Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.menstyle.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • ÉN
    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok
  • MOBILITY
    • Autó & Motor
  • BODY & SPORT
    • Mindent a testnek
  • STYLENEWS
    • Kikapcsoló
    • Kultúra
  • ÉLETÉRZÉS
    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei
  • STYLELIFE
    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
Tovább a Style.hu-ra!    
 - Mi történik a héten?  2025.11.17-23.

Mi történik a héten? 2025.11.17-23.

Autó & Motor - Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Oldschool – Az Új Toyota Land Cruiser

Autó & Motor
 - Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

Férfi és nő között a barátság addig működik, amíg nem üti fel a fejét a vonzalom

 - Köszönöm, ég veled!

Köszönöm, ég veled!

Stylelife - Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Miért a könyvolvasás lett az új státuszszimbólum?- Intellektus, tudás és presztízs – a férfi, aki olvas.

Stylelife
Életérzés - Az egészség a szájnál kezdődik

Az egészség a szájnál kezdődik

Életérzés
Autó & Motor - A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

A dicsőséges rally múlt tovább él benne – Audi RS3

Autó & Motor
Cool-Túra - Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Kordás József életművét mutatja be Budapest legújabb galériája

Cool-Túra
Stylelife - Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Őszi feltöltődés: ezekben a hazai fürdővárosokban garantált a kikapcsolódás!

Stylelife
Életérzés - Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Honnan tudjuk mikor kapunk zöld jelzést a másiktól a következő lépésre?

Életérzés
Stylenews - Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Egyetlen balatoni burgerezőként lett Gault&Millau díjazott a Bitang Burger

Stylenews
Autó & Motor - Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Egy ikon, porban és sárban - Ford Mustang Mach-E Rally

Autó & Motor
  1. Kikapcsoló
  2. STYLENEWS
  3. A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is...

A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon

  • 2017. április 26.
  • Komment

 

Gasztroszínpad programok

A Gourmet gasztroszínpadán is hemzsegnek majd az izgalmasabbnál izgalmasabb előadások és kóstolók, ahol szintén nemzetközi sztárok színesítik majd a programot.

Bernáth Józseftől, a Konyhafőnök műsor sztárséfjétől megtudhatjuk, hogyan lehet spárgából desszertet készíteni, majd a szomszédos Burgenland legjobb étterme és legnépszerűbb gasztro zarándokhelye, a Taubenkobel (2 Michelin csillag, 19GM pont) nálunk is megmutatja, hogy mitől száguld egy vidéki vendéglátóhely Ausztriában. Lengyelország legjobb étterme, a varsói Atelier Amaro (1 Michelin csillag) bemutatója kötelező mindazoknak, akiket érdekel, hogy miként lehet a helyi alapanyagokra és hagyományokra építve feltámasztani és újragondolni egy ország csúcsgasztronómiáját.

A hazai legjobbak mellett idén már világsztárok is fellépnek az OTP Bank Gourmet Fesztiválon - Kikapcsoló - STYLENEWS - gasztronómia, gourmet fesztivál, rendezvény,

Idén Budapest ad otthont a kávékészítő világbajnokság 5 kategóriájának és a World of Coffee kiállításnak. Ennek apropóján érkezik a Magyar Barista Válogatott, hogy tartson egy kis ízelítőt a versenyből. Magyarország legnépszerűbb vegán szakácskönyvének szerzője, Steiner Kristóf a Gourmet színpadán olyan ételekkel varázsolja majd el a vegánokat és húsevőket egyaránt, mint a vegán "pulled pork", vagy a kesudiós és 'titkos összetevős" sajttorta friss eperrel.

Anna Olson, kanadai sztárcukrász először látogat Budapestre, a Food Network tévécsatornán már a magyar nézők is láthatták sorozatait, amelyekben finomabbnál finomabb édes és sós süteményeket mutat be. A Gourmet színpadán egy angol klasszikust, Viktória királynő kedvenc teasüteményét, a Viktória piskótatortát készíti el, természetesen eperrel.

A Szlovákia legjobb éttermeként számontartott pozsonyi Fouzoo a kortárs ázsiai konyha mestereként olyan különlegességekkel készül, mint a japán tradicionális gyoza gombóc marhahússal és libamájjal töltve vagy a jázmin rizses desszert málnával és különféle virágokkal. Szabó Péter osztriga-sommelier bemutatóján egy igazi gourmet alapanyaggal ismerkedhetünk meg, a kanadai homárral.

A Babel, a regionális konyhára és a helyi eredetű hagyományokra koncentrál, Veres István kreatív séf és Langer Gábor operatív séf ennek megfelelően egy különc édes ételt készít majd el. Az idei Gourmet sztárvendége Ana Roš, a világ legjobb női séfje pedig a színpadon egyik ikonikus ételét készíti, amit a többihez hasonlóan természetesen meg is lehet majd kóstolni.

A Gourmet utolsó napján a színpadon Rosenstein Tímea és a kanizsai dödölle nagykövete, Irma néni megismerteti velünk a dödölle eredeti receptjét. Till Attila és Vajda Józsi igazi kovásszal készült kenyeret sütnek, a Milánóban több vendéglátó-helyével befutott Pécsvári Tünde pedig bemutatja a matchát, és persze kóstolót is ad ebből a világszerte egyre trendibb italból.

Az idén 10. születésnapját ünneplő, Michelin-csillagos Onyx étterem egy nem mindennapi, sokszereplős színpadi eseménnyel készül, amelynek főszereplője az étterem saját farmjáról származó fekete lábú csirke és Mészáros Ádám séf lesz. Libamáj, gulyás, Tokaji, mangalica, paprika - talán ezek az alapanyagok jutnak először eszébe egy olasz embernek, ha Magyarország gasztronómiájáról kérdezik. Gianni és Alessandro most túllépve a sztereotípiákon olaszos fogásokat készítenek legismertebb magyar alapanyagokból. Végül a tatai Platán Restaurant & Café séfje, a korábban a Tantinak Michelin csillagot is szerző Pesti István egy konkrét étel elkészítésével mutatja majd be, hogy a megismételhetetlen kulináris élményhez miért olyan fontos a látvány, az illat, és az ízek megfelelő kölcsönhatása.

Gourmet szakmai- és közönségdíj

Széll Tamással és a Bocuse d’Or csapattal való beszélgetéssel, majd a végén egy ünnepi eseménnyel zárul vasárnap a gasztroszínpad programja: “Régi álmunk válik valóra azzal, hogy idén már díjazzuk is a fesztivál legjobb kiállítóit és a legkiválóbb ételek készítőit. A szakmai zsűri mellett a közönség véleményére is számítunk.” – meséli Gerendai Károly, a Gourmet főszervezője. A díjakat a szakmai zsűrivel közösen Széll Tamás és Bocuse d’Or csapata adja majd át, akik a díjátadót megelőzően nemcsak a közelmúlt sikereiről, de a jövő kihívásairól is beszélnek majd a színpad házigazdáival, Mautner Zsófival és Jókuti Andrással.

Családi- és gyerekprogramok

Az OTP Gourmet Fesztivál évről-évre igyekszik többet nyújtani a családdal és gyerekekkel érkezőknek. A fesztivál 14 éves korig továbbra is ingyenesen látogatható, ráadásul idén a gyereke részére már külön helyszínnel is készülnek, ahol a játszótér mellett lesz a legkisebbeknek minden jóval felszerelt babakonyha, a nagyobbacskáknak pedig egész nap kézműves foglalkozás, sőt egy séf-suli is, ahol a Chefparade főzőiskola szakácsaival együtt főzhetnek a gyerekek. A menü idén nem is lehet más, mint ropogós mangalica falatkák saját készítésű mártogatóssal, valamint eperburger vanília habbal.

Az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál tehát még magasabbra teszi a lécet. Immár a hazai legjobbak mellett nemzetközi sztárokkal, a közép-európai régió legjobb éttermeinek bemutatóival, a tanulni vágyókat workshop-okkal, a legifjabbakat külön gyerek programokkal, a legelszántabbakat exkluzív ebédekkel és vacsorákkal, a kiállítókat pedig szakmai- és közönségdíjakkal várják a szervezők május 18-21. között a Millenáris parkban.

Az OTP Bank a művészet, a kultúra és a gasztronómia fejlődésének elkötelezett támogatójaként évek óta névadó szponzora a fesztiválnak. A már megszokott módon idén is lehet egyérintéses kártyákkal fizetni készpénz használata nélkül.

A megújult és kibővült kínálaton túl, az eddiginél is több és értékesebb ajándék jár a belépőjegy mellé, miközben a jegyek ára változatlan marad.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy változásnak még biztosan mindenki örülne: ha végre az időjárás is kegyesebb lenne a rendezvényhez.

Előző
2 / 2. oldal

  • gasztronómia gourmet fesztivál rendezvény

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!


Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!
    • Stylelife
    BUDAPEST DESIGN WEEK 2025 – ORSZÁGOS DESIGNÜNNEP 10 VÁROSBAN, 175 PROGRAMMAL - Stylenews, divat, életmód, stílus
    BUDAPEST DESIGN WEEK 2025 – ORSZÁGOS DESIGNÜNNEP 10 VÁROSBAN, 175 PROGRAMMAL
    • Stylenews
    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással
    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal
    Heti Top 10A hét legjobb írásai
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II. - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.
    • Stylelife
    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod
    • Keresd a nőt!
    Kinek akarok megfelelni? - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Kinek akarok megfelelni?
    • Keresd a nőt!
    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni
    Sült csokoládékrémes tart
    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít
    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt
    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat
    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat
    Kihagyhatatlan őszi Martini recept

    Kapcsolódó cikkek

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    Így készíts otthon pumpkin spice latte-t!

    BUDAPEST DESIGN WEEK 2025 – ORSZÁGOS DESIGNÜNNEP 10 VÁROSBAN, 175 PROGRAMMAL

    BUDAPEST DESIGN WEEK 2025 – ORSZÁGOS DESIGNÜNNEP 10 VÁROSBAN, 175 PROGRAMMAL

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Színes őszi saláta, serpenyős vajhallal és vajmártással

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Céklás szilvakrémleves, pisztácia morzsás túrógombóccal

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    Spenótos mascarponés tagliatelle vacsorára

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    2025 Gasztronómiai trendjei: Fenntartható és egészségtudatos Konyha

    További cikkek

    Férfiak és a mentális egészség – törődnek-e vele vajon eleget?

    Férfiak és a mentális egészség – törődnek-e vele vajon eleget?

    3 ikonikus filmhelyszín Amerikában, ahová el kell látogatnod

    3 ikonikus filmhelyszín Amerikában, ahová el kell látogatnod

    Ismét a Carlsberg az UEFA válogatott tornáinak hivatalos söre

    Ismét a Carlsberg az UEFA válogatott tornáinak hivatalos söre

    Férfi cipő trendek 2025 – A sneaker nem megy ki a divatból!

    Férfi cipő trendek 2025 – A sneaker nem megy ki a divatból!

    Miért melegszik fel a laptopod?

    Miért melegszik fel a laptopod?

    A GIRO D'ITALIA-VAL LÁTVÁNYOS KERÉKPÁROS NYARAT INDÍT AZ EUROSPORT

    A GIRO D'ITALIA-VAL LÁTVÁNYOS KERÉKPÁROS NYARAT INDÍT AZ EUROSPORT

    Legolvasottabb írások

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    Férfiak lélektana a horoszkóp szerint II.

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Amikor a kapcsolat nem csak folyamatos harc - Ilyen, ha egy érett nővel van dolgod

    Kinek akarok megfelelni?

    Kinek akarok megfelelni?

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Férfiszempont: Hozzátok, akikért megéri férfinak lenni

    Sült csokoládékrémes tart

    Sült csokoládékrémes tart

    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít

    Férfiszempont: A Nő csábít, a férfi hódít

    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt

    Vannak dolgok, amiket csak az ért meg, akinek nehéz gyermekkora volt

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    Férfiszempont: Mi választjuk a saját utunkat

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    Egészségtelen családi minták, melyek mérgezik a későbbi párkapcsolatainkat

    Kövess minketStyle közösség

    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legrissebb cikkek

    ÉN

    • Divathírek
    • Apa mappa
    • Ápolt vagyok

    MOBILITY

    • Autó & Motor

    BODY & SPORT

    • Mindent a testnek

    STYLENEWS

    • Kikapcsoló
    • Kultúra

    ÉLETÉRZÉS

    • Egészség
    • Mindent egymásért
    • A kényeztetés eszközei

    STYLELIFE

    • Interjúk
    • Utazás
    • Otthon & Design
    • Gasztronómia
    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • ÉN
      • Divathírek
      • Apa mappa
      • Ápolt vagyok
    • MOBILITY
      • Autó & Motor
    • BODY & SPORT
      • Mindent a testnek
    • STYLENEWS
      • Kikapcsoló
      • Kultúra
    • ÉLETÉRZÉS
      • Egészség
      • Mindent egymásért
      • A kényeztetés eszközei
    • STYLELIFE
      • Interjúk
      • Utazás
      • Otthon & Design
      • Gasztronómia