Kulcsszó keresés /


Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz

  • 2025. október 15.

A rohanó napokban ritkán jut idő egy hosszú, többfogásos vacsorára de az egyszerűség nem kell, hogy a minőség rovására menjen. Ez a mediterrán hangulatú egytálétel minden szempontból a „kevesebb több” elvét követi: könnyű, tápláló, és pont annyira színes, mint amennyire egészséges. A friss zöldségek, az omlós csirkemell és az illatos fűszerek együtt egy olyan harmóniát alkotnak, amitől az egész konyha megtelik a mediterrán életérzés illatával – anélkül, hogy órákig állnál a tűzhely mellett. Tökéletes választás egy stresszes munkanap után, vagy könnyed ebédnek is.

olvass tovább

Krémes fokhagymás-sajtos csirke – a hétvégi asztal sztárja

  • 2025. október 11.

A hétvége arról szól, hogy egy kicsit lassítsunk, és megengedjük magunknak a valódi élvezeteket , akár egy jól sikerült beszélgetést, akár egy illatos, selymesen krémes fogást a tányéron. Ez a fokhagymás-sajtos csirke pontosan ilyen: egyszerű, de mégis elegáns, tele ízzel . Kívül aranyló, belül omlós, a szósz pedig annyira krémes, hogy szinte magát kínálja egy darab friss bagettre.

olvass tovább

Egyedülálló parfümkészítő workshop a Botanicaban

  • 2025. július 07.

A nyár legillatosabb élménye vár a Dánszentmiklóson található varázslatos Botanica butikhotelben július 19-én szombaton, ahol egy különleges parfümkészítő workshopon vehetnek részt az érdeklődők a Tihanyi Levendula Manufaktúra parfümőrének vezetésével.

olvass tovább

Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

Egy íz az erdőből – receptekkel

  • 2023. május 18.

Imádom, amikor tavasszal megyek autóval a Mecsek kanyargós útjain, az ablak letekerve, a zene szól, süt a nap és érzem a medvehagyma illatát. Ez az illatos kis növény egész Európában elterjedt, a nedves, árnyas erdőkben érzi jól magát, nálunk főleg a Mecsekben. Cikkünkben három mennyei medvehagymás finomság receptjét is megadjuk.

olvass tovább

Florasense, avagy a füstölők dicsérete

  • 2015. július 04.

Miért jó füstölni? Milyen az igazi, természetes füstölő és mire jó? Hiszen a minőségi füstölő több mint egyszerű „térparfüm”, mely a levegőt illatosítja. Az eredeti növényi alapanyagok elfüstölése igazi művészet, mely az istenek dicséretét zengte egykoron. A Florasense valódi növényi füstölőanyagokat kínál azoknak, akiknek számít a minőség, a nyomon követhetőség, és a biztonság.

olvass tovább

Őrület: Illatos farmerek

  • 2012. március 01.

Természetesen távol-keletről, egészen pontosan Japánból indult el az őrült ötlet. A Naked & Famous Denim farmermárka a lusta férfiaknak kedvez illatosított nadrágjaival.

olvass tovább

Stroke ellen kávé

  • 2011. március 17.

Néha a brit tudósoknál is "britebb" svéd kutatók kifejezetten a stroke kérdéskörre koncentráló szaklapjukban - meglepő és fantáziadús nevén: Stroke - közölték legújabb tanulmányukat: a kávét soha nem, vagy csak ritkán fogyasztó nőknek mérhetően nagyobb az esélye arra, hogy szélütést kapjanak, mint azoknak, akik akár négy-öt csészével is megisznak az illatos italból

olvass tovább