Kulcsszó keresés /


Kínai Újév: Legendák, hagyományok és ünnepi szokások

  • 2025. január 29.

január 29-én kezdődik a kínai újév. A kínai asztrológia szerint ez az év a bölcsességről, az átalakulásról és a megfontolt döntésekről szól. A kígyó az intelligencia, a stratégiai gondolkodás és a türelem jelképe, míg a fa elem a növekedést, stabilitást és kreativitást erősíti. Ez az év ideális lehet új célok kitűzésére, az önismeret elmélyítésére és a tudatos tervezésre.

olvass tovább

Napi horoszkóp – 2024. november 19.

  • 2024. november 19.

Ma egy különleges kozmikus esemény történik: a Plútó, a mélységek és átalakulás bolygója, hosszú évek után elhagyja a Bak jegyét, és belép a Vízöntőbe. Ez az asztrológiai fordulat jelentős változásokat jelez, mind egyéni, mind társadalmi szinten. A Plútó jegyváltása: egy korszakváltás kezdete.

olvass tovább

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024. május 06.

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

olvass tovább

Diwali, a legnagyobb hindu ünnep és minden, amit az indiai gasztronómiáról tudni érdemes

  • 2023. november 15.

India sokak számára egy misztikus, távoli ország, amiről általában először a fűszeres ízek, illatok, a meditáció, a jóga, a sokszínűség és a hatalmas ünneplések jutnak eszünkbe. Idén világszerte november 12-én ünneplik az indiai újévet, a Diwalit. A hindu vallás egyik legjelentősebb ünnepén minden a fényekről és az emberi kapcsolatokról szól. Ranjeet Singh Dhillon, Magyarországon élő indiai üzletember mesélt az ünnepi szokásokról és az indiai modern street foodról

olvass tovább