STYLELIFE / Otthon & Design


Év háza

  • 2010. október 11.

Bontott anyagokat is alkalmaztak és megújuló energiát hasznosító berendezéseket is felhasználtak azok az építészek, akik a 2010-es „Év háza” díjat nyerték.

olvass tovább

Mercedes, ahogy magyarok terveznék

  • 2010. október 04.

A 130 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Mercedes-Benz Design egy hazánkban egyedülálló közös design-projekt eredményeit mutatta be a Mercedes-Benz Design – Az alkotás művészete című kiállításon.

olvass tovább

Boeing Model 40C

  • 2010. május 26.

Boeing: Boeing. Aki egy kicsit is érdeklődik a repülés világa iránt, aki ült már repülőn, tudja, mit jelent e név. A The Boeing Company (röviden Boeing) a világ legnagyobb repülőgépgyártó vállalata.

olvass tovább

Kultúrház 28 konténerből - Platoon Kunsthalle

  • 2010. május 17.

Marcel Duchamp örülne, ha látná, miféle "talált tárgyak" segítségével lehet teret adni a kultúrának. Szöulban 28 közönséges, de szépen rendbe hozott konténert drótoztak össze némi könnyűszerkezetű tetővel úgy, hogy a kreatív szubkultúrák paradicsoma vált belőle. A Platoon Kunsthalle valahol a romkocsmák, raktárépületek és a menő loftok között helyezkedik el, de saját egyénisége, hangulata van.

olvass tovább

Garázs-ház

  • 2010. május 02.

Első látásra egy klasszikus amerikai középosztálybeli család otthona is lehetne, ám ha a tulajdonos leugrik az autóért vagy kis repülőgépért, azon nyomban felrobban az irigységtől a szomszéd.

olvass tovább

Családi géppuskafészek Argentínából

  • 2010. január 26.

A Designpumpa blog szerkesztői ismét találtak egy érdekes házat. Ha van fogalmad a németek által emelt Atlanti-fal bunkereiről, ezeket a képeket látva, azonnal előjöhetnek a történelemóra élményei.

olvass tovább