New York Fashion Week

  • 2010. szeptember 07.

Hívják bárhogyan is, a világ egyik legjelentősebb divateseménye marad a New York Fashion Week. A négy nagy (London, Milánó, Párizs és New York) uralkodását egyelőre semmi sem veszélyeztetheti, és nem is látunk erre utaló jegyeket. Szeptember 9-én New York-ban megkezdődik a tulajdonképpeni évad, kezdetét veszi 2010 ősze, avagy 2011 tavasz/nyár divatja. Ennek apropóján lássuk, honnan indult a New York Fashion Week.

olvass tovább

Neil Barrett 2011 tavasz/nyári kollekciója

  • 2010. augusztus 04.

Neil Barrett az angol divattervezők új, fiatal generációjához tartozik, sok társához hasonlóan ő is a londoni Royal College of Art-ban tanult, férfi divattervező szakon. Munkáival a kilencvenes évek elején tűnt fel, amikor a Gucci felfedezte. 1999 óta terelgeti saját márkáját.

olvass tovább