ÉLETÉRZÉS


A gyűlölködés pszichológiája

Neveltetésünk során megtanulunk szépíteni a szavakon és a gesztusokon, melyekkel a nemszeretem dolgokra utalunk, egészen odáig, amíg hajlandóak vagyunk elhinni, hogy a gyűlölet valójában nem is létező dolog. A gyűlölet ellentéte a szeretet, úgy másoké, mint önmagunké. Önmagunk szeretete azt jelenti, hogy elfogadjuk teljes valónkat. Ha megtanuljuk magunkat elfogadni, másokat is könnyebben tudunk majd szeretni.

olvass tovább

Megfelelési kényszer, empátia vagy lustaság? Miért színlelik a nők az orgazmust?

  • 2022. március 17.

Tény, hogy a szexuális élet privát dolog és általában két emberre tartozik, azonban a témakörre összességében még mind a mai napig sokan tabuként tekintenek, pedig talán, ha többet beszélnénk róla, akkor meglehetősen sok gátat, szorongást felszabadítana az emberekben. Például érdemes lehet beszélni arról, hogy a nők miért színlelik időnként az orgazmust? Megfelelési kényszer vagy éppen empátia? Szeretnének minél hamarabb szabadulni az adott helyzetből? Így szeretnének a férfiaknak segíteni?

olvass tovább

Férfiszempont: Szülői elnyomástól szenvedsz felnőttként?

Munkám során az egyik leggyakoribb probléma az az, hogy az illető ugyan már 25-30-40 éves, de a szülő még mindig beleszól az életébe és ezzel elveszi a jogát (akarva-akaratlanul) attól, hogy felépíthessen egy egészséges önképet, attól, hogy megerősödjön és egyedül bontogassa a szárnyait. Sőt mi több ezzel önbizalomhiányt és további belső problémákat okoz neki.

olvass tovább

Hogyan kezeld a partnered által megsértett érzéseidet?

  • 2022. március 12.

Az egyik legmélyebb konfliktusforrás egy kapcsolatban akkor jelentkezik, amikor a bizalom sérül. Amikor úgy érezzük, hogy megbántott vagy becsapott minket a partnerünk, sokan közülünk az árulás érzését tapasztaljuk. Az érzelmek széles skáláját válthatja ki, ha úgy érezzük, hogy valaki, akivel biztonságban éreztük magunkat, váratlanul másképp áll hozzánk. Ebben a zaklatott állapotban nehéz lehet megbirkózni a saját belső tapasztalatainkkal, nemhogy megoldani a problémát a másik személlyel.

olvass tovább

Történetek férfiaktól - avagy ezért csaltam meg a páromat

  • 2022. március 11.

A hűtlenség egy nehezen feldolgozható traumatikus élmény olykor mind a két fél számára. Persze az is előfordul, hogy az ember megbotlik, aztán tanul belőle és a kapcsolat megmentéséért erőfeszítéseket tesz. Egy dolog biztos, a megcsalás mögött mindig áll valamilyen magyarázat. De vajon ki és miért csalta meg a párját? Ezeket hallgattuk meg a férfiak oldaláról.

olvass tovább