STYLELIFE / Otthon & Design


A Nike vezér főhadiszállása

  • 2011. június 24.

Mark Parker, a Nike vezetőjének irodájáról első körben nem egy komoly üzletember juthat eszünkbe, hanem mondjuk annak fia, vagy épp az ecseri piac egy jobb napon. Parker úr láthatóan gyermekded lelkivilága úgy látszik egy már szinte kaotikus szatócsboltban érzi jól magát. Azért a tárgyalópartnerek arcát megnéznénk...

olvass tovább

Sevilla belvárosa: zsenialitás, vagy tomboló ízléstelenség?

  • 2011. május 17.

Végre elkészült Sevilla legújabb látványossága, egy gigantikus napernyő, avagy a Metropol Parasol. A szó szoros értelemben véve is napernyő (legalábbis elsődleges funkciójában) azonban alaposan megosztotta a derék sevillaiakat, nemkülönben a spanyolokat. Persze ízlésen vitázni felesleges, ám ez akkor is belváros fölé magasodik 28 méterrel, így igencsak kikerülhetetlen látványossága lesz mostantól a városnak.

olvass tovább

Luxusfegyverek - divatőrült fegyverimádóknak

  • 2011. február 22.

Mókás, ám kissé beteg gondolkodásra vall, hogy valaki drágakövekkel díszítsen fel egy kalasnyikovot, vagy aranyozzon be egy géppuskát. A tervezőnek, Peter Gronquist-nek mindössze a meghökkentés volt a célja, a két finoman szólva is különböző szakterület összekapcsolásával. Sikerült.

olvass tovább

Egy szelet a világból

  • 2011. február 21.

Tőlünk keletre is van élet, nem is akármilyen. Igaz ez a design világára is, hiszen az ukrajnai design stúdió, a Psycho csapata kreatív ötletét továbbfejlesztve talán minden lakás díszeivé válhatnak ezek a csodálatos kicsi világok. S ki tudja, talán pár éven belül a palackba zárt hajót is felváltják majd ezek a miniatűr világszeletek.

olvass tovább

Kreatív lakberendezés

  • 2011. február 18.

Kreatív dizájnötletekkel még a legunalmasabb panelt is fel lehet dobni, a lényeg a jól eltalált, és nem túl kihívó ötlet. A hometone.org ezekből gyűjtött össze 12-t.

olvass tovább

Elkelt Warhol önarcképe

  • 2011. február 17.

Bőven költségvetési tételként is szerepelhetett volna Andy Warhol egyik önarcképe, melyet nem egészen 3,4 milliárd forintért sikerült eladni egy londoni árverésen. Ez a becsült eredeti ár kétszereséért: 10,8 millió font. A piros-fehér vászonkép - amelyen a művész töprengve szájához emeli a kezét - 1967-ben készült.

olvass tovább

Karim Rashid testközelből

  • 2011. február 15.

Napjaink egyik legnépszerűbb amerikai designere, Karim Rashid. Betekintés egy valódi sztárdesigner mindennapjaiba és a designról alkotott oktatói elképzeléseibe.

olvass tovább