Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
Stylenews - A magyar fenyőmágus, akinek fáit Japántól Kaliforniáig imádják

A magyar fenyőmágus, akinek fáit Japántól Kaliforniáig imádják

Stylenews
Rendezvények - Budapestre érkezik a Gustav Klimt: The Immersive Experience kiállítás

Budapestre érkezik a Gustav Klimt: The Immersive Experience kiállítás

Rendezvények
 - Gázláng jelenség - Egy manipulatív párkapcsolat szorításában

Gázláng jelenség - Egy manipulatív párkapcsolat szorításában

Stylenews - Habos desszertkávékkal, pukkanó gyöngyös frissítőkkel és pezsgő eszpresszókkal kezdődik a sellőmesébe illő nyár

Habos desszertkávékkal, pukkanó gyöngyös frissítőkkel és pezsgő eszpresszókkal kezdődik a sellőmesébe illő nyár

Stylenews
Autó & Motor - Kívánság halmazok legjobb metszete - Mercedes AMG  E 53 Turbo Hybrid Edition 1

Kívánság halmazok legjobb metszete - Mercedes AMG E 53 Turbo Hybrid Edition 1

Autó & Motor
Az én konyhám - Minden, amit a rumról tudni érdemes

Minden, amit a rumról tudni érdemes

Az én konyhám
Rendezvények - Budapesten lép fel Dave Stewart, a Eurythmics társalapítója

Budapesten lép fel Dave Stewart, a Eurythmics társalapítója

Rendezvények
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.05.05-11.

Mi történik a héten? 2025.05.05-11.

Stylelife
Autó & Motor - Sportos Dinamika Fenntartható Megoldásokkal - Cupra Leon Kombi VZ 1.5 TSI DSG pHEV

Sportos Dinamika Fenntartható Megoldásokkal - Cupra Leon Kombi VZ 1.5 TSI DSG pHEV

Autó & Motor
 - Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Frissítő és különleges tavaszi kávés italreceptek

Autó & Motor - Zöld Rendszám Nélkül - Cupra Terramar Plugin-Hybrid

Zöld Rendszám Nélkül - Cupra Terramar Plugin-Hybrid

Autó & Motor
 - A sorozatos megcsalás okai

A sorozatos megcsalás okai

 - Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

Az örök kérdés: Mit akar egy nő?

  1. Kikapcsoló
  2. STYLENEWS
  3. Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

  • 2018. május 17.
  • Komment

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepre megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült „Gerbeaud 160 torta", táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet Fesztiálon mutattak be.


A Gerbeaud rövid története

A soproni cukrászcsaládból származó Kugler Henrik, későbbi udvari cukrász, édesapja cukrászatában tanulta a mesterség alapfogásait. Tanulóéveiben számos város neves mesterénél bővítette tudását, de legnagyobb hatás Párizsban érte, ahol több évig is tartózkodott. 1858 egy jeles év volt a hazai cukrászat életében, Kugler Henrik ugyanis megnyitotta saját, önálló cukrászatát a mai József Nádor téren, amit 1868-ban a korabeli leírások Pest legelegánsabb helyeként említik. 

Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció - Kikapcsoló - STYLENEWS - gerbeaud, gourmet fesztivál,

1870 - ben átköltözött az akkori Gizella, ma Vörösmarty térre. A díszdobozos bonbonjai, desszertjei és kávékülönlegességei hamar városszerte híresé tették és egyre több vendéget vonzottak. Kugler cukrászdája volt Pesten az első, melynek francia ízléssel és szaktudással készített fagylaltjait a cukrászat előtti térre kirakott márványasztaloknál fogyaszthatta az úri közönség, valamint vitte haza a papírtálcára csomagolt süteményeket.

A mai ház névadója, Gerbeaud Emil az 1880-as évek elején lett – jelentős – része a patinás cukrászda történetének. A svájci származású cukrászt Kugler Henrik csábította az akkor már egyesített Budapestre, s lévén Kuglernek nem volt utódja, Gerbeaud Emilre örökítette üzletét, aki 1884-től már tulajdonosként indított el számos újítást, így ő honosította meg a napjainkig is közkedvelt macskanyelvet és a konyakos meggyet. De az üzletet is fejlesztette: megsokszorozta az alkalmazottakat, akik nagy lehetőségnek tartották, hogy Gerbeaud-nál képezhették magukat, hisz' a 1890-es évek közepére a Gerbeaud név már fogalommá vált.

Az 1900-as párizsi világkiállításon már zsűritagként szerepelt, s egyetlen svájci-magyar cukrászként – egy évvel később – már büszkén viselhette a francia becsületrend szalagját. A Gerbeaud 1910-ben egy nagy felújításon esett át, a korának jelentős iparművésze Darilek Henrik tervei alapján. Ezt az alapító, Kugler már nem érhette meg, mert 5 évvel korábban, 75 évesen meghalt. Ezzel a nagy felújítással elnyerte azt az arcát a cukrászda belső berendezése, amiben a mai napig gyönyörködhetünk.

Ezt azonban Gerbeaud sem élvezhette sokáig, 1919 - ben hunyt el, a vezetést a felesége vette át. 1948-ban a patinás cukrászda állami tulajdonba került és Vörösmarty néven élte életét, de 1984-től a bejárat felett újra a Gerbeaud név "ragyogott". 1995-ben Erwin Müller, német üzletember megvásárolta a Gerbeaud négyemeletes épületét.

2004-ben a Gerbeaud Gasztronómia Kft. vette át a cukrászda vezetését a tradíció és innováció szellemében.

"Feladatunknak tekintjük, hogy az ínyencségekre fogékony közönséget megismertessük az új ízekkel, textúrákkal és segítsük felfedezni a minőségi termékeket" – mondta Pintér Katalin, a cég társ-ügyvezető igazgatója, hozzátéve, hogy 2010-ben mutatták be a Gerbeaud fiatalos és letisztult arculatát, új süteménykollekciójukat, melynek jeles képviselői mind a mai napig a Royal csokoládé vagy a Sósmogyoró-barack.

„A Gerbeaud cukrászda életében mindig is fontos volt a család szerepe" – meséli Niszkács Anna, társ-ügyvezető, aki édesanyjával, Pintér Katalinnal közösen vezeti a családi vállalkozást, amihez a Gerbeaud mellett a nemrég második Michelin-csillaggal is elismert Onyx étterem és a budai  Émile étterem is tartozik. A család férfi tagjai, az apa, Niszkács Miklós és fia, Attila szintén tulajdonosai a vállalkozásnak.

„Filozófiánk lényege, hogy kizárólag kiváló minőségű, friss alapanyagokból és kézműves jelleggel dolgozunk és törekszünk arra, hogy a gazdag múlttal rendelkező magyar cukrászat ízeit és termékeit újjáélesszük és modern formába öntsük, a mai ízlésnek és alapanyagoknak megfelelően" – tette hozzá.

1 / 2. oldal
Következő

  • gerbeaud gourmet fesztivál

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján
    • Stylenews
    Gourmet: új lendület a gasztronómiában - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Gourmet: új lendület a gasztronómiában
    • Stylenews
    Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n
    Az egreses töltött káposzta eredete
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Ha úriemberre vágysz, legyél úrinő! - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ha úriemberre vágysz, legyél úrinő!
    • Keresd a nőt!
    Van miért tisztelni egy férfit - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Van miért tisztelni egy férfit
    • Keresd a nőt!
    Ha egy férfi igazán szeret - elvárások és minden, amivel bezárod a férfi lelkét - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ha egy férfi igazán szeret - elvárások és minden, amivel bezárod a férfi lelkét
    • Keresd a nőt!
    Nem elég szeretni, jól kell szeretni!
    Tanulható vagy ösztönös a szexualitás?
    Figyeled, hogy mi van a reakciók mögött - Neked vajon mennyire magas az érzelmi intelligenciád?
    Habos desszertkávékkal, pukkanó gyöngyös frissítőkkel és pezsgő eszpresszókkal kezdődik a sellőmesébe illő nyár
    Mi történik a héten? 2025.05.05-11.
    Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország!
    „Megtanultam, hogy nem mindenki szeret úgy, ahogyan te” – így szabadultam meg egy nárcisztikus embertől

    Kapcsolódó cikkek

    Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

    Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

    Gourmet: új lendület a gasztronómiában

    Gourmet: új lendület a gasztronómiában

    Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

    Az új gasztrogeneráció kerül fókuszba az idei Gourmet-n

    Az egreses töltött káposzta eredete

    Az egreses töltött káposzta eredete

    Megújult erővel tér vissza az ország legnagyobb gasztrofesztiválja

    Megújult erővel tér vissza az ország legnagyobb gasztrofesztiválja

    Örökség – Anyukám mondta

    Örökség – Anyukám mondta

    További cikkek

    Ismét a Carlsberg az UEFA válogatott tornáinak hivatalos söre

    Ismét a Carlsberg az UEFA válogatott tornáinak hivatalos söre

    Férfi cipő trendek 2025 – A sneaker nem megy ki a divatból!

    Férfi cipő trendek 2025 – A sneaker nem megy ki a divatból!

    Miért melegszik fel a laptopod?

    Miért melegszik fel a laptopod?

    Férfiak és a mentális egészség – törődnek-e vele vajon eleget?

    Férfiak és a mentális egészség – törődnek-e vele vajon eleget?

    3 ikonikus filmhelyszín Amerikában, ahová el kell látogatnod

    3 ikonikus filmhelyszín Amerikában, ahová el kell látogatnod

    A GIRO D'ITALIA-VAL LÁTVÁNYOS KERÉKPÁROS NYARAT INDÍT AZ EUROSPORT

    A GIRO D'ITALIA-VAL LÁTVÁNYOS KERÉKPÁROS NYARAT INDÍT AZ EUROSPORT

    Legolvasottabb írások

    Ha úriemberre vágysz, legyél úrinő!

    Ha úriemberre vágysz, legyél úrinő!

    Van miért tisztelni egy férfit

    Van miért tisztelni egy férfit

    Ha egy férfi igazán szeret - elvárások és minden, amivel bezárod a férfi lelkét

    Ha egy férfi igazán szeret - elvárások és minden, amivel bezárod a férfi lelkét

    Nem elég szeretni, jól kell szeretni!

    Nem elég szeretni, jól kell szeretni!

    Tanulható vagy ösztönös a szexualitás?

    Tanulható vagy ösztönös a szexualitás?

    Figyeled, hogy mi van a reakciók mögött - Neked vajon mennyire magas az érzelmi intelligenciád?

    Figyeled, hogy mi van a reakciók mögött - Neked vajon mennyire magas az érzelmi intelligenciád?

    Habos desszertkávékkal, pukkanó gyöngyös frissítőkkel és pezsgő eszpresszókkal kezdődik a sellőmesébe illő nyár

    Habos desszertkávékkal, pukkanó gyöngyös frissítőkkel és pezsgő eszpresszókkal kezdődik a sellőmesébe illő nyár

    Mi történik a héten? 2025.05.05-11.

    Mi történik a héten? 2025.05.05-11.

    Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország!

    Május 8-án újra féláron fagyizhat az ország!

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia