ÉLETÉRZÉS


Értékellek, mint embert, de…

Vegyük most górcső alá a leggyakrabban előforduló szakítós sablonszövegeket, és elemezzük kicsit azokat. Én személy szerint majdnem mindet kívülről fújom már. Kezdjük, talán az "Értékellek mint embert, de..." kezdetű talán leghumánusabb verzióval.

olvass tovább

Tiltólistás kijelentések, melyeket soha nem szabadna a párunknak mondani

  • 2022. december 19.

Egy jól működő párkapcsolat a kölcsönös bizalmon, illetve rengeteg kompromisszumon alapszik. Kénytelen vagyunk minél előtt belátni, hogy mindenkinek vannak hibái, nekünk is, a másiknak is, így sokkal egyszerűbb, ha ezeket megtanuljuk kezelni és tolerálni. Persze mindez nem jelenti azt, hogy naiv módon bármit el kellene viselnünk a másiknak, van ráadásul pár olyan dolog, amit semmi esetre sem szabad elnézni - most ezeket listáztuk!

olvass tovább

Te hogyan szabotálod a párkapcsolatod?

Évek óta együtt vagytok, elköteleződve, szeretitek egymást, de nincs szex? Vagy alig nyúltok egymáshoz? Minden is fontosabb, mint ti ketten, egymásnak? Nézzük, hogyan lehet saját meggyőződéseinknél fogva szépen lassan, halálra ítélni a párkapcsolatunkat. Végig vezetlek a teljes mintán, hogy megértsd, mi mozgat téged, vagy a párodat abba az irányba, hogy emberré váljatok, megfosztva önmagatokat és egymást is a férfitől, a nőtől, az egyesüléstől, a kiteljesedéstől.

olvass tovább

Testünk egy jelzőrendszer - Így jelez a szervezetünk, ha ki vagyunk merülve

  • 2022. december 12.

A nagy hajtás és a sok elvárás között szinte teljesen elveszel. Nincs időd a hobbidra, semmiből nem tudsz energiát nyerni, nincs lehetőséged feltöltődésre. Ez megy egy darabig, de a tested okos és igyekszik a tudtodra adni, hogy mire van szüksége. Ha magadon érzékeled ezeket, jobban teszed ha időt szánsz saját magadra, hiszen a túlhajszolásnak súlyos következményei is lehetnek.

olvass tovább

Nem jó egyedül

Dühödten vágom a poharat az asztal pereméhez. Nem sikerül minden úgy, ahogy vágyom. Most nem jó itt felejteni, ülni az asztal fölött, hallani a felesleges fecsegést, miközben szépen lassan kiürül az elmém.

olvass tovább

Manapság a kapcsolatok megtévesztésre és játszmákra épülnek - de milyen egy igazi kapcsolat?

  • 2022. december 09.

Azt mind tudjuk, hogy manapság nehéz olyan őszinte társat találni, aki képes egy egészséges, érett kapcsolatra. A legtöbben inkább taktikáznak, ahelyett, hogy elköteleződnének. Ez azért van, mert sokan vannak elakadásban és ahelyett, hogy magukon dolgoznának, inkább csak kapkodnak jobbra-ballra. Sajnos ahhoz, hogy egy erős és tartós kapcsolatot építsünk ki, nem csak szerelemre van szükség, hanem arra is, hogy önmagukkal is rendben legyünk.

olvass tovább