Csokoládé: a boldogság fekete aranya
Ki ne ismerné a tényt, amely szerint a csokoládé endorfint, azaz boldogsághormont termel. Ezért is buzdítunk arra, hogy a boldogságpirulát csoki formájában nyeld le.
olvass továbbKi ne ismerné a tényt, amely szerint a csokoládé endorfint, azaz boldogsághormont termel. Ezért is buzdítunk arra, hogy a boldogságpirulát csoki formájában nyeld le.
olvass továbbHa gasztronómiai fesztiválokról van szó, nem lehet okunk panaszra, ugyanis mostanság szinte minden hétvégére jut 2-3 ilyen. De valahogy a desszerteket eddig elhanyagolták, a csokoládé köré pedig alig szerveznek fesztivált. Szeptemberben viszont jön az Édes Napok fesztivál, ami kizárólag a csokiról és az édességről szól majd.
olvass továbbSegal Viktor a hazai csúcsgasztronómia egyik legfontosabb képviselője. Első szakácskönyve, a Színek és ízek hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, bebizonyítva azt, hogy a fúziós konyhaművészet iránt itthon is szép számmal akadnak érdeklődők.
olvass továbbA sokszínű brazil kultúrából ad ízelítőt kiállításokon, irodalmi, gasztronómiai, zenés és táncos eseményeken keresztül a Brazil hét – Semana brasil elnevezésű programsorozat, amelyet hagyományteremtő céllal rendez meg a Magyarországon Élő Brazilok Tanácsa és a dél-amerikai ország nagykövetsége.
olvass továbbPárizs önmagában is feledhetetlen város, de aki az élményt tovább akarja fokozni, az ellátogat a város egyik legexkluzívabb bárjába, a Buddha Barba.
olvass továbbMár 1600 esztendeje egy ősrégi francia kolostor szerzetesei elég jó árért bocsátják áruba boraikat: palackját 15 ezer forintnyi összegért adják.
olvass továbbA Budavári Palota minden évben 4 napon keresztül az ország figyelmének középpontjában áll. Vasárnapig bárki megtekintheti a népművészek hagyományos találkozóját, ahol most a boré lesz az egyik főszerep.
olvass továbbA Kopi Luwak kávé babot egy civetmacska-féle, a pálmasodró ürülékéből válogatják szemenként Indonéziában.
olvass továbbA mediterrán konyha jó hírnevéhez nem méltó az a változás, amely a déli étkezési szokásokban tapasztalható. Egy felmérés szerint a mediterrán országok lakói fogyasztják a legtöbb zsíros ételt.
olvass továbbHa Spanyolországba készülsz, vértezd föl magad a hispániai konyha alapételeinek ismeretével.
olvass továbbJúnius 23-án kezdődik a Balaton környéki bor egyik legjelentősebb eseménye. A programsorozat célja a kultúra, a bor-és gasztronómia minél szélesebb körben történő megismertetése. Az érdeklődőket 4 napon át borbemutató, borvásár várja a balatonfüredi Tagore sétányon felállított borpavilonoknál, ahol sok pincészet kap bemutatkozási lehetőséget, de Füred mellett még sok más helyszín kínál kiváló szórakozási lehetőséget.
olvass továbbIstvánffy Zoltán sokoldalú fényképész. Otthonosan mozog a portréban, jól és könnyen talál érdekes fotótémát az élet számos területén, az gasztronómia vagy épp az épített örökség képei. Az ő igazi otthona azonban mintha inkább a víz lenne...
olvass továbbJúnius első hétvégéjén a Millenárisba várja a minőségi gasztronómia iránt érdeklődő nagyközönséget a Budai Gourmet. A rendezvényt egy szakmai nap vezeti fel: június 2-án a szervezők oda várják a szakma színe-javát, hogy ismerkedhessenek, barátkozhassanak. Ezen a napon derül fény arra is, melyek lettek a csúcsborok a Pannon Bormustrán.
olvass tovább2003 óta immáron kilencedik alkalommal rendezik meg az Etyeki pincefesztivált. A hazai borászat egyik legrangosabb eseményén ismét széles programkínálattal, felnőtt és gyermekrendezvényekkel, és természetesen értékes gasztronómiai élményekkel várják a kilátogatókat.
olvass továbbKávéhoz csokoládé, bor, desszert vagy éppen likőr. Mind passzol.
olvass továbbIsmét a gasztronómia Olümposzán a koppenhágai Noma étterem: a René Redzepi séf vezette helyet másodszor találta a világ legjobbjának konyhák világának 800 nemzetközi szakértője. A mérvadó Restaurant Magazine című folyóirat hétfőn hirdette ki a szavazás eredményét.
olvass továbbIdén már második alkalommal költöztek be egy hétvégére (2011.március 19-20.) a hazai és külföldi borászok, borkereskedők, és a gasztronómia képviselői a budapesti ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal patinás épületébe. A VinCE 2011 minden részletében megtervezett professzionális boresemény a borvilág, a gasztronómia, a borkereskedelem és a borszerető közönség számára.
olvass továbbSokrétű és minőségi programokkal várják a Villányi borvidékre érkező borbarátokat a tavaszi borzsongás nevű rendezvény szervezői. Április 29. és május 1-je között a tánc, a zene, a gasztronómia kedvelői találkozhatnak számos remek előadóművésszel, és persze számos borásszal.
olvass továbbÚjabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot, így a Costes mellett már a belvárosi Onyx is büszkélkedhet a rangos elismeréssel - számol be a vilagevo blog.
olvass továbbA magyar gasztroforradalomban elévülhetetlen szerepe van a gasztroblogoknak. Az alábbiakban röviden mutatjuk be három kedvenc bloggerünket.
olvass tovább