ÉLETÉRZÉS / Egészség


Egyél többet és fogyj!

  • 2016. október 25.

Ha azt hitted, hogy úgy tudsz a legjobban fogyni, ha bizonyos ételeket mellőzöl az étrendedből, akkor tévedtél! A hatékony diéta titka éppen abban rejlik, hogy bizonyos tápanyagokat többször és nagyobb mennyiségben viszel be a szervezetedbe. Lássuk, melyek ezek!

olvass tovább

Mit tehetünk a 2-es típusú cukorbetegség ellen

  • 2016. október 13.

A 2-es típusú cukorbetegség a túlzott szénhidrát fogyasztás és a mozgásszegény életmód miatt, napjaink népbetegségeinek listáján dobogós helyezést ért el. A betegség terjedését a rendszeres szűrés és a családokban végbemenő életmódváltás segíthet meggátolni.

olvass tovább

Csokival az egészségért!

Ugye Te is a csoki imádók népes táborába tartozol? Bűntudattal fogyasztod az édes finomságot, ezért inkább lemondanál róla? Ne tedd! A megfelelő csokoládé tartalommal rendelkező ét-, és keserű csokoládé, ugyanis megannyi jótékony hatással van szervezetedre, közérzetedre és bőrödre is. Lássunk pár érvet a finomság mellett!

olvass tovább

The Working Dead – Munkahelyi zombik

A munkahelyi zombik kiégett, alulmotivált, lelkesedést és önértékelést veszített, labilissá és rögeszméssé vált két lábon járó irodai, vagy egyéb munkahelyszíneken előforduló élőhalottak. A munkahelyi zombik azonban nem voltak mindig kisült agyú, munkaidőben klaviatúrára boruló szív nélküli gépek. Valaha óriási lendülettel csobbantak az új, ígéretes pozíció vérfrissítő hullámai közé. A lelkesedés a szakmáért a csúcson járt, a kollégákkal élénk és építő jellegű kapcsolatokat ápoltak, úgy gondolták fontos és pótolhatatlan munkaerők, ezért pozitív kisugárzásuk mindenkire ráragyogott.

olvass tovább

5 étel, amivel rosszat teszel a bőrödnek

  • 2016. április 25.

Mindenki tudja, hogy a szép bőrhöz elengedhetetlen az egészséges táplálkozás. Tudjuk, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni, sok vitamint kell bevinni és a víz elengedhetetlen, de vajon azt is tudjuk, hogy mit tilos enni? Na ugye, hogy nem!

olvass tovább

Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

Hogyan ne szedjünk fel plusz kilókat az ünnepek alatt

  • 2015. december 24.

A karácsonyi ünnepek előtt, alatt és után is mindig mindenkitől azt hallgatom, hogy ő már előre fél, hány kiló plusszal kell majd szembesülnie az újév kezdetén. Ilyenkor aztán rendszerint zsúfolásig telnek az edzőtermek, nő, férfi, idős és fiatal együtt szenvednek azért, hogy (sokuknál több hónapnyi!) kemény munkával megpróbálják visszatornázni az eredeti súlyukat. Holott, egy kis önkontroll gyakorlásával egész könnyen meg is lehetne előzni, hogy a kilók miatt kelljen idegeskedni az ünnepek után.

olvass tovább

Hasznos tippek a pihentető alváshoz

  • 2015. december 07.

Akármilyen rohanós vagy stresszes egy napunk, sokszor a kimerültség ellenére sem megy könnyen este az elalvás. Ennek egyrészt lehet az az oka, hogy még mindig pörög az agyunk a nap eseményein, nem tudunk kikapcsolni, másrészt pedig az, hogy fizikailag nem fárasztottuk ki eléggé a testünket. Az alábbi 6 módszer viszont sokat segíthet, hogy hamarabb sikerüljön álomba merülni!

olvass tovább

Híresek és HIV-pozitívak

  • 2015. december 01.

December 1-je az AIDS ellenesség világnapja, így összegyűjtöttük azokat a hírességeket, akik sajnálatos módon megfertőződtek ezzel a gyógyíthatatlan betegséggel.

olvass tovább