Ma már tényleg “ciki” álmodni?

Elég gyakran találkozunk olyan megjegyzésekkel, mint pl.: “Ez álomvilágban él.”, vagy “Ez biztos nem komplett.” Pusztán azért, mert valaki hisz és remél. Sőt, a többség szemében kifejezetten ciki, ha valaki egy kicsit is elrugaszkodik a föld felszínétől.

olvass tovább

És akkor mi van?

Hogy az emberiség miért is jutott pontosan abba a fojtogató élethelyzetbe, hogy állandóan felemészti a szorongás, a pánik, és minden “jó”, ami ehhez csak társulhat? Sok okfejtés született már ennek kapcsán. A nagy hajtástól kezdve, a túl szigorú követelményrendszeren át, számos tényezőt említhetünk.

olvass tovább

A címkék, amelyek elfedik a valódi arcunkat

A bácsi a piacon, az öreg néni a közértben, a vonaton a kalauz, és igazából, bárki, akivel találkozunk egy nap során, teszi a kis dolgát. Hogy éppen, melyikőjük milyen lelki procedúra kellős közepén tanyázik, nem tudhatjuk. De ami még fontosabb, és amiről csak halvány körvonalakat sejthetünk, az a valódi énjük. Nem az, ami már a saját, általános formájában is mesterséges, hanem a tényleges, életszagú emberi mivoltjuk.

olvass tovább

Hova tartunk? Ma már minden privilégium?

A napokban futottam bele egy rendkívül aktuális problémát boncolgató posztba az Instagramon. Joggal állíthatom, hogy az emberek többsége érti, milyen is ez a jelenség. Szinte fojtogató érzést kelt bennünk a tudat, miszerint a boldogsághoz és sikerhez kapcsolódó elvárások, mércék mind szigorúan internalizáltak. Úgy érezzük vannak dolgok, amiket el KELL érnünk. A probléma gyökere valahol itt rejlik.

olvass tovább

Valóra vált álom Balin – egy magyar szerelmespár szívmelengető története

A napok csak jönnek és mennek, eközben sokszor érezzük úgy, hogy a monotonitás felemészt minket. Pedig a kérdés folyton-folyvást ott zakatol a fejünkben: Mikor lépünk már végre? Mikor szakadunk már ki a komfortzónánkból? Bátorság kell hozzá, ez nem vitás, de a bátorság mellett más is munkálkodik bennünk. A vágy, hogy ezúttal valami mást szeretnénk kapni az élettől. Ezáltal pedig mi is adunk vissza valami különlegeset, hiszen folyamatosan fejlődünk, egyre inkább nyitottabbá válunk a világ minden új kincsére.

olvass tovább

Ami kiveszőben van

A pandémia közepette az ember akarva-akaratlanul is elgondolkodik fontos dolgokon. Sok mindent kell megemésztenünk, szó szerint. Horrorisztikusabbnál horrorisztikusabb események, erőszak, aggodalom, és ami a legszomorúbb, alapvető problémák vesznek körül minket.

olvass tovább