ÉLETÉRZÉS / Egészség


Citrom, a csodagyümölcs

  • 2015. április 27.

Ha az élet citromot dob, csinálj belőle limonádét! Viccet félretéve, tényleg érdemes gyakran magunkhoz venni ezt a sárga csodát, hiszen általa egészségesek, szépek, tiszták, és roppant trükkösek lehetünk! Nézzük csak, hogy mi mindenre jó ez a déligyümölcs!

olvass tovább

Olcsón és egészségesen

  • 2015. április 23.

Bár az egészséges életmód alapja a rendszeres mozgás, a helyes táplálkozásról sem szabad megfeledkezni! Ez azonban gyakran költségesnek tűnhet, ugyanis a bioélelmiszerek, a cukormentes változatok általában drágábbak, mint hizlaló társaik. Szerencsére létezik néhány trükk, amivel a pénztárcánk vastag, mi pedig vékonyak lehetünk!

olvass tovább

5 tipp a rák megelőzéséhez

  • 2015. április 23.

Rák. Talán a világ legrettegettebb betegsége. Napi rendszereséggel olvashatunk, hallhatunk róla, mégis szinte semmit sem tudunk a kialakulásáról. Hogyan előzhetjük meg?

olvass tovább

Így lehet stresszmentes életed

  • 2015. április 16.

A stressz megkeseríti a mindennapokat. Újabb és újabb problémákat szül, befolyásolja a kapcsolatokat, rámehet a testi-és lelki egészségünk. De sosem késő változtatni!

olvass tovább

Szénhidrát és zsír az edzés előtt?

  • 2015. április 16.

Nemrég a The New York Times hírül adta, hogy a jobb állóképesség érdekében mit is kellene fogyasztaniuk a keményen edző, sportoló nőknek. Szerintük ugyanis az edzések előtt elfogyasztott szénhidrát, valamint zsír segíthet nekik abban, hogy a legkeményebb edzést is végigcsinálják.

olvass tovább

A narancs nemcsak finom

  • 2015. április 05.

A narancs azon túl, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs és tele van C-vitaminnal, több más szempontból is igen értékes kiegészítője lehet a mindennapi étrendednek. Természetes immunrendszer erősítő, és segít megelőzni, adott esetben leküzdeni, a megfázást és az influenzát. További indokokat gyűjtöttünk össze, hogy miért is érdemes a lédús gyümölcsöt rendszeresen fogyasztani.

olvass tovább

Új útmutató ételallergiásoknak – a Mentes és Finom védjegy

  • 2015. április 03.

A közeljövőben egy új jelölés segít eligazodni az ételallergiásoknak az allergénmentes élelmiszerek útvesztőjében. A Mentes és Finom emblémát éttermek, cukrászdák, pékségek, kávézók vagy pizzériák ajtóin is láthatjuk majd. A védjegy garanciát ad arra, hogy a betérő vendég biztosan allergénmentes ételekből választhat. A védjegy kiötlőjével, dr. Babai Lászlóval beszélgettünk.

olvass tovább

Ne spájzoljunk be tablettákból!

  • 2015. április 02.

Emberek ezrei, milliói élnek nap mint nap úgy, hogy egy vagy több gyógyszert szednek illetve diétát tartanak megfelelő egészségi állapotuk fenntartása érdekében. De vajon tényleg az egészségüket tartják ezzel fenn? Biztos, hogy a koleszterinszint nem javítható, egyes betegségek nem gátolhatók meg más, természetes módon is? A témával kapcsolatban Dr. Bezzegh Attila laboratóriumi szakorvossal beszélgettünk.

olvass tovább