Kulcsszó keresés /


Ha nem félnénk egymást szeretni, talán már boldogok lehetnénk

Szokták mondani, hogy minden fejben dől el, és talán az élet színpadán ez valóban meg is állja a helyét, de a szív útján már nem biztos. Magunkra nézve azt mondanám, mennyire ostobák vagyunk, idegenként még ki is nevetném a botlásainkat. Hiszen kívülről minden olyan egyértelmű, fejben olyan könnyen meg lehetne oldani a kettőnk párbaját, de mind hiába, ha a szívzörejei mégis megállítanak mindkettőnket.

olvass tovább

Kockáztatás nélkül nincsenek igazi találkozások

Félelmek, komplexusok, feldolgozatlan múlt, lelki sebek, ezek tarkítják, csúfítják lelkünket, lényünket átjárja a félelem. Félünk megnyílni, őszintének lenni, félünk feladni a szabadságunkat, a jól bejáratott, önállóan működtetett, egyszemélyes életünket. Az érzelmeket kimutatni veszélyes hazárdjáték manapság.

olvass tovább

Félelmeink hálójában

Annyira tipikus. Ismerik azt az érzést, amikor a legnyilvánvalóbb helyzetekben váratlanul földbe gyökerezik a lábunk és úgy érezzük, képtelenek lennénk egy adott szituációban cselekedni, mert a félelem marokba fogja szívünket és hiába szorítjuk mellkasunkra a kezünket, próbálva fogást találni a nyilvánvaló fájdalmon, azon a torokszorító érzésen, ami minden határozott döntésünket egy vonással kettészeli?

olvass tovább

Furcsa fóbiák

  • 2017. január 18.

Számos fóbiája van az ember élete során, van aki a bezártságtól, míg mások a tömeg elől menekülnek. Létezik azonban néhány igazán megdöbbentő is, amiről soha nem gondolhatnánk, hogy egyesekből komoly rettegést válthat ki. Például egy vacsorabeszélgetés. Azt hitted, hogy Te vagy nehéz eset? Erre most egész biztos rácáfolunk!

olvass tovább

A jóga varázsa, India kincsei

  • 2015. június 24.

Mi is a jóga igazi varázsa? Hogyan ejti rabul a gyakorlót, válik életmóddá, életszemléletté? Azt tapasztalom, hogy a testkultúra a szellemi értékekkel integrálva, óriási hiányt pótol mind egyéni, mind közösségi szinten: a belső tudatosság növelésével (egyéni és társadalmi szinten is) a testünkben és lelkünkben tobzódó féktelen energiák, vágyak, görcsök, félelmek legnagyobb megszelídítője, filozófiája pedig kultúránk nemesítőjévé, értékrendszerünk fejlesztőjévé válhat. A sok évezredes tapasztalati tudomány a belső harmónia, a lelki béke szubjektív élményét hozza el zaklatott világunknak, méghozzá egyszerűen megtanulható gyakorlatokkal.

olvass tovább

A leggyakoribb félelmek közeledéskor

  • 2013. december 04.

A vonzalom felébresztése című cikk kapcsán több kérdést is kaptam. Ezek a kérdések arról szólnak, mit tegyek, ha például nem sikerül elfogadnom a testemet, vagy ha például azt gondolom magamról, hogy semmiképpen sem vagyok elég vonzó ahhoz, hogy vágyaim tárgyában komoly érdeklődést ébresszek. Vagy például mi van akkor, ha az, aki iránt érdeklődöm, olyasmikről locsog, amik engem egyáltalán nem érdekelnek stb. Egyszóval a kérdések zöme arra irányul, hogy tartsam fent az önbizalmamat és vonzalmam tárgya iránti érdeklődésemet, amikor az különösen nehéz szakaszhoz érkezik.

olvass tovább