Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot
Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot, így a Costes mellett már a belvárosi Onyx is büszkélkedhet a rangos elismeréssel - számol be a vilagevo blog.
olvass továbbÚjabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot, így a Costes mellett már a belvárosi Onyx is büszkélkedhet a rangos elismeréssel - számol be a vilagevo blog.
olvass továbbA magyar gasztroforradalomban elévülhetetlen szerepe van a gasztroblogoknak. Az alábbiakban röviden mutatjuk be három kedvenc bloggerünket.
olvass továbbA budapesti Babel Delikat Étterem a belvárosi Szarka utcában csodálatos gasztronómiai, sőt, bátran mondhatjuk majd minden érzékszerv számára különleges meglepetésekkel szolgál a fine dining ínyenc közönsége számára, immáron három éve.
olvass továbbMúlt év végén új gourmet bolttal gazdagodott Budapest, a Királyhágó tér környéke. A Degusta - Borok & Finomságok remekül illeszkedik a budai tér körüli pékségek, zöldségesek és bioboltok sorába. A kínálat gerincét hazai termelőktől beszerzett minőségi élelmiszerek adják. A tulajdonosok a Slow Food mozgalom követőiként kiemelt szerepet szánnak a magyar kistermelők termékeinek.
olvass továbbHogy ne csak a csavarhúzódat (vodka-narancs) villantsd a vendégek előtt.
olvass továbbEgészségesebb, mint a hagyományos asztali és az íze is sokkal különlegesebb. Váltsd le a fehéret feketére!
olvass továbbKevés olyan hely van Budapesten, mely annyira kultikus színhelye lenne a magyar irodalomnak, kultúrának mint a New York kávéház. Az épület és a kávéház összenőtt a magyar történelemmel, ahol az asztaloknál Budapest vezető
olvass továbbIráni szőnyegszövés, a pekingi opera, a francia gasztronómia és a horvát mézeskalácsosság is szerepel azok között, amelyek felkerülhetnek az UNESCO eszmei kulturális világörökségének listájára. A két csoport összesen 51 jelöltjét kedden az ENSZ párizsi székhelyű szervezete hozta nyilvánosságra.
olvass továbbA közhiedelemmel ellentétben, nem feltétlenül unja az életét az, aki hagyományos magyar ételeket fogyaszt. Sőt!
olvass továbbMexikó az azték és spanyol kultúra egyik legcsodálatosabb szintézise, amit mindenkinek látni kell.
olvass továbbAz igazi csak és kizárólag Franciaországban készül. Ott sem mindegy, hol. Csak az a konyak valódi, amelyet Charente és Charente Maritime megyékben készítenek. Látogassunk hát el ide, és tegyünk egy virtuális sétát Franciaország eme gyönyörű vidékén.
olvass továbbRitkán ajánlunk a gasztronómia rovatban könyvet (eddig még soha - szerk.), de most úgy éreztük kivételt kell tennünk, ezzel a csodálatos, újra kiadott könyvvel. József nádor egykori udvari szakácsának egyetlen műve ez, mely eredetileg "Legújabb Magyar Szakács Könyv" címen jelent meg a 19. század elején.
olvass továbbA magyar konyhához ezer szállal kötődő osztrák gasztronómiáról keveset tudunk, pedig lenne mit. És nem csak a közös gyökerek, de a remek ízek miatt is.
olvass továbbA történelem számos rejtéllyel rendelkezik. Ezek közé tartozik, hogy a finnek hogy bírják a globális felmelegedést, az angolok hogyan szaporodtak el, és a németek miért nem haltak éhen. A német gasztronómiáról szóló könyv bizony igen rövid lehetne, de azért megpróbáljuk a lehetetlent, s összegyűjtjük a legígéretesebb ínyencségeket Nektek.
olvass tovább