Kulcsszó keresés /


Kókusztejes karotta krémleves baconnel

A krémlevesek egész évben remek választásnak bizonyulnak, amikor egy gyors ebédet szeretnénk összeütni. Ám amíg nyáron, a melegebb időben inkább a hideg gyümölcslevesek hódítanak, addig a még most is fennálló hűvösebb napokon tökéletes választás lehet egy-egy zöldségből készült krémleves.

olvass tovább

7 gyors és egészséges házi készítésű szendvicskrém recept

Egy dietetikus segítségével összeállítottunk 7 szendvicskrémet, melyek isteni finomak, tápanyagban gazdagok és pár perc alatt elkészíthetőek. A legjobb eredmény érdekében a vaj/margarin helyett használj kókuszzsírt, hidegen sajtolt olíva- vagy lenmagolajat a krémekhez. Fogyaszd őket sok-sok zöldséggel, teljes kiőrlésű pirítóssal, vagy abonettel!

olvass tovább

Miért érdemes kókuszzsírral sütni?

  • 2017. október 19.

Görgey Artúr már 1851-ben megírta „A kókuszzsír szilárd és folyékony zsírsavairól” címmel értekezését, de napjainkban sokan mégsem ismerik ezt a sütés közben is szagtalan, és epebetegek diétájában is használható alapanyagot. A kókuszzsír tulajdonságainak részletes megismeréséhez Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusának segítségét kértük.

olvass tovább

Paleo kókusz kocka, amit bűntelenül ehetsz

  • 2017. július 17.

Egy igazi gluténmentes, szénhidrátszegény süti recept, amit egyszerűen elkészíthetsz Te is! A hozzávalók ráadásul rostban gazdagok és laktatóak, így könnyen beilleszthető a nap bármely részébe, sőt, a diétázók étrendjébe is tökéletesen beilleszthető. Pénztárca barát, így aki igazán édesszájú, annak ajánljuk a dupla adag elkészítését is!

olvass tovább

Kókuszos-sütőtökös fagylalt

  • 2016. október 01.

Az ősz nem jelenti azt, hogy véget kell érnie a fagylalt szezonnak. Vegyítsük a fagylaltot az őszi ízekkel, mint például a sütőtök. Miután kipróbáltátok a kókuszos-sütőtökös jégkrémet az ősz lesz a kedvenc fagyi szezonotok.

olvass tovább

3 érv a kókusztejpor mellett

  • 2015. augusztus 06.

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

olvass tovább

A vizipipa - és ami mögötte van

  • 2011. február 18.

Az első vízipipákat kókuszdió héjából készítették Indiában. Természetesen azóta sokat változott és különösen népszerűvé vált a Közel-Keleten. Az arab világban szinte elképzelhetetlen nélküle az élet. A Nargile a XVII századi Törökországban volt, akkoriba szigorú szabályok alakultak ki használatával kapcsolatban.

olvass tovább