Kulcsszó keresés /


Idén is Art Piknikkel vár az ország egyik legjelentősebb művészeti faluja, 30 éves a V4 díjas ArtColony Cered!

  • 2025. augusztus 04.

Különösen örömteli év az idei: a soron következő 30. nemzetközi művészeti seregszemlének ad otthont az apró, de annál pezsgőbb nógrádi falu, Cered. Bizonyos szempontból a “világ végének” tekinthető magyar település egész évben aktív, művészeti életet él, ám az augusztus 9-i fesztivál méltó és ragyogó reflektorfényt irányít a művészkolóniára és Cered egészére. Ez az ünnep idén is kiállításmegnyitókkal, izgalmas tárlatokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel, interaktív közösségi művészeti programokkal, workshopokkal, gyerekeknek szóló aktivitásokkal és gasztronómiai programokkal vár. Az ArtColony Cered 2025-ben a V4 díjat is elhozta: a közép-európai szellemiség ápolása és a visegrádi országok kulturális együttműködésében elért eredménye miatt részesülnek kitüntetésben.

olvass tovább

Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet

  • 2025. július 25.

Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára folyamatosan kerülnek fel a magyar konyha ihlette fogások – az állandó étlapon pedig egy új desszert is kóstolható, amelyet egy különleges találkozás inspirált: a spanyol sztárséf egy magyar nagymamától tanulta meg a rétesnyújtás mesterségét a város egyik leglátványosabb teraszán.

olvass tovább

Előkelő helyeken az Alelí és a Bibo Budapest a szakma szerint – Megjelent a Dining Guide TOP100 kiadványa

  • 2025. július 08.

Újabb elismeréssekkel gazdagodott a Botaniq Collection két ikonikus étterme: a hazai gasztronómia egyik legfontosabb eseményén, a Dining Guide Év Étterme Gálán a Bibo Budapest és az Alelí éttermek is díjat vehettek át. Az eseményen a szakma Az Év Szerethető Étterme és Az Év Sommelier-je díjakkal méltatta a két étterem teljesítményét. A napokban megjelent Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban pedig számos további kategóriában választották a szakértők az országos gasztronómia élvonalába a két éttermet.

olvass tovább

RetrOpatija: Éld át a 20. század aranykorát - Készülj az évszázad bulijára!

  • 2025. június 23.

Június 26. és 28. között Opatija a szórakozás fővárosává válik. Három napon át fantasztikus zene, tánc, kiváló gasztronómiai kínálat és felejthetetlen hangulat repít vissza minket a 20. század aranykorába. A vad húszas évektől az elegáns ötveneseken, a lázadó hatvanasokon és a diszkóban tobzódó hetveneseken át egészen a lendületes nyolcvanas évekig – a RetrOpatija nosztalgikus időutazást és az év buliját kínálja!

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 24.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább

Trattoria Toscana Étterem – Az autentikus olasz élmény Budapest szívében

  • 2025. március 17.

Budapest belvárosában található egy hely, ahol az olasz gasztronómia szerelmesei úgy érezhetik magukat, mintha egy toszkán kisvárosban vacsoráznának. A Trattoria Toscana Étterem nem csupán egy olasz Trattoria hanem egy valódi kulináris utazás, ahol a tradíció, a prémium minőségű alapanyagok és az autentikus olasz ízek találkoznak. Ha egy hamisítatlan mediterrán gasztronómiai élményre vágysz, akkor itt a helyed!

olvass tovább

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

olvass tovább