Kulcsszó keresés /


Szarvasgomba és kaviár jár a pogácsához, ehető arany pedig a kekszhez a Zsolnay Kávéházban

  • 2025. november 14.

A budapesti Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéháza az idei ünnepi időszakban különleges délutáni teával várja a vendégeket minden nap. A szálloda gasztrocsapatát Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című stílustanácsadó és etikettkönyve inspirálta, a sós és édes falatok a színes képekkel gazdagon illusztrált kötet oldalainak hangulatát idézik meg küllemükben, a luxus attribútumainak tartott alapanyagokban pedig a kiadvány mondanivalója köszön vissza.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a fahéjat

  • 2025. november 11.

A fahéj igen népszerű fűszer, legtöbben az almás pite, a kávé vagy forró csoki ízesítéséhez használják, pedig ennél sokoldalúbb fűszer, és az egészségre gyakorolt hatása miatt különösen ajánlott a rendszeresen fogyasztása. Persze nem kell minden étkezésünkbe beleerőltetni, és erőszakosan rászórni a tojásrántottára is, de érdemes szemmagasságban tartani a polcon.

olvass tovább

29 egészséges alternatíva a koffein helyett

  • 2025. november 10.

Eleged van, hogy egyfolytában vedeled az egészségtelen energiaitalokat, sorra döntöd magadba a kávét, mégis álmos maradsz? Igaz, a koffeinnek vannak előnyei, nagyobb mennyiségben mégis inkább káros, és könnyen immunissá válhatsz rá. Inkább mutatunk 29 másik alternatívát, melyek segítségével felpörgetheted magad!

olvass tovább

A barátság sem bír el mindent

Itt ülök, egy bögre kávé mellett, és azon gondolkodom, vajon melyik volt az a pont, ahonnan már nem volt vissza út? Ismered a bögrét, ahogy a gondolataimat is ismerted egykor. Tudod.. ez az a bögre, ami annyi helyet látott, és annyi titkunkat ismeri. Amit annyiszor dobozoltunk be együtt, majd csomagoltuk ki minden alkalommal, amikor együtt álltunk fel a padlóról.

olvass tovább

Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

  • 2025. október 08.

Nem telhet el őszi-téli időszak pumpkin spice latte nélkül. Nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű elkészíteni ennek a sütőtökös, fűszeres kávéspecialitásnak az egészséges, organikus változatát - a lakás pedig egy szempillantás alatt megtelik kellemes hangulattal, amint a levegőbe beleszippantva, megérezzük a fűszerek illatáradatát.

olvass tovább

Mit üzen rólad a reggeli italod?

  • 2025. október 04.

Kávé, tea, smoothie vagy matcha – személyiség és stílus tükre. Vannak reggelek, amikor minden mozdulat szertartássá válik. Ahogy a kávé illata betölti a konyhát, vagy a víz lassan átitatja a tealeveleket, valami elkezd formát ölteni bennünk is: a nap ritmusa. A reggeli ital nem csupán ébresztő, hanem hangulat, döntés és önkifejezés.

olvass tovább

Fedezd fel Zágráb 5+1 legféltettebb titkát

  • 2025. szeptember 30.

Az ősz a hosszú hétvégék és kirándulások ideje. Budapesttől mindössze néhány órányira ott vár Zágráb, ahol a gesztenyefák alatt sétálva, forró kávét kortyolva vagy rejtett utcákat felfedezve könnyen magával ragad a város különleges hangulata. A szokványos látványosságokon túl Zágráb tele van meglepetésekkel – hangulatos utcákkal, eldugott kávézókkal, különös gyűjteményekkel és évszázados legendák történeteivel. Íme öt élmény, és plusz egy ínycsiklandó kiruccanást, amit egyszerűen nem szabad kihagyni.

olvass tovább

Állati társak – A négylábúak titkos ereje

  • 2025. szeptember 26.

Több mint kedvencek Kutyák a kávézók teraszán, macskák az ablakban, nyuszik a gyerekszobában – az állatok ott vannak mindenütt körülöttünk. Már régen nem csupán háziállatok: a legtöbben családtagként tekintenek rájuk. Születésnapot ünneplünk, külön fekhelyet választunk nekik, és sokszor több figyelmet kapnak, mint mi saját magunktól.

olvass tovább

Történelem egy csészében - Hogyan lett a kávé társasági esemény és digitális élmény?

  • 2025. augusztus 18.

A kávé története nemcsak egy ital fejlődéstörténete, hanem a társadalmakat formáló történelmi erőé is. A kávénövényt kezdetben körülölelő spirituális misztikumot a későbbiekben feloldotta és felőrölte – a valóságban is – a fejlődő társadalom: az ital élénkítő hatása miatt széles körben populárissá vált. Az ital fogyasztása hozta magával a kávéházak kialakulását, amelyek hamar találkapontokká és társasági események központjává váltak, és olykor forradalmak és történelmet formáló események színhelyéül is szolgáltak. A kapitalizmus térnyerésével és az élet felgyorsulásával a to-go kávézás a popkultúra szerves részévé vált, mára pedig az egykor misztikus növény a háztartások 85%-ának konyhapolcán is megtalálható.  Akár egy reggeli eszpresszóról, vagy egy nyugodt délutáni cappuccinóról van szó , a kávé mindig is összehozta az embereket. A Starbucks pedig végigkíséri a kávérajongókat ezen az ízekben és élményekben gazdag történelmi úton.

olvass tovább