ÉLETÉRZÉS


'Csak le a fejjel.' - A komplexitás fontos!

Miután a planétánk újabb kört rótt a csillaga körül, és mindőnknek voltak újabb lehetőségei tapasztalatokkal felvérteznie magát fuldoklásból és kétségbeeséssel kevert hányingerből az elmúlt esztendő csodái és a következő boldog esztendő extatikus ujjongásra késztető gazdasági előrejelzései hallatán, az úgynevezett pihenés/feltöltődés időszaka csapott le ránk.

olvass tovább

Így készítheted el a legjobb fotókat utazásaid során

  • 2023. január 12.

Az utazási fotózás nagyszerű módja annak, hogy megörökítsd utazási élményeidet, és megoszthasd azokat barátaiddal és családoddal. Ez is kihívást jelentő tevékenység, mert nagyon sok olyan változó van, amely befolyásolhatja a végeredményt. Ha saját fénykép vagy videó készítésére készül egy utazás során, íme néhány hasznos tipp a pillanatok tökéletes megörökítéséhez.

olvass tovább

Annyit adok, amennyit még képes vagy visszadni

Egy jó kapcsolat olyan, mint a tánc. Ha nem kapaszkodunk össze, ha nem préselődünk össze túlságosan, akkor elegendő terünk, és levegőnk marad, akkor tudunk igazán felszabadultan együtt mozogni. Ha túl erősen szorítasz, akkor az életterembe hatolsz, a privát zónámba csörtetsz, akkor felszabadult, örömteli lépéseimben akadályozol, egymás lábára taposunk majd, és suta, erőltetett, görcsös megfelelésbe csap át az egykori gyönyörű, egymást szabadon engedő, mégis egy ütemre mozduló, gyönyörű táncunk.

olvass tovább

Egy időrablót szerettem

Egy időrablóval az élet csupa nyugtalanságot hozó kérdőjel. Egy időrabló, ha nem figyelek, szorosan körém tekeri ragaszkodása súlyosan nehéz, láthatatlan selyemszálait, de kiderül, csak fojtó, rusnya gumikötél az, amivel magához láncol. Minél távolabbra menekülnék, annál nagyobb erővel, és fájdalommal ránt vissza magához.

olvass tovább

Sokat spórolhat, aki az év első heteiben szerzi be az egészségmegőrző és étrend-kiegészítő termékeket

  • 2023. január 10.

Sokan elfordultak az egészségmegőrző termékektől 2022 őszén, annak ellenére, hogy ismét számos betegséggel szembe kell néznünk. Az elmúlt két évben a bezártság, a home office, illetve a higiéniára való fokozott odafigyelés miatt sokkal kevesebb megbetegedés volt (a Covidot leszámítva), így most az influenza és felső légúti betegségek sokkal intenzívebben támadhatnak, mint korábban, ugyanis a szervezetünk jó eséllyel nem találkozott az elmúlt két évben ezekkel a vírusokkal. Szinte nem is volt most olyan család, ahol a karácsonyi összejövetelen ne lett volna legalább egy-két személy, aki beteg volt, ez pedig meg is látszik a keresési tendenciákon. A trendekről Jánvári András e-kereskedelmi szakértő, a Multi-vitamin.hu ügyvezető igazgatója mesélt.

olvass tovább

7 jel,hogy elpazarlod az életedet

Gyerekkorodban arról álmodoztál, hogy ha felnősz, asztronauta leszel vagy énekes. Hogy alakult végül az életed? Sikerült kitartanod az álmaid mellett, vagy időközben az élet akadályai maga alá gyűrtek és feladtad őket? Úgy érzed semmi sem változik, nem haladnak úgy az életedben a dolgok, ahogyan szeretnéd? Nemet mondasz magadra és a vágyaidra vagy még hiszel bennük? Itt van 7 jel, ami azt mutatja, hogy elpazarlod az életedet és ezt nem is mered bevallani magadnak.

olvass tovább

Lelki társ lépésről lépésre

Furcsának tűnhet, de már nem hiszek a lelki társ – mítoszban, annak tradicionális értelmében. Sokáig úgy gondoltam, hogy a világ úgy működik, ahogyan a romantikus filmekben és lányregényekben, de aztán fejbe vágott a valóság, és ráébredtem, hogy nem valószínű, hogy csak egyetlenegy ember létezik az univerzumban, akit nekünk rendelt a végzet.

olvass tovább

Mások viselkedése nem rólam szól, a reakcióm igen

  • 2023. január 09.

Mások viselkedése valóban nem a te problémád. Sőt, még csak nem is téged minősít. Az egyetlen dolog, amiért felelős vagy az a reakciód. A szavaid, tetteid, hozzáállásod és viselkedési mintáid. Ezekért vagy felelősséggel. Hiszen az emberek viselkedésére nincs ráhatásod.

olvass tovább