ÉLETÉRZÉS


Segíítség, nárcisztikus az anyósom!

  • 2023. augusztus 02.

Ha szerencséd van, akkor jó kapcsolatod lesz az anyósoddal. De sajnos nincs mindig ekkora szerencséd. Tudjuk, hogy a szülők a legjobbat szeretnék a gyereküknek, és ebbe a párválasztás is beletartozik, de ha a párod édesanyja folyamatosan beavatkozik a családi életetekbe, vagy folyton azt mondja neked, hogy semmi sem elég jó, amit csinálsz, akkor lehet, hogy rosszul jártál és kifogtál egy nárcisztikus anyóst.

olvass tovább

A hiperérzékenység nem mérgező tulajdonság

  • 2023. augusztus 01.

A hiperérzékeny emberek azért olyanok amilyenek, mert a központi idegrendszerük fokozottabban érzékenyebb, mint másoké. Akik ilyen kondícióval vannak megáldva, intenzívebben tapasztalják meg az érzelmi ingereket. Mi jellemzi még őket?

olvass tovább

Akiknek sosem leszel elég jó

Ha azt javasolnám, hogy nevezzünk meg három embert az életünkből, akiknek sosem leszünk megfelelőek, gondolkodás nélkül tudnánk sorolni a neveket. Aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy nem tud példával szolgálni, ő biztosan olyan szintről nézi az embereket, hogy belelát a másik lelkébe és megérti az indokot, vagy pedig nem foglalkozik vele (ám belül mégis bosszankodik miatta).

olvass tovább

Ha szabotálni akarod az életedet, csak tessék. Senki sem fog meggátolni

  • 2023. július 31.

Csak utána ne panaszkodj! Az önszabotázs olyan szándékos cselekvés vagy tétlenség, amely meggátol abban, hogy elérd az álmaidat, a céljaidat és keresztezi minden olyan előrehaladás esélyét, amely ahhoz szükséges, hogy ne csak egy helyben toporogj. Sokan hajlamosak ebbe az állapotba beleragadni. A kérdés csak az, hogy meddig akarod ezt tenni önmagaddal?

olvass tovább

Hagyjunk fel a pozitív gondolkodással! - Az első lépés az egészség felé

A rák, a szenvedélybetegségek, sőt majd minden krónikus betegség visszavezethető a gyermekkori negatív élményekre és azok életünkre, viselkedésünkre és egészségünkre gyakorolt hatására - vallja a magyar származású, világhírű tudós, dr. Máté Gábor, aki A test lázadása címmel írt könyvében saját tapasztalatai, kutatási eredményei és pácienseinek példáján keresztül világítja meg, hogyan hatnak korai élményeink a stresszre adott reakcióinkra és hogyan befolyásolja a világról és más emberekről alkotott képünk az egészségünket. A könyv alapgondolata ilyenformán egészen egyszerű: szerzője arról ír, hogy az emberek egészsége nem független az érzelmeiktől és lelkiállaputoktól sem.

olvass tovább

Figyelj férfi!

Szia Férfi! Gyere, kérlek, ülj le mellém. Kérj ki valamit inni, mert ez érdekes beszélgetés lesz. Nézd, tudom, hogy nagyon sok mindent kell elviselned miattam, a Nő miatt. Sok türelem szükséges hozzám, mire elkészülök egy eseményre, és kések egy picit.

olvass tovább