Kulcsszó keresés /


Art and Technology: Kortárs magyar festőművészeket támogat a Lexus

  • 2019. december 07.

A kortárs magyar festőművészet számára lehetőséget nyújtó program indult Art and Technology by Lexus néven. A kezdeményezés keretében 2019. november 29. és december 19. között öt kortárs magyar festőművész közel 60 alkotása tekinthető és vásárolható meg egy rendhagyó tárlat keretében a Lexus Buda Autószalonban, illetve az SCH-Galériában.

olvass tovább

Érzelmeink és játszmáink elevenednek meg a most debütáló Haraszti Blanka mixed art alkotásain

  • 2019. június 10.

Szombaton este nyitották meg Haraszti Blanka festőművész első kiállítását a The Studios-ban, a bemutatott festmények különböző lélekjátékok színházát mutatják be. Haraszti Blanka pár évvel ezelőtt lépett be a festészet világába , a kezdeti korszakban főként szépérzéket megmozgató témákat választott, azonban ez nem elégítette ki alkotói szomját, ezért fő inspirációjának az emberi lélek misztikumát választotta. Ekkor született meg benne a gondolat, hogy az érzelmek által folytatott háborúkról szeretne festeni. Azért, hogy ne csak a vászon beszéljen, Ragályi Marci fotóművészetének segítségével közösen keltették életre a festmények szürreális világát.

olvass tovább

Jarmeczky István festőművész kiállítása

  • 2011. február 08.

Jarmeczky István festészete az absztrakció különböző szintjein fellépő képi gondolatokról, a rációról és emócióról, az egy-egy pillanatba sűrűsödő életről szól. A részletekben, egyes felületekben a nagyobb léptékű tér, a föld, víz, levegő, tűz látványelemeit használva kelt kissé transzcendens érzetet, ahol az érzékelt tér a gondolatival egy új, és mégis ismerősnek tűnő összefüggésbe kerülhet.

olvass tovább