Kulcsszó keresés /


8 inspiráló idézet Kate Winslettől a nőiesség nevében

  • 2017. október 05.

Imádjuk, mert hollywoodi színésznő létére megőrizte természetességét, büszkén vállalja anyaságát, a teste változását, és őszintén véleményt mer alkotni. Kate Winslet egy okos, érzékeny és érzéki nő, aki született tehetsége és neves kitüntetései ellenére is két lábbal áll a földön; és minden sztereotípiát meghazudtolva ember maradt a sztárvilágban. Ha időnként úgy érzed, hogy képtelen vagy érvényesülni a külsőségektől hemzsegő mindennapokban, jusson eszedbe ez a 8 inspiráló gondolat a gyönyörű színésznőtől, aki idén októberben ünnepli 42. születésnapját.

olvass tovább

Béranya voltam

Béranya voltam. Negyven hosszú hétre bérbe adtam a méhemet, azért, hogy a testvérem is átélhesse az anyaság csodáját. Kilenc vetélésen és számos sikertelen mesterséges megtermékenyítésen túl a testvéremet először habituális vetélővé, majd meddővé nyilvánították. Soha nem beszéltünk róla ezután, eltemette magában anyaságának kudarcát, és szépen lassan érzékeltem, hogy összegyűrte és eldobta a jelképes belépőjegyet a nő lét legfontosabb feladatának teljesítéséhez. Úgy döntött, nem áll többé sorba a babáért, átadja a helyet másnak. Ekkor láttam, hogy elvész tekintetéből a csillogás.

olvass tovább

Áldatlan állapotban – A meddőség lelki okai

  • 2015. június 24.

Akárcsak a Hold állandó ritmusa, és huszonnyolc napos megújulása, női létünket is huszonnyolc napos periódusokban éljük. A ciklus az origó, az időszámítás kezdete, és egészen a huszonnyolcadik napig éltet a remény. Orvosi és fizikai értelemben is egészséges és érett vagy, méhed készen áll az új élet befogadására és kihordására. Az áldott állapot mégis késik, mert periódusonként ismétlődik ugyanaz, egyetlen csík a terhességi teszten, újra és újra a csalódottság kegyetlen ördögi körébe kergetve.

olvass tovább

Ajándék anyának

  • 2012. május 03.

A tökéletes anyák napi figyelmesség tőled vagy a gyerekeidtől: gondolatok és érzések az anyaságról táncban, fotókban versben és csokoládéban.

olvass tovább