Kulcsszó keresés /


5 étel, amivel rosszat teszel a bőrödnek

  • 2016. április 25.

Mindenki tudja, hogy a szép bőrhöz elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Tudjuk, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, sok vitamint kell bevinni és a víz elengedhetetlen, de vajon azt is tudjuk, hogy mit tilos enni? Na ugye, hogy nem!

olvass tovább

Sikk és tavasz Valentin-napra

  • 2016. február 12.

Akár otthon, akár egy sikkes étteremben telik majd a Valentin-nap, az alkalomhoz semmi nem illik jobban, mint egy palack rosé pezsgő, egyenesen Champagne-ból. A Moët Rosé Impérial eleganciát és stílust ad a közös estéhez, teli van a tavaszt idéző gyümölcsösséggel, a hozzá illő ételekkel pedig valódi luxus élmény. De minek köszönheti a sikerét az ellenállhatatlan pink színen túl? Talán meglepő, de a friss trend mögött komoly szakmaiság és évszázados történelem áll.

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

5 ok, amiért idén ősszel a szilva lesz a kedvenc gyümölcsöd

  • 2015. szeptember 24.

Sokan nem tudják, hogy a tucatnyi színben, méretben és formában előforduló szilvának rengeteg jótékony hatása van. Sok más gyümölccsel ellentétben nem tartalmaz telített zsírokat, ám kiváló C- és A-vitaminforrás, és szuper hatása van a szemre, a bőrre, valamint véd a rák szövődményeitől is.

olvass tovább

Hogyan lehet leküzdeni az őszi depressziót?

  • 2015. szeptember 17.

Ahhoz, hogy az ősz beköszöntével megszabaduljunk a depressziótól, két dologra van szükségünk: fényre és endorfinra. Ezek ugyanis olyan fehérje jellegű, hormon tartalmú anyagok, melyek egyrészt a fájdalom csillapításáért, másrészt pedig az örömérzet kialakulásáért felelősek.

olvass tovább

12 szuperegészséges jégkrém recept

  • 2015. június 23.

Ahogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Az elkészült édesség nagyon mutatós is egyben, amit Instagramon sem árt megörökítenünk. Íme, 12 jeges finomság!

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

Citrom, a csodagyümölcs

  • 2015. április 27.

Ha az élet citromot dob, csinálj belőle limonádét! Viccet félretéve, tényleg érdemes gyakran magunkhoz venni ezt a sárga csodát, hiszen általa egészségesek, szépek, tiszták, és roppant trükkösek lehetünk! Nézzük csak, hogy mi mindenre jó ez a déligyümölcs!

olvass tovább