STYLELIFE / Otthon & Design


Elkelt Warhol önarcképe

  • 2011. február 17.

Bőven költségvetési tételként is szerepelhetett volna Andy Warhol egyik önarcképe, melyet nem egészen 3,4 milliárd forintért sikerült eladni egy londoni árverésen. Ez a becsült eredeti ár kétszereséért: 10,8 millió font. A piros-fehér vászonkép - amelyen a művész töprengve szájához emeli a kezét - 1967-ben készült.

olvass tovább

Karim Rashid testközelből

  • 2011. február 15.

Napjaink egyik legnépszerűbb amerikai designere, Karim Rashid. Betekintés egy valódi sztárdesigner mindennapjaiba és a designról alkotott oktatói elképzeléseibe.

olvass tovább

Híres jelenetek legóból

  • 2011. február 04.

Vicces és kevésbé vicces jelenetek, politika és sport, könnyed emlékek, háborús élmények. A közös bennük, hogy mindegyiket megálmodták ezekkel az aranyos kis fröccsöntött műanyagokkal. Azért valljuk meg, Robert Capa híres fényképének legómása kevésbé sokkoló mint az eredeti.

olvass tovább

Anthony Geoffroy karikatúrái

  • 2011. január 11.

Anthony Geoffroy karikatúrái egytől egyig műalkotások. Minden hírességről készült alkotás nagyon kifejező, rámutat hibáikra, tulajdonságaikra. Bolondos ironikus groteszk, és ami a legfontosabb... vicces.

olvass tovább

Facebook hirdetés 1940-ből?

  • 2011. január 07.

Bizonyára sokunk számára lehetnek ismerős képei a második világháború előtti kampányai, reklámplakátjai. Ezek a reklámok már maguk is a történelem részei, jellegzetes stílusukat, formátumukat bárki könnyen felismerheti. Egy Sao Paolo-i reklámügynökség munkáit láthatjuk alább. Régi köntös, mai tartalom.

olvass tovább

Pixel portrék

  • 2011. január 04.

Egy belga tervező Kristof Saelen 2009-ben létrehozta Very Important Pixels nevű projektjét. Az eddig elkészült pixelhősöket most megmutatjuk nektek.

olvass tovább

Pierre Beteille művészete

  • 2011. január 04.

Pierre Beteille több mint 10 éve webdesigner, grafikus és művészeti vezető. Manapság szinte minden idejét a legnagyobb szenvedélyének a képeknek szenteli. Fotósként dolgozik ugyan, de az olyan nagy ügyfelek kérésére szerkeszti, módosítja is a képeket mint a neves Studio Harcourt.

olvass tovább

Erdő a háztetőn

  • 2010. november 08.

A betonrengetegbe préselt felhőkarcolók árnyékában alig akad fény, zöld terület pedig pláne nincs. Az épített csodák művészete már egy jó ideje az emberi igény ellen dolgozik, még akkor is, ha a látvány kápráztat. Hová ültessenek tehát fát, amikor minden a beton martaléka?

olvass tovább