Grillezett lazac citrusos avokádó-salsával
A nyár íze, amit nem lehet megunni Vannak ételek, amelyek nemcsak a testet, hanem a lelket is táplálják. A grillezett lazac citrusos avokádó-salsával ilyen fogás friss, színes, könnyed, mégis tápláló. Tökéletes választás egy nyári vacsorához a teraszon, egy baráti ebédhez, vagy akár egy önmagunkkal töltött slow life-pillanathoz is.
Grillezett lazac citrusos avokádó-salsával
Hozzávalók (2 főre):
A lazachoz:
2 szelet friss lazacfilé (bőr nélkül)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (reszelve)
1 citrom leve és héja
só, frissen őrölt bors
A citrusos avokádó-salsához:
1 érett avokádó (kockázva)
1 kisebb rózsaszín grapefruit vagy édes narancs (megpucolva, darabolva)
fél lilahagyma (finomra vágva)
1 evőkanál friss lime-lé
friss koriander vagy petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A lazacfiléket dörzsöld be az olívaolajjal, reszelt fokhagymával, citromhéjjal és citromlével. Sózd, borsozd, majd pihentesd pár percig.
Grillen vagy grillserpenyőben süsd oldalanként 3-4 percig, amíg kívül aranybarna kéreg, belül szaftos textúra alakul ki.
Keverd össze a salsához az avokádót, a citrusdarabokat, a lilahagymát, lime-levet, és a friss zöldfűszert. Óvatosan sózd, keverd, hogy az avokádó ne törjön össze.
Tálaláskor a lazacot helyezd egy tányérra, és kanalazd mellé (vagy a tetejére) a salsát.
Style.hu tipp:
Szervírozd quinoa-ágyon vagy egy marék rukkolával, gránátalmamaggal megszórva .
Egy pohár hideg fehérbor vagy házi limonádé tökéletesen kiegészíti.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez