STYLELIFE / Gasztronómia
Michelin-csillagos séfünk most neked főz
- 2012. április 12.
Tanulj egy igazi legendától! Európa egyik legizgalmasabb kreatív szakácstehetsége, Marc Fosh látott vendégül mallorcai éttermében.
olvass továbbEgészséges rágcsálnivalók
- 2012. április 03.
Ha valami egészségeset és finomat akarsz ropogtatni filmnézés közben, válaszd ezeket a chips helyett.
olvass továbbSós karamella, avagy sózd be az édeset!
- 2012. január 31.
Első hallásra túl extrém lehet a meglepő ízkombináció, de amint megkóstolod, megszereted a sós karamellát.
olvass továbbA jövő étterme: ‘s Baggers, Nürnberg
- 2012. január 06.
Sokan a jövő éttermeként emlegetik a nürnergi 's Baggerst, ahol a szakács munkáján kívül mindent számítógépek irányítanak.
olvass továbbEgyél-igyál csak ne ugrálj!
- 2011. november 09.
Felejthetetlen kulináris és vizuális élmény, de türelemjáték is, mert az 50 méter magasan elköltött vacsora közben tilos kiugrani a mosdóba.
olvass továbbNyitva: 1200 éve
- 2011. november 03.
Az 803-ban alapított St. Peter étteremben viszont nem csak a gasztronómia, de még a kultúra szerelmesei is megtalálják számításukat.
olvass továbbAhol kötelező az ágyban enni
- 2011. november 02.
Ha Frankfurtban jársz, és maradandó élményt nyújtó éttermi vacsorát szeretnél elfogyasztani, feküdj be a Silk Bed Restaurant valamelyik ágyába.
olvass továbbAz ízek és illatok szimfóniája
- 2011. május 13.
Kávéhoz csokoládé, bor, desszert vagy éppen likőr. Mind passzol.
olvass továbbÚjabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot
- 2011. március 16.
Újabb magyar étterem kapott Michelin-csillagot, így a Costes mellett már a belvárosi Onyx is büszkélkedhet a rangos elismeréssel - számol be a vilagevo blog.
olvass tovább
Magyar gasztroforradalom
- 2011. március 16.
A magyar gasztroforradalomban elévülhetetlen szerepe van a gasztroblogoknak. Az alábbiakban röviden mutatjuk be három kedvenc bloggerünket.
olvass továbbA só színe mától fekete
- 2010. december 02.
Egészségesebb, mint a hagyományos asztali és az íze is sokkal különlegesebb. Váltsd le a fehéret feketére!
olvass továbbKözép-Európa első Nobu Étterme
- 2010. szeptember 22.
London, Tokió, Moszkva vagy Los Angeles után Budapest méltán foglalta el helyét a Nobu-birodalomban.
olvass továbbDaniel Boulud megnyitotta első éttermét Európában
- 2010. május 25.
Egy újabb étterem, amelyért érdemes Londonba utazni.
olvass továbbNem csak Wiener Schnitzl
- 2009. november 05.
A magyar konyhához ezer szállal kötődő osztrák gasztronómiáról keveset tudunk, pedig lenne mit. És nem csak a közös gyökerek, de a remek ízek miatt is.
olvass továbbA kásán és fagyállós vodkán túl
- 2009. szeptember 14.
Bepillantás az európai és ázsiai konyha gyönyörű keverékébe.
olvass továbbNincs étel nélküle
- 2009. április 06.
Ma már nincs a világnak olyan fűszere, amit ne tudna egy ínyenc szakács beszerezni, ezért hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy valaha az emberiség egyik legdrágább kincse a fűszer volt.
olvass továbbA Cadbury története
- 2009. április 01.
A XIX. század közepén John Cadbury birminghami üzletében árusította az akkor még újdonságnak és luxuscikknek számító kakaót és folyékony csokoládét.
olvass továbbKell egy kis kávészünet
- 2008. szeptember 26.
A sokat rágalmazott reggeli csésze kávé a közhiedelemmel ellentétben nem visz a sírba, sőt, inkább növeli izmaid és agyad teljesítményét.
olvass tovább