STYLELIFE / Otthon & Design


Facebook hirdetés 1940-ből?

  • 2011. január 07.

Bizonyára sokunk számára lehetnek ismerős képei a második világháború előtti kampányai, reklámplakátjai. Ezek a reklámok már maguk is a történelem részei, jellegzetes stílusukat, formátumukat bárki könnyen felismerheti. Egy Sao Paolo-i reklámügynökség munkáit láthatjuk alább. Régi köntös, mai tartalom.

olvass tovább

Pixel portrék

  • 2011. január 04.

Egy belga tervező Kristof Saelen 2009-ben létrehozta Very Important Pixels nevű projektjét. Az eddig elkészült pixelhősöket most megmutatjuk nektek.

olvass tovább

Pierre Beteille művészete

  • 2011. január 04.

Pierre Beteille több mint 10 éve webdesigner, grafikus és művészeti vezető. Manapság szinte minden idejét a legnagyobb szenvedélyének a képeknek szenteli. Fotósként dolgozik ugyan, de az olyan nagy ügyfelek kérésére szerkeszti, módosítja is a képeket mint a neves Studio Harcourt.

olvass tovább

Erdő a háztetőn

  • 2010. november 08.

A betonrengetegbe préselt felhőkarcolók árnyékában alig akad fény, zöld terület pedig pláne nincs. Az épített csodák művészete már egy jó ideje az emberi igény ellen dolgozik, még akkor is, ha a látvány kápráztat. Hová ültessenek tehát fát, amikor minden a beton martaléka?

olvass tovább

Év háza

  • 2010. október 11.

Bontott anyagokat is alkalmaztak és megújuló energiát hasznosító berendezéseket is felhasználtak azok az építészek, akik a 2010-es „Év háza” díjat nyerték.

olvass tovább

Mercedes, ahogy magyarok terveznék

  • 2010. október 04.

A 130 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Mercedes-Benz Design egy hazánkban egyedülálló közös design-projekt eredményeit mutatta be a Mercedes-Benz Design – Az alkotás művészete című kiállításon.

olvass tovább

Boeing Model 40C

  • 2010. május 26.

Boeing: Boeing. Aki egy kicsit is érdeklődik a repülés világa iránt, aki ült már repülőn, tudja, mit jelent e név. A The Boeing Company (röviden Boeing) a világ legnagyobb repülőgépgyártó vállalata.

olvass tovább

Kultúrház 28 konténerből - Platoon Kunsthalle

  • 2010. május 17.

Marcel Duchamp örülne, ha látná, miféle "talált tárgyak" segítségével lehet teret adni a kultúrának. Szöulban 28 közönséges, de szépen rendbe hozott konténert drótoztak össze némi könnyűszerkezetű tetővel úgy, hogy a kreatív szubkultúrák paradicsoma vált belőle. A Platoon Kunsthalle valahol a romkocsmák, raktárépületek és a menő loftok között helyezkedik el, de saját egyénisége, hangulata van.

olvass tovább